Trimeri

Meni udarao o stitnik pa mi se tresao trimer u travi , dok se ne skrati i prestane , a sa nozom i cirkularom u zbunju nije uopste tresao a sekao sam jasenje oko 7 cm debelo sa cirkularom.:osmeh:

Udaranje silka u stitnik nema veze sa tim kako je silk namotan u glavi..
Bitno da si utvrdio sto ti trimer trese sa silkom.Nije do namotavanja nego zbog duzine i oblika stitnika.
Na Huskvarni ne udara kada je duzi a stitnik je za noz.Prolazi tik ispod stitnika.Tako da u radu jedna nit silka moze biti i 25-30 cm.Imam veci zahvat,bolji ucinak,a masina nosi samo tako.Silk se skrati sam od sebe a najcese pri kosenju oko direka i zice.
15 m silka 2,4mm okrugli potrosim na 40-50 ari. A ako stavim 2.7 cetvrtasti onda zaboravim kad sam ga kupio.
Ima tu i do samog silka,cvrstina,savitljivost...nisu svi istog kvaliteta.

---------- Poruka napisana u 23:02 ---------- Prethodna poruka je at 22:58 ----------

Ено 1900 х појефтинио на 19.801 Дин. а € скаче. Нешто ми је сумњиво.
Него, где пада откос код тримера, да ли смета следећем замаху? Користите ли антифоне, видим да је бука велика?

Ako umes da kosis rucnom kosom pravljenje otkosa trimerom nece predstavljati problem.Ako ne umes rucnom da spakujes otkos,moraces malo vise da vezbas sa trimerom.Princip kosenja na otkos je isti,opustis se i samo pakujes.
Nista ne koristim,ni antifone,ni vizire.Buke ima ali to nije nista strasno da bi se ogluvelo.

Nista ne koristim,ni antifone,ni vizire.Buke ima ali to nije nista strasno da bi se ogluvelo.
Знам да нећеш да оглувиш на отвореном простору али сви произвођачи (због обавезе) дају податке о буци, јер она утиче на нервни систем, као и о вибрацијама које после 15-20 минута знатно утичу на здравље.

Нашао сам како се слаже откос ал' има додатак у облику вила на кант изнад http://www.youtube.com/watch?v=e-Rt54i1jPY&feature=related

Poslednja izmena:
Berlin Garden je bolji od " Seljaka "

Pozdrav!
Intresantna vam je tema, za koju sam od nedavno i ja zaintresovan jer sam pribavio jedan trimer za sebe preko neke kompenzacije. Uzeo sam nov Berlin Garden na preporuku ortaka kome je ova oblast i 2T motori uopste zivotno opredeljenje, i mislim da se nisam pokajao. Trimer ima 2,5ks (realno!) i ono sto me fascinira kod njega to je kvalitet plastike koju sam juce uporedjivao sa husqvarninom i cini mi se da je bolja od nje,Inace i to je kinez ali to je u stvari kako mi kaze ortak oleo mac sa kineskim delovima, tako da mogu da kad mi nesto rikne biram da li da stavim orginalni oleo mac-ov deo koji je skuplji ili ovaj opet kineski koji je jeftiniji, znaci delova ce biti bar u narednih 5 god :cool:. Inace do sada sam pokosio oko 30 ari trave i prezadovoljan sam kako sljaka, jedino me pomalo nervira ona fabriska struna koju cu da zamenim pod hitno!::lose::

da nam crnja ne pokazuje kako se slaze otkos ,kopao sam po kompu i nasao snimak.

i prakticno resenje za transport trimera:
2aihf9u.jpg

35a80hs.jpg

50gkrk.jpg

Poslednja izmena:
Hvala kolege,masina je vise nego odlicna,jaka i pouzdana,sa njom se druzim 6 godina i imam samo reci hvale.Sto se kosenja tice kao klinac sam poceo da ucim sa rucnom kosom od oca i starijih ljudi.Kosenje nije snaga,kosenje je tehnika kazu stariji.Sa kosom kao sa devojkom samo lagano i ide sama.To iskustvo sam preneo i na kosenje sa trimerom.

Zna li neko koliki je semering na glavi trimera za 1900x modela? Kosio sam neku visoku i gustu travu ,namotala mi se na glavu i zapalio sam semering pa bih ga zamenio da mi ne izlazi mast iz glave a i da ga imam u rezervi. ako neko zna napamet dimenziju zaboravih da premerim?

Moj komsija ima taj 1900x model i skoro sam prisustvovao kada ga je palio i mogu reci da ga je nemoguce upaliti,nema stelovanje paljenja pa mora jednom rukom da se drzi gas dok se drugom povlaci kanap a kolenom se pridrzava da ne uzmice.
::

url]
http://i.imgbox.com/aadXGjEB.jpghttp://i.imgbox.com/aasR8uc6.jpg
Sa njim kosim dvadeset ari pod malinom i prezadovoljan!

evo mene da jos malo ciga hvali svoga konja. Mucim ja njega i to dobro i u previsokoj travi u sa cirkularom u trnju , a on se mucenik neda jos uvek.

Nego imam jedan problem , izgubio sam zavrtanj sto drzi zavesicu sa nozom za silk a nisam zapamtio koji zavrtanj ide . Da li neko zna koji zavrtanj ide ?

---------- Poruka napisana u 19:45 ---------- Prethodna poruka je at 14:10 ----------

šošara , koliko si hektara pkosio sa husqvarnom?

---------- Poruka napisana 12-06-12 u 15:06 ---------- Prethodna poruka je 11-06-12 at 19:45 ----------

Nadjoh ja zavrtanj i to u prodavnici u kojoj sam kupio trimer. Nadje prodavac drugi zavrtanj i dade mi za dzabe.

Poslednja izmena:
Nego sta. Da i ja nesto dobijem u prodavnici za dzabe :haha:. Video sam danas u husqvarninoj prodavnici model trimera 236R koji od rucica do motora ima isti dodatak oko osovine kao jonsered cc2036 a na sajtu je sasvim drugi model pod tom oznakom. U cemu je tu fora? Kosta 61000 i nesto.

Nazad
Vrh