Trimeri

Malo sam pratio ovu temu pa da ne listam svih 70 strana molio bi vas da mi pomognete savetom.

Danas sam hteo da kupim novi trimer marke kastel garden, snage 2 konja sa pratećom opremom (uprtač, silk,trokraka,ključ) a cena mu je ravno 13500 din i garancija 2 god. Sobzirom da meni on treba da bi kosio oko drveća i voćki gde ne može redovna samohodna kosačica dali da kupujem taj ili mi treba neki jači ??? :sta:

zavisi kolko stabala imate,ali svejedno 2 ks nije ni malo naivna snaga (pod uslovom da je tacno).Ali ponavljam,po ko zna koji put,ako vec mora za te pare onda uzimajte villager,jer svi ti "GARDEN-i" su kinezi koji nisu provereni niti zastupljeni kao villager.Moj stav prema njima je dobro poznat,ali bilo kako bilo,ima dosta dobrih i losih iskustava clanova sa kineskim masinama,pa s`toga ne bi bilo gore da procitate temu u celosti i neke stvari ce Vam biti jasnije, u to sam siguran

YT1RDI , moj prvi komšija na placu je juče kupio trokraki nož za taj isti 1900x trimer i pokosio je 9 redova trave izmedju redova maline i danas mi pokazuje od noža ostalo polovina materijala,kao da je od papira..sav se istrošio.Sve je to loša i jeftina proizvodnja.Danas mu jadničku pukla neka opruga u onoj ručici za gas (džojstiku) i zvao prodavnicu da kupi tu čeličnu oprugu(sajlu),oni mu rekli da mora da ga vozi ponovo na servis:haha:. Psuje komšija sve redom,kaže da menjaju kompletnu ručku sa gasom zbog te jedne čelične sajle umesto da to prodaju kao rezervni deo,pa ko čovek sam zameniš ,kad je kvalitet vilidžera već toliko loš:bravo:.
Ja mojim Stihlom kosim i ne marim:ppozdrav::cool:::novac::

Ima li neko iskustva sa husqvarnom 235r motornom kosom i koja bi bila cena za masinu u odlicnom stanju.:sta:
images

Пре 5 дана ми је стигао 1900х и коштао је 20.350 са испоруком. У пакету је и "циркулар" ал' у упутству пише да је уротреба забрањена. Трећи дан сам га носио у сервис јер се канап за стартовање није враћао у потпуности. То су отклонили за 2 мин. и још су отворили ручку са гасом и додали неки делић па сад не морају да се држе оба дугмета. Ал' што је тежаааак, џаба му снага и упртачи, ломи кичму. За коришћење трокраког ножа треба скинути доњи део заштитника иначе коси високо. Чини ми се да би прав нож, за сантиметар дужи, био боље решење од трокраког. Ко коси око воћа требало би да врхове ножа обоји белом бојом како би имао оријентацију јер се црна у оној брзини не види па сам први дан позакачињао грдна стабла.

To belo upustvo slobodno baci nicemu ne koristi . Sareno je dobro. Greska kosta 22 390 bc 1900x . Ja moj spremio za trnje stavio cirkular i cekm da prodju vrucine, ali se one ne predaju.
Njegova tezina je nista u prodjenju sa rucnom kosom.

šošara , koliko si hektara pkosio sa husqvarnom?

Nisam merio i sabirao,ali sam kosio sve i svasta sa njom od sitne mlade trave,visoke trave u otkosu,pa do raznog siblja i trnja oko njiva.

---------- Poruka napisana u 22:48 ---------- Prethodna poruka je at 22:33 ----------

Moze li on da nosi cirkular, ili samo silk.

Zavisi za koliko debelo i kakvo siblje i trnje ces kositi sa trimerom.Noz moze da sece sve do 3-4 cm u precniku(moje iskustvo i malo tehnike,da ne menjam noz-cirkular cim naidjem na malo deblji prut), cirkular i deblje od toga,ali ako imas bas neko deblje siblje pokrcis nozem oko tog siblja pa ga sredis sekircetom.Ili motorkom.

Od ove vrucine trava je se sprzila i ono sto je ostalo stoji kao sajla:cool:. Zemljace ne izlazi od 10 do 18h ako mislis da prezivis, ovo je strasno a ocekuje nas i iduce sedmice jos zesce kako najavljuju, samo neznam kud vise?

Ko da izlazi na sunce osim kombajnera?Ostalo mi da se kao kerovi zavucem pod seno preko dana . Valjda ce od Ponedeljka ako ne lazu metereolozi. Gde smem u trnje po ovoj vrucini . Trave vise nema za kosenje, samo trnje i cirkular i nista vise do neke kise.

Poslednja izmena:
Moram prvo da ga skratim pa kad izbije onda ide total. Sad je preko 2 metra visoko.Tako smo trnje oko dve njive unistili.

Poslednja izmena:
za suzbijanje trnja i drvenastog rastinja u poljo apoteci trazite dendrocide tj. hemijska sredstva koja unistavaju drvenastu vegetaciju. Ranije je postojao garlon a sada ne znam kako se zove preparat. Xsale da si rekao poslao bih ti citava tuba mi je ostala za podmazivanje glave, stihlova naravno... Javi ako hoces da ti posaljem

Glifosat dobro odradjuje svoj posao u trnju,samo jaka doza i nema brige.Kad se osusi samo se poizvaljuje.A ono sto ponovo potera trimerom srediti.

za suzbijanje trnja i drvenastog rastinja u poljo apoteci trazite dendrocide tj. hemijska sredstva koja unistavaju drvenastu vegetaciju. Ranije je postojao garlon a sada ne znam kako se zove preparat. Xsale da si rekao poslao bih ti citava tuba mi je ostala za podmazivanje glave, stihlova naravno... Javi ako hoces da ti posaljem

Ako ti ne treba,meni ce svakako trebati.:osmeh:

Nego reci mi koje je boje mast.Ova Oregonova je bela,litijumska,ali pise da je za glavu trimera.ja sam mislio da za glavu ide grafitna,a ona je crna.

Nazad
Vrh