Trimeri

Koliko treba da se ugreje glava trimera u radu,danas sam radio i bila je prilicno vruca.

pa to zavisi i od spoljne temp. i naravno od kolicine masti kao i duzine upotrebe,kod mene i na husqi i na stihl-u se greje,e sad koliko?Onako kad stavim ruku osecam toplinu,ali ne toliku da ne mogu drzim...prekontrolisi mast i vidi eventualno da je negde ne gubi

Pa prilicno je topla bila,ne bas da ne moze da se drzi,ali bilo je vruce.Masti sam ugurao celu tubu nisam radio 2 sata od tad.

Bolje da se greje od viska,nego od manjka.Ja sam sipao da pocne da se vraca mast,medjutim,ne znam kako moze da se vraca kad zavrnem tubu i pritiskam.Nigde se mast nije pojavila da je vidim i srecom pa nisam imao vise kupljene inace bih sipao jos.

jel zna neko koliko je para cirkular za villagera?? kao i da li ej bolja glava sa 4 ili ona standardna sa 2 silka??
Ako hoces kvalitetan , husqvarnin scarlett 22T je 1420 dinara ali vred isvaki dinar. Kod kineza i po poljoprivrednim prodavnicama je oko hiljadu i manje dinara ali je vazno da bude za trimere .

Dugim i pouzdanim radom trimera Dolmar doslo je do zamora materijala i ostecenja mehanicke zastite i glave . .Kupih kinesku ali je u debalansu tako da ukljucenjem trimera dobijam velike vibracije pa sam istu bacio . Pokusao sam kod Agromarketa , koji je po sajtu Dolmara ovlasceni zastupnik ,da nabavim rezervnu glavu i zastitu ali slaba vajda . Imate li meki predlog sta mi je ciniti .
Pozdrav !!

Zaposleni u Agomarketovom servisu su cudo kao troglavo tele. Resenje je jednostavno 50000 do 65000 kupi se Husqvarna i najmanje 6 godina radi ko nova.

Ili kupis nov Vilager i 6 godina radi kao stari,sto bi rekao Big Bang

Ma jok, ne moze to da radi 6 godina ako radi kao stari trimer , crkne to pre. Sta su ljudi iskusili sa svojim villagerima ja jos nisam ali zato ono sto nikog nije mucilo mene muci da ne kucam nesto vulagarno. A sve same sitnice koje samo nerviraju a ne prave zastoj.

5 i drug 6 godina Wilageru BC 900 sem silika i benzina ništa ne taknuto svake godine 5 ektara trave i oko 50 ari trnja.

Znam , ista je prica sa svakom masinom kao i sa trakotorom , ako covek koji koristi masinu nema osecaj za nju lako je za kratko vreme unisti. Moje licno misljenje je da su prvi modeli bili mnogo kavlitetniji od ovih proslogodisnjih. Kad ovo kucam mislim na plasticne delove i sipku kroz koju prolazi kardan ili osovina kako se vec zove.

Nisu bez razloga Husqvarna, stihl, Oleo mac , Solo obezbedili metalni stitnik za rad sa cirkularom. Ja sam terao moj trimer u trnje sa plasticnim pa sam ga zeznuo i jos prosirio nekako rupu na sipki kardana pa mi sad ispada zavrtanj koji drzi stitnik da se ne okorece oko sipke a nemam pojma kako :sta:

samo da znas da su dosta skupi,ja sam metalni stitnik platio oko 4000,00 din.samo se mnogo lakse radi i prilazi trnjaku

Nazad
Vrh