Trimeri

a moj Bc 1250 se pokvario...napred u glavi trimera se nesto cuje,jako vibrira u radu i greje se ona cev celom duzinom,pomoc?

ma podmazujem je redovo nego me zeza onaj sraf jednom mi je ispao i od tad ne mogu da ga dotegnem nikako,a da razbusim novi navoj ne moze...

pa zato sto je na ovom forumu skoro vecita dilema sta kupiti i za kolko para,s`toga nije na odmet znati kako se ponasaju villageri posle izvenog vremena i tako ljudima koji sad kupuju malo pomoci oko tog izbora,nista drugo

Verovatno je problem u glavi trimera. Neznam kako stojis sa mehanikom i dali ti to lezi zato bi najbolje bilo da odneses na popravku ako neznas sam da popravis.
Ako imas neko znaje vec i lezi ti mehanika i smatras da mozes sam da popravis onda skini dole prenos i pogledaj u kakvom je stanju i dali ima lufta u lezajevima i kako se okrce prenos , dali ima lufta previse ili ima premalo lufta pa glavi, opste stanje?. Par slika sa ojasnjenjem i td..

znam na sta mislis,druze,ali opet da kupujem kupio bih njega.koliko je on mucenik pokosio...........Kod nas je problem sto vecina nas ne moze da priusti sebi neke skuplje modele, ali iz izkustva sam video i znam da se i oni kvare,npr Hus. 335r je radio malo vise od pola sezone i gotov.....
@ Tintoreti ...bice slike sutra necu danas da ga otvaram praznik je....hvala u svakom slucaju

Za tri godine nebi trebao ni Vilager 1250 ni husqvarna 335r da se ozbiljnije pokvare ako se ne koriste svaki dan po ceo dan u sezoni. Ako se koriste normalno za potrebe jednog seoskog domacinstva za kosenje trave i medja eventualno oko nekih vocki u vocnjaku husqvarna treba da traje bar 10+godina a vilager bar pola toga. Po nekom mom misljenju i zakljucku.

za vilager ne znam,zato i pitam,ali husq.stihl,jonsered uz neko osnovno odrzavanje (mast,mesavina,filter) i bar potanko poznavanje mehanike mogu dosta dugo da sluze uz intezivnu upotrebu

Resio sam problem sto sam imao sa semeringom na Vilageru 1900x. Rec je o semeringu na prenosnoj glavi i dimenzija mu je 20-35-7 i moze se naci svugde a cena mu je 120din. Mozete ga zameniti sami kao ja ili nositi u servis ako neznate sami. Neznam dali to pokriva garanciju jer ja nisam hteo da nosim trimer za takvu sitnicu da mi rade serviseri jer se jednostavno ne isplati ni vreme ni novac.:ppozdrav:

Danas sam gledao kod komsije taj 1900x model dole gde se navija glava,pa semering sve se raspalo pukla je i neka plastika u obliku prstena koja sluzi kao neka zastita da ne ulazi prljavstina ali je jeftino uradjena pa je sve to prslo,a jos mu je trimer valjda i pod garancijom.

Kad probas javi kakva je:ppozdrav: Ja imam i Trimmy S2 husqvarninu, jos malo pa kolekcija, :haha:Dobio sam uz trimer ali cu koristiti T45 posto vec imam novu i lakse raditi sa njom za ovu trimmy S2 mora da se stane , stisnes dugme , izvuces strunu i nastavis dalje :osmeh: ali zato ima isto lezaj na ovom donjem delu sto ide po zemlji, pa on kad se radi stoji, a ostalo se okrece...
Husqvarna trimmy s2.jpg

35294230.png

Poslednja izmena:
probao malo sinoc kod kuce (4m2),zadovoljan sam 100%,jos je u njoj bilo namotano nekih 8 m silka,namerno sam je opteretio i priblizio ogradi da se silk pokida,da vidim kako reaguje centrifuga i odlicna je.Videcemo koliko ce trajati,ova prosla trajala je preko 5 god.i donja plastika se toliko istanjila da je pokazala pukotinu duz citavog obima

Ako je tup treba.Ostriti ga sa svih strana posto kad se istupi ,samo se okrene.Ostri se kao sekira da ostrica bude na sredini,znaci ostri se sa obe strane seciva.Najbolje ostriti kamenom za smirglanje za brusilicu,posto se tako ne greje secivo prilikom ostrenja,pa se verovatno sporije tupi.

Tup noz u travi ne moze da radi samo uvrce travu ne moze skoro nista da pokosi.

Nazad
Vrh