Trimeri

nesto mi mnogo malo,ili je kopija ili :sta: jer je na njihovom sajtu prep.cena oko 2500,00din

http://www.husqvarna.com/rs/products/143r/#accessories

Pa dobro kolega zar mislis da bi kinezi mene mogli da zeznu :osmeh:
Nije kopija (u njoj je wisper silk i svaki deo glave ima svoj kataloski broj, sve po propisu), niti sam cuo da postoji kopija. Ovo je bio visak jer je greskom kupljena i ne odgovara. A mislim da nema racun da se kopira jer je dosta komplikovana i ako je izkopiraju bice ocigledna razlika. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Da li bi neko mogao da mi pomogne gde ima najpovoljenije u BGD da se nadje Villager BC1900X ili BC1900XC (koja je razlika uopste?),ja sam najpovoljenije nasao 21.300 din to je ovaj Villager BC1900X i uz njega se dobija cirkular kako mi rece.Video sam online kupovinu za 19801 ali kad sam ih pozvao nista ne znaju ni sta ide(da li se dobija trokraki noz i cirkular) niti da li ima blokadu gasa.
Rekli su mi da stariji Villager BC1900X ima problema sa paljenjem zato sto nema blokadu gasa,tacnije kad se pritisne ono pozadi pa gas i pusti ono pozadi gas se otpusta i onda ti trebaju dvojica za paljenje,kako mi je objasnio prodavac kod koga je jos skuplji,kaze da je njegov sa blokadom,ovogodisnji model.
Bio bi zahvalan za svaku info posto trimer moram da kupim u subotu prepodne posto me u nedelju ceka posao sa istim :)

PS predloge za kupovinu,mislim gde je povoljnije mozete i na privatnu poruku ako mislite da bi to bila reklama :)

Ne trebaju ti dvojica za paljenje trimera :ppozdrav: dovoljna je jedna "gumica za teglu" da menja tog drugog :haha: kad palis trimer ili jednostavno oslonis kolenom na sipku od kardana, jednom rukom drzis gas a drugom povuces kanap. A mozes i da zamenis rucku pa da stavis sa blokadom gas, kako ti volja. Ja za sada koristim gumicu pri prvom paljenju a koristicu je i buduce jer mislim da to sasvim dobro odradjuje posao.

Da li bi neko mogao da mi pomogne gde ima najpovoljenije u BGD da se nadje Villager BC1900X ili BC1900XC (koja je razlika uopste?),ja sam najpovoljenije nasao 21.300 din to je ovaj Villager BC1900X i uz njega se dobija cirkular kako mi rece.Video sam online kupovinu za 19801 ali kad sam ih pozvao nista ne znaju ni sta ide(da li se dobija trokraki noz i cirkular) niti da li ima blokadu gasa.

Probajte da kontaktirate Agromarket, posto su oni distributeri za Villager program i trebalo bi da budu najpovoljniji http://www.agromarket.rs/index.php?/ser/Kontakt/DC-Beograd

Mislim da je Villager 1900S prvi Villager od 1.9KS koji je bio narandzaste boje, sa malo tanjim ruckama i mislim da je on imao blokadu gasa.

Sledeci model je 1900BX Villager od 1.9KS koji je crne boje i uz njega se dobijao trokraki noz, rucke su malo drugacijeg oblika prethodnog modela i imam utisak deblje, ali nema blokadu gasa. I navodno je sa ovim modelom Villager ispravio problem obmotavanja trave oko glave koji je postojao.

Model 1900CX je najnoviji model koji je u osnovi isti kao 1900bx, samo ako se ne varam ima malo drugaciji stitnik oko glave za silk, i sama glava za silk je Italijanska, pa bi trebalo da je kvalitetnija, i naravno uz trokraki noz se dobija i cirkular, koji kosta od 800-1000 dinara pa i to treba imati u vidu.
Kolega Sumadinac Gruzanin je skoro kupio ovaj model pa ce me ispraviti ako sam negde pogresio.

Sve ovo sto sam izneo je moje amatersko zapazanje, moguce da sam nesto pogresno naveo.

Licno posedujem 1900BX, i jeste bilo muke dok na ovom forumu, mislim kolega entuzijasta, nije dao savet da malo drzimo rucicu gasa dok palimo, posle toga je palio bez problema na 2, 3 povlacenje.
:ppozdrav:

tintoreti@
cekaj bre,dobro poznajem tu glavu,nego te pitam gde si je kupio tako jevtino,u zvanicnom servisu ili...?

Ma samo opusteno kolega zezam se ja malo sa tobom :ppozdrav: Nije u servisu nego od coveka koji je greskom uzeo za sebe pa mu ne odgovara navoj za njegov trimer i verovatno nezna ili nece da se sa tim zeza da prepravlja.

A za koji trimer si je prepravljao. dali se sraf vadi kao na stihl glavu ili si direktno morao da prerezes navoj.
Kakve su to glave, kvalitet i ostalo, Valja li da se kupi. Ja imam na villager bc1250 stihl glavu, ali je preteska pa malo opterecuje motor. Hocu da je promenim da stavim neku manju ali isto
tako kvalitetnu i jaku kao sto je ova.

Da li bi neko mogao da mi pomogne gde ima najpovoljenije u BGD da se nadje Villager BC1900X ili BC1900CX (koja je razlika uopste?),ja sam najpovoljenije nasao 21.300 din to je ovaj Villager BC1900X i uz njega se dobija cirkular kako mi rece.Video sam online kupovinu za 19801 ali kad sam ih pozvao nista ne znaju ni sta ide(da li se dobija trokraki noz i cirkular) niti da li ima blokadu gasa.
Rekli su mi da stariji Villager BC1900X ima problema sa paljenjem zato sto nema blokadu gasa,tacnije kad se pritisne ono pozadi pa gas i pusti ono pozadi gas se otpusta i onda ti trebaju dvojica za paljenje,kako mi je objasnio prodavac kod koga je jos skuplji,kaze da je njegov sa blokadom,ovogodisnji model.
Bio bi zahvalan za svaku info posto trimer moram da kupim u subotu prepodne posto me u nedelju ceka posao sa istim :)

PS predloge za kupovinu,mislim gde je povoljnije mozete i na privatnu poruku ako mislite da bi to bila reklama :)

ja imam ovogodisnji model koj ima oznaku BC 1900CX sto se tice paljenja isto je kao i na proslogodisnjem modelu. Uz njega se dobija cirkular sa 80 zuba i s njim moze da sece i drvece do 6,7 cm sigurno . Sekao sam glogove i jasenje pa znam .Pretpostavljam da moze i deblje. Razlika je na glavi sto se na proslogodisnjem modelu imbus kljuc kao kocnica ubacivao odozgu i kod mene se ubacuje sa strane. Nema blokadu gasa ako mislis da mu das gas i da radi kao ubodna testera a ako mislis da kao na motorenoj testeri , ne mozes da das gas dok ne pritisnes onu drugu polugu, to ima. Meni se kao najlosiji za skoro tri meseca pokazali uptraci .Pocinju da se raspadaju . Nije veliki potrosac ili sam imao srece pa sam ubo dobar primerak. Kad secem trnje hoce da mu se malo olabavi onaj zavrtanj sto drzi rucice ali i ja kad ga ubacim u kola odvijem pa okrenem da budu paralele sa osovinom .Mozda je i zbog toga. Ostalih zamerki za sad nemam , a mucim ga . Kad krenem da kosim radi po ceo dan bez odmora ili radi dok ima benzina, pa mu je domor dok sipam.
Glava sa slikom je neka italijanska autocut i na njoj je namotan cetvrtasti silk koji dobro brije . Glava ima dva kanalica za silk. Stitinik se razlikuje od proslogodisnjeg modela jer se na osovinu pricvrscuje sa tri zavrtnja i ima neke vertiklane lajsne , valjda neka ojacanja. Da je manji bio bi mnogo bolji za rad sa nozom.Za paljenje ne trebaju dvojica , dovoljne su dve ruke i jedno koleno . :osmeh:

---------- Poruka napisana u 11:23 ---------- Prethodna poruka je at 11:05 ----------

Sto se tice namotavanja trave , on namota na malom gasu sa spoljasnje strane , unutra mota oko onog dela na koji se postavlja noz i cirkular. Meni je u Sredu maotao i unutra ali ozlebljenu osovinu koja ima navoj za glavu nije ni dohvatila tako da nema razloga za brigu. Jedino sto meni visak masti iz glave izbacuje na semering prema nozu a ne tera je na kradan. A grejao je brat glavu sa zamotanom travom i malim gasom sa silkom samo tako da se cak pusila trava i nije bilo problema .

Primetio sam i da se ne greje bas mnogo , kad se ugasi posle 5 minuta je vec prilicno hladan.

---------- Poruka napisana u 16:12 ---------- Prethodna poruka je at 11:23 ----------

Da li je ovaj semering u redu? kako moze da se zna kad izgori?

slika0915.jpg

Poslednja izmena:
Cao i hvala .stari je u losem stanju jeste Zama membrane mogu da nadjem a dizne ne a one su lose , jesi video koliko je ovaj u MB, a malo dalje nesto jeftinije .Novi FS 55 28000DIN na akciji.

A za koji trimer si je prepravljao. dali se sraf vadi kao na stihl glavu ili si direktno morao da prerezes navoj.
Kakve su to glave, kvalitet i ostalo, Valja li da se kupi. Ja imam na villager bc1250 stihl glavu, ali je preteska pa malo opterecuje motor. Hocu da je promenim da stavim neku manju ali isto

Sto ne probas sa ovom italijanskom glavom ima da se kupi u prodvanicama za 1200 dinara . Nije velika i teska. Ako se namota silk kako treba nema problema.

---------- Poruka napisana u 18:51 ---------- Prethodna poruka je at 18:42 ----------

Ne trebaju ti dvojica za paljenje trimera :ppozdrav: dovoljna je jedna "gumica za teglu" da menja tog drugog :haha: kad palis trimer ili jednostavno oslonis kolenom na sipku od kardana, jednom rukom drzis gas a drugom povuces kanap. A mozes i da zamenis rucku pa da stavis sa blokadom gas, kako ti volja. Ja za sada koristim gumicu pri prvom paljenju a koristicu je i buduce jer mislim da to sasvim dobro odradjuje posao.

Kolega, ne bi ja smeo da mu savetujem da oslanja koleno na sipku od kardana. Ja oslonim koleno o onu crnu plasstiku ispred motora , sto je sigurno sigurno.

Ma nisam jos prepravio nije mi hitno kad budem imao vremena,a da ti kazem nista nije laksa od stihlove glave 40-2 koju ja imam pa sad uporedi. I sa ovom mozes vola da ubijes....

Ma velika je 40-2 za villager, mislim da je 25-2 bas taman, samo sto mora da se direktno prereze navoj, ne skida se sraf kao kod 40-2 ili je isto.. Neznam kakav je sklop kod te husqvarne.

Mozda jeste malo teza ali ja je koristim na 1900x vec neko vreme i nebih je menjao jedino ako se nedaj boze pokvari ali mislim da ce pre da crkne trimer nego ta glava, stvarno je sposobna. Ja sam za nju pravio kod strugara ceo onaj elemenat gde se srafi glava i tako cu uraditi i na ovoj.
Slikacu sutra huskvarnin sklop unutra na ovoj T45x glavi pa vidi :ppozdrav:

1900x moze da je tera, moj brat koristi tu kombinaciju i kaze da rastura. Kazem ti ja planiram da stavim neku manju ali da je istog kvaliteta. A 40-2 je neunistiva, svaka cast sto su je napravili.

Dinic Zoran evo je , ima dva kanalica na koja se mota silk .
slika0664.jpg

ova druga je malo mutna ali se vidi
slika0665o.jpg

---------- Poruka napisana u 09:48 ---------- Prethodna poruka je at 09:46 ----------

kako izgleda semering kad se spali ?

---------- Poruka napisana 18-06-12 u 17:41 ---------- Prethodna poruka je 17-06-12 at 09:48 ----------

Danas proverio u Husqvarninoj prodavnici i Scarlet cirkular odgovara Villager BC 1900CX trimeru . Plus moze da se ostri.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh