Da se javim,prosli vikend uzet BC 1900x radi super,do sad nisam koristio motorni trimer i mslio sa m da necu znati da ga upalim,tj moci,ali je lagano upalio ne bas kao u uputstvu ali je upalio iz 2-3 pokusaja posto mi se nova masina kad je hladna uz ispostovana pravila bez gasa ugasi cim se upali ali ga ja prevarim i dodam mu mali gas cim ga upalim i onda radi bez problema(tata kaze da je normalno da i na FS90 isto tako mora).Znaci paljen bez pritisnutog gasa,samo sa sauhom.
Trimer je istrosio 2.5l u subotu,tacnije 2.5 rezervoara,dobije se super mala kantica od 1l i kupio sam spric u apoteci od 25ml i pravim smesu kad odmaram masinu,odmaram je minimum 30min (i da ja danem malo dusom).
Seko sam prvo sa silkom,cetvrtasti,ta italijanska glava,ali se desava da silk pobegne iz onog metalnog dela pa mi pojeo 2mm plastike iznad(verovatno nesto nije lepo fabricki napravlejno,ali sam ga posle vratio u kanalic ,metalni,i nije mrdnuo odatle),stamanio sam tu prvi rezervoar i osisao travu do zemlje,jer mi je bio i cilj da je unistim.
Kad sam ga upalio prvo sam pustio da radi 15-20 min na leru i poceo da kosim sa silkom do 2/3 gasa (tako mi je rekao prodavac) realno pun gas ne treba uopste koliko je snazna.Prvi rezervoar mi je trajao oko 1h i 45 min tako da izgleda da trosi oko 1L na 1h i 30min kad samo radis bez lera,licno sam zadovoljan sa potrosnjom dok naucim da kosim dosta cu i uspeti za to vreme da pokosim.
Probao sam i trokraki noz i kosio zarasli vocnjak koji je imao zelje od 2 metra i koprive oko 1.5m(nikad u zivoru nisam video tolike koprive i toliko se naplakao zbog ptaha sa kopriva dok nisam stavio naocare kao za pilote-padobrance).
Trokraki noz sece ko blesav izdanke do 3 cm bez problema samo se cuje zzzzzzzzzzzzzz i nema ga vise i staru poleglu travu.
Hoce da zamotava oko glave gore ako nije jaci gas kad se ulece u vecu travu i zamotava i tamo kod semeringa ali nisam odvrtao posle,nisam imao snage,da gledam kako je semering,ali sam redovno cistio,i ovako mi deluje ok.
Sad u subotu cu da probam i cirkular da vidim kako radi i da ove izdanke sredim do zemlje posto sam ih sisao na oko 10mc posto je veliko rastinje i trava bila.
Prsluk za nosenje jeste dobar ali jos nisam provalio kako da podignem trimer da mi bude vise a da ne moram da dotezem prsluk(posto sam imam modrice ispod miske od kaiseva).Jel provalio neko ili kosac mora da bude 2 m visok minimum
?
Najveci problem mi je kako da pravim otkos,u normalnoj travi oko 50cm ?