Trimeri

Ma to mora da bude mnogo manje nego ona na vozilu da bi moglo da radi.

Naravno,logicno da treba da bude manje,al kako ces da zavijes glavu? Moraces nekako da doradis,da bude zavijanje kao glava za strunu

Evo i moj trimer na traktor danas malo radio.Komsija pre rata gajio industrijsku vrbu tj.sibu i sada je to podivljalo i uslo moju stranu.
mlmp81.jpg

Naravno. Rradi pod svim uglovima od 90 pa do u minus zavisno od ugla kanala u koji ga spustas.
10op5yq.jpg

Da li je neko od vlasnika Villagera kidao rukom zavrtnje ? Ja otkido zavrtanj juce i to bas u onom delu sto ide oko sipke . Otkido i treger na uprtacima. Da li sam ja jedini iskusio ove probleme ili su i drugi imali istih problema? Tesko da sam sivonja pa ne znam kad treba da prestanem da zavijam zavrtnje. Ma sve sitni problemi ali mi cudno me toliko hoce.

Desava se,ima reklamacija na viladzer,drugar kad kupio nov,posle drugog dana kosenja,samo zablokira kanap za paljenje,odneo u servis,kad ono ovi nisu dobro zavili magnet,a posle dve nedelje kosenja pukao mu pojas za drzanje trimera(znate na sta mislim). Uglavnom,kolko para tolko muzike jbga.

Znam , nisam ja ocekivao husqvarnu pod nazivom villager . Garancija od dve godine vazi samo za motor , sve ostalo je potrosni materijal. Moguce da cu da ga unistim sa ovim husqvarninim cirkularom ali kad odsecem hrast od jedno 10 do 12 cm u precniku trimerom a trimer i ne uspori obrtanje cirkulara.

Da li je neko od vlasnika Villagera kidao rukom zavrtnje ? Ja otkido zavrtanj juce i to bas u onom delu sto ide oko sipke . Otkido i treger na uprtacima. Da li sam ja jedini iskusio ove probleme ili su i drugi imali istih problema? Tesko da sam sivonja pa ne znam kad treba da prestanem da zavijam zavrtnje. Ma sve sitni problemi ali mi cudno me toliko hoce.

Meni je pukao lastiz na kombinezonu (ili kako se vec zove).

Nego, da se pohvalim. Uradio sam preko 200 metara medje, i ocistio sve. Ostavio sam samo neki bagrem po preporuci vas ovde.
Lep podatak: covek u mom selu koji se bavi ciscenjem medja za novac, naplacuje 1e po metru (nekad je gadna medja, a nekada ne. Kako mu zapadne). To je malo jace od 100 din. Po toj racunici, ja sam trimer vec isplatio, i to za svega par dana rada.

Jedina mana za sada mu je to sto malo teze pali kad je hladan. Posle radi super.
Testera koju sam dobio uz njega je pri kraju, ali me i dalje sluzi. Tacno je da je generalno losa jer sam par zuba vec izlomio iako nisam radio u kamenu, neki su se pokrivili a neki se smanjili, generalno se brzo tupi, ali kada je brusilicom dobro naostrim i krenem da radim, stvarno sece i veca stabla u sekundi.

Ja sam urnisao testeru na stihlu.Sekao sam neke sljive i visnje 5-10cm u precniku,nekih 4-5 ari,i sva je ispucala,verovatno od temperature.Il je kvalitet testere krš il je "kosač" neuk,sve moze da bude

Meni je pukao lastiz na kombinezonu (ili kako se vec zove).

Nego, da se pohvalim. Uradio sam preko 200 metara medje, i ocistio sve. Ostavio sam samo neki bagrem po preporuci vas ovde.
Lep podatak: covek u mom selu koji se bavi ciscenjem medja za novac, naplacuje 1e po metru (nekad je gadna medja, a nekada ne. Kako mu zapadne). To je malo jace od 100 din. Po toj racunici, ja sam trimer vec isplatio, i to za svega par dana rada.

Jedina mana za sada mu je to sto malo teze pali kad je hladan. Posle radi super.
Testera koju sam dobio uz njega je pri kraju, ali me i dalje sluzi. Tacno je da je generalno losa jer sam par zuba vec izlomio iako nisam radio u kamenu, neki su se pokrivili a neki se smanjili, generalno se brzo tupi, ali kada je brusilicom dobro naostrim i krenem da radim, stvarno sece i veca stabla u sekundi.

Kreni od pocetka i procitaj najlaksi nacin paljena villagera bc 1900x . Mora ili gumica kao sto je kolega Tintoreti opisao ili levom gas , kolenom pridrzavas trimer a desnom vuces da uplais. Ja sam nosio uservis i kao majstor podesio ali opet isto pali .

Ja imam villagerov BC 1900X i vrlo sam zadovoljan sa njegovim radom, jedini problem je bila nekvalitetna plasticna glava koju sam zamenio sa novom aluminijumskom, koristim ga za vinograd i neke sitnice oko kuce..

Tesko da je ova sto dolazi uz njega plasticna .Jer da je plasticna kod mene bi ona odavno pukla i poispadali zupcanici i lezajevi. Jedino ako si mislio na stitnik. BC 1900x je odlicna masina za pare koje se dobija. Samo dobar cirkular i samo debelo drvece ne moze da presece.

Moguce, ova moja jos nije otisla u pm a ne stedim trimer ni malo. To mora da radi a ne da se gleda u njega ko u tv .

spremajuci neke fioke naleteo sam na uputstvo za rukovanje sa trimerima stihl 350 pa na gore. Ako nekome treba neka se javi da posaljem

Odem ja danas u serivis da kupim nosac rucki. Donese mi lik nov otvori i da mi sastavi , a zavrtnji deblji od rupe i ode on da trazi drugi i ne nadje . Cela serija stigla sa zavrtnjim veceg precnika od rupa i ja sad moram da zabusim i probam da izvadim zalomljeni deo zavrtnja.Dobio sam neke stare zavrtnje ,a nosac nisam kupio.

Da li odgovara narandzasti stitnik i nosac za njega bc 1900x ? Moram li da busim rupu sa bocne strane ili samo da zavijam kao sivonja dok sam zavrtanj ne probusi rupu?

Nazad
Vrh