Trimeri

Jao, samo mi tog kretena ne pominji. Nekulturnijeg I bezobraznijeg coveka nisam u zivotu sreo.

Hvala za info. Znaci 25mm je standard.

Izvini , necu vise da ga pominjem . 25,4mm ili 1 inch , col ili kako god hoces a to je u milimetrima 25,4 mm je precnik rupe u cirkularu.

Samo polako i bez preterivanja , odmor obavezno u toku rada , zbog sebe a masina moze da radi i ceo dan.

Evo malo slika , sta sve covek moze da uradi masini a da ni ne primeti.

A evo i sta je sekao Husqvarnin cirkular. Sece brest kao sir. Bagrenje ne oseca, a trnjine i da ne pominjem.

I sad izgleda ovako

Onaj deo sto nedostaje je isekao husqvarnin cirkular. Ja sam proletos gledao ove iz zelenila kosili po kisi do pojasa zalepljeni u travu . Mora nov da se kupuje ili da dosasdjujem ovima iz Agromarketa da mi daju nov za dzabe. Ma ko sisa stitnik kad sam nasao cirkular koji sece tanje drvece kao da sece travu. Meni je sad vazniji sablon za ostrenje cirkulara nego stitnik. Moze li da se stitnik napravi od lima?

Poslednja izmena:
Imam Stihl FS56 kupljen pre godinu i po,perfektna masina,noz dvokraki koji sece i deblji korov koji bude skoro kao mlad bagrem,kad se ne kosi godinama,glava sa strunom,uvek stilova struna,jednom sam stavio kinesku strunu,potrosilo kao dobar dan,dobar potrosac. Jednom sam kosio u paru sa viladzerovim bc,nikakve veze nemaju,em kinez tezi,vise trosi,bucniji dok stil ide kosi i ne staje.

Mene izgleda zeza cep od rezervoara,ne propusta vazduh spolja u rezervoar,upalim radi malo lepo,posle izgubi snagu,ako dam gas ugasi se.Kad upalim ponovo isto se desava,radi malo i stane.Kad je rezervoar prazniji ne gasi se.Jel imao neko problem sa tim?

Daj boze da je cep, kosio sam juce sa istim i ubi, isto se manifestuje kao i kod tebe. Radi dobro dok ne pocne da se gusi gubi gas i na kraju se ugasi (kad to primetim u startu dam gas do kraja i on jedno vreme dok se ne ugasi skroz radi ali mu se sami obrtaji penju i spustaju dok je drzim gas stisnut) Kad pocne da se gusi skinem cep ali nista mu ne pomaze, sve mi mirise na novi karburator ili iglica zaglavi pa ne dolazi gorivo. Bio kod "majstora" 4 puta izgleda da ce vlasnik ne kraju omlatiti negde o sljivu. Ako dodje kod mene i otkrijem kvar, javljam sta da probas ali ja sumnjam na membranu i iglicu sto otvara dotok u karburator.

Imam Stihl FS56 kupljen pre godinu i po,perfektna masina,noz dvokraki koji sece i deblji korov koji bude skoro kao mlad bagrem,kad se ne kosi godinama,glava sa strunom,uvek stilova struna,jednom sam stavio kinesku strunu,potrosilo kao dobar dan,dobar potrosac. Jednom sam kosio u paru sa viladzerovim bc,nikakve veze nemaju,em kinez tezi,vise trosi,bucniji dok stil ide kosi i ne staje.

Stihl i Villager nisu za poredjenje. Profesionalni i amaterski trimeri se ne porede . Sthil moze da se poredi sa Husqvarnom i eventualno Dolmarom, Solo-om i Oleo Mac-om .Mada mozda gresim za Oleo-Mac i Solo.

Slazem se,al nazalost ovde nema skoro niko husvarnine trimere,vecinom stilovi i....kineze koji nisu ni za k... Stihl kao trimer je ekstra masina. Zanimljivo da sam pre dve godine koristio stihl trimer ne secam tacno koji model,al motor je iza ledja,tj kao ranac aj i to nekako,al sranje je sto nisu na tako skup model stavili normalne rucke,nego ima rucku kao najeftiniji model...ipak masina je stvarno jaka,kosio sam vrlo zapusten vinograd,korov bio kao da secem mlad bagrem od 3god.

:osmeh::osmeh::osmeh: Dobro dosao na forum.
Ljudi, kosi li ko sta, kod mene je prosle sedmice odradio samo 100ak metara medje mojim kinezom i nista vise, sve izgorelo ali se korov neda.
Pokosio sam i pre neki dan sa 350 nekih 30ari kukuruzne srrnjike i to je to od proleca-leta pa do sad.
Ako ovakva klima nastavi prodajem trimere i vracam se na rucnu kosu :haha:

Hvala lepo na dobrodoslici :) Kosio sam ja pre dve nedelje,neku takoreci zapustenu travu,ako bude se imalo goriva(tj da ne poskupi hehe) imam da odradim jos malo oko sljivara 3ara. Posle istakanje goriva i zimski san :)

:osmeh::osmeh::osmeh: Dobro dosao na forum.
Ljudi, kosi li ko sta, kod mene je prosle sedmice odradio samo 100ak metara medje mojim kinezom i nista vise, sve izgorelo ali se korov neda.
Pokosio sam i pre neki dan sa 350 nekih 30ari kukuruzne srrnjike i to je to od proleca-leta pa do sad.
Ako ovakva klima nastavi prodajem trimere i vracam se na rucnu kosu :haha:

Cekaj prolece bice trave. A kako radi 350?

Isto kao i svi trimeri nema tu vece razlike, samo gas i vozi. Imao sam i huskvarnu 235R par meseci pa sam prodao, sve je to za mene isto nema razlike kad ga okacim na ledja. Sva tri su dobra, imaju snage dovoljno da sve poslove radis opusteno i sa vilagerom 1900 i sa stihl350 i dok sam imao Husqvarnu235R. Koliko ce trajati kinez neznam verovatno dosta manje nego ovi ali i to je ok. Koliko para toliko muzike...

Ljudi, kosi li ko sta
Pored drva, naslo se vremena i za trimer. Sutra takodje nastavljam da krcim medje koje su katastrofalne. Trebalo bi mi bar dvojica da me prate da rasklanjaju siblje koje posecem, ali nazalost, radim sam.

Posto je slika 1000 reci, evo vam par da vidite pre i posle kako izgleda.

A sto se villager kineza tice, nisam probao stihl i husqvarnu, ali ja i dalje ne znam sta fali ovom cudu bc 1900 xc. rusi sve pred sobom i dalje sto slike i pokazuju. Ja za sada prezadovoljan.

upload picture

online photo storage

upload

image hosting sites

photo storage

Hvala, hvala :)
Upravo to cu i da uradim. U suprotnom, nisam uradio bas nista. Ljudi koji ne prskaju medje imaju stalnu borbu protiv vetrenjaca.
Na trecoj slici koju sam okacio, vidi se posecena velika cerova medja. sada je redovno prskam, i uspevam nekako da joj "ubijem" mladare. U suprotnom, bilo bi u haosu. Evo da vidis kakva je bila nekada, ali sam odlucio da je nema :)

Ovo je slika pre nego sto sam krenuo sa secom cerova tj medje

upload photo

A ovde se vidi kako je unistavam i u pozadini se vidi medja koju sam unistio trimerom i okacio malopre.

photo upload

Evo sta sam ja juce krcio mojim Villagerom i Husqvarninim cirkularom za tri sata i litrom ili malo vise benzina. Bilo bi brze da nije trnjina polegla na sve strane. Plus maler ,dohvatio sam vile dok sam sekao i zeznuo 7 zuba na Scarlett u ali sam ih naostrio pa cu da vidim kad sledeci put budem sekao da li su naostreni. A koriscen je i ovaj koji sam dobio za kupinju i suvu travu.

Povecao sam njivu za skoro ceo ar mozda i vise. Ovo se vise ne sece na prolece total i jos jednom mozda dva puta i trnja vise nema. A trimer tri sata bije skoro bez odmora i nikako da potrosi litar mozda malo vise.
markokg1982 kupuj sto pre husqvarnin ili stihl cirkular za drvo jer ces uskoro da kako god da okrenes taj cirkular da koristis samo za kupinju i travu. Ja sam sa mojim posle kupinje sekao tanju trnjinu i da je imalo jos trnja zamenio bih ga husqvarninim.Tolika je razlika medju njima.

Nazad
Vrh