Trimeri

Da te dugo sluzi:ppozdrav:
Sta si uradio sa predhodnim?
slika692.jpg

Da te dugo sluzi:ppozdrav:
Sta si uradio sa predhodnim?
Prodan za 160€, na kraju zaradilo se za gajbu pive. S obzirom da sam na njega uložio na opremu ali i koristio sam ga čitavu godinu treba biti zadovoljan. Kad usporedim oba trimera Što se tiče prenosa i Solo je tu bolji od Hursqvarne, ovako na prvi pogled. Ostale utiske ćemo tek vidjeti nakon početka sezone. Sad ću preko zime da razradim Husqvarnu da se na proljeće ne zamaram time.

Malo i mi da falimo:osmeh:

Kupio sam trimer kinez villager bc 900 jos 03 2009god. naravno nov sa godinom garancije. Trebao mi je trimer zbog starog vinograda (pola jutra) kojeg samo kosim. Do tada sama placao svaku kosidbu sto na kraju i nebude malo. Trimer sam uzeo po preporuci momka koji je radio usluzno sa ovim trimerom. Ako je trimer kosio oko pet jutara godisnje on se isplatio.
Rezim rada je normalno, potrosi rezervar, pauza i opet kosnja. Na trimeru je sve fabricko sem glave sa najlonom ,husq. T35 i dvotaktol husq. XP.
Imam jos uredjaja ove marke koji su dosta mladji nezelim da reklamiram ovu marku, prenosim moje iskustvo.
Meni se rizik isplatio.

Ja mislim da to nije rizik. Znam dosta njih koji kupe Villager-a ili cak Stihl-a pa ne odrzavaju.. Sipaju gorivo staro po godinu dana, ciste filtere samo kada trimer vise nece da radi a da ne pricam o tome da ga operu jednom u 2 godine.. I onda se zale kako je Villager los, nepouzdan i tako dalje.

Pozdrav svim *trimerasima*.
Kakva su iskustva sa aluminijumskim glavama na trimerima koji ne koriste klasicnu strunu i koje promovisu kao zamenu za klasicne glave sa silkom . .

Pretpostavljam da retko ko sa ovog foruma koristi husqvarnine glave za one kratke sturne za kosenje, bolje kupi sivi silk ( wishper ili whisper x ) sto ima aluminijumsku osnovu i teraj , jezgro od aluminiujma a spolja plastika i teraj nije sigurno zica cim ga husqvarna prodaje.

Bas tako.. Ja generalno imam problem sa glaom sa strunom jer mi je originalna otkazala a sa kineskim ne mogu da se pokupim jer mi trose strunu ko sasave.. Smatram da bih ovakvom glavom mogao hrabrije da uletim u *manju*travu . .

Mali paore ajde , ako imas vremena i dobre volje ,nam opisi tvoje iskustvo sa pomenutom glavom . .

Pa imam Dolmar trimer MS 430U i sa njegovom originalnom glavom je bilo u redu ..Onda sam probao sa 2-3 jeftine glave nasumice i nisam pogodio pravu stvar mada sam menjao strune jer sam mislio da cu pronaci pravu kombinaciju..na kraju sam kupio neku glavu koja je imala debalans da mi je posle pola sata rada otisao i zastitnik!! U uputstvu za moj trimer strunu predlazu samo za krajeve placa prema ogradi dok za rad sa travom preporucuje noz ali mi on deluje opasan i vidim da ovde ljudi ga ne koriste za slicne stvari..Mislio sam da cu sa ovom aluminijumskom glavom i pomenutim platicnim stapovima moci da resim problem . .

Ne, najbolje ces problem resiti ako narucis originalnu glavu sa strunom i nastavis da koristis trimer kao i do sada :ppozdrav: Ako eventualno nemozete da nadjete originalnu glavu za vas trimer probajte u servisu da se informisete koja glava od vodecih proizvodjaca odgovara mozda vasem trimeru, to moze biti isto dobra opcija. Ovom glavom sa sajlom su po mom misljenju opasne ako ne i vise od noza; jer su to uglavnom nestandardni priljucci slicni glavama koje ste kupovali ranije i niste imali bas neko dobro iskustvo.

Bas tako.. Ja generalno imam problem sa glaom sa strunom jer mi je originalna otkazala a sa kineskim ne mogu da se pokupim jer mi trose strunu ko sasave.. Smatram da bih ovakvom glavom mogao hrabrije da uletim u *manju*travu . .

Mali paore ajde , ako imas vremena i dobre volje ,nam opisi tvoje iskustvo sa pomenutom glavom . .
E ovako uz trimer sam dobio standardnu plasticnu glavu i posle nekih 10h rada ne odjednom naravno plasticna glava se "zapece" to jest zaglavi skroz na skroz kad sam pokusao da je odvrnem rukom ona pukne, ja popizdim odem kupim aluminijumsku i ne pokajem se nimalo sece odlicno, znaci na sve sto naidje i to bez ikakvog problema cistio sam put do kanala par puta sa njom a pored kanala trava bude strasna i to bez ikakvih problema.Jeste da za travnjak takva glava mozda nije potrebna ali za kanale i zapustene predele odlicna.
Jedino ako je ukosis puno ima manu, jer pocne da ore zemlju :osmeh: ako ima jos pitanja pitaj slobodno..

Nazad
Vrh