Šošara
Član
Meni udarao o stitnik pa mi se tresao trimer u travi , dok se ne skrati i prestane , a sa nozom i cirkularom u zbunju nije uopste tresao a sekao sam jasenje oko 7 cm debelo sa cirkularom.
Udaranje silka u stitnik nema veze sa tim kako je silk namotan u glavi..
Bitno da si utvrdio sto ti trimer trese sa silkom.Nije do namotavanja nego zbog duzine i oblika stitnika.
Na Huskvarni ne udara kada je duzi a stitnik je za noz.Prolazi tik ispod stitnika.Tako da u radu jedna nit silka moze biti i 25-30 cm.Imam veci zahvat,bolji ucinak,a masina nosi samo tako.Silk se skrati sam od sebe a najcese pri kosenju oko direka i zice.
15 m silka 2,4mm okrugli potrosim na 40-50 ari. A ako stavim 2.7 cetvrtasti onda zaboravim kad sam ga kupio.
Ima tu i do samog silka,cvrstina,savitljivost...nisu svi istog kvaliteta.
---------- Poruka napisana u 23:02 ---------- Prethodna poruka je at 22:58 ----------
Ено 1900 х појефтинио на 19.801 Дин. а € скаче. Нешто ми је сумњиво.
Него, где пада откос код тримера, да ли смета следећем замаху? Користите ли антифоне, видим да је бука велика?
Ako umes da kosis rucnom kosom pravljenje otkosa trimerom nece predstavljati problem.Ako ne umes rucnom da spakujes otkos,moraces malo vise da vezbas sa trimerom.Princip kosenja na otkos je isti,opustis se i samo pakujes.
Nista ne koristim,ni antifone,ni vizire.Buke ima ali to nije nista strasno da bi se ogluvelo.