Trimeri

Posle jucesnjeg kosenja 20 ari vocnjaka silkom , shvatio sam da kad trimer ne radi kako treba ili se trese nije samo do njega nego i do onoga ko s njim radi. Moj primer , shvatio sam da ne umem da namotam silk na glavu kako treba. I da proizvodjac nije bez razloga stavio noz za silk na stitnik.

Meni udarao o stitnik pa mi se tresao trimer u travi , dok se ne skrati i prestane , a sa nozom i cirkularom u zbunju nije uopste tresao a sekao sam jasenje oko 7 cm debelo sa cirkularom.:osmeh:

naravno da trese jer udara u stitnik,meni na stihl -u zasmeta kecelja sa nozem kad je teren neravan(kosenje voca u redu) jer nije dobar ugao kardana i tla i samo tad ga ponekad skidam,dakle ne zdog samog noza,vec zbog nepovoljnog ugla.Dok kod Husqvarne je to reseno tako da noz stoji na samom stitniku,a ne na dodatnoj kecelji i nemoguce ga je skinuti,sem naravno kljucem.U kosenju se desi da kad kad silk izadje vise nego je predvidjeno i tad nastaju problemi (obmotavanje oko trave,lupanje u stitnik,mala centrifugalna sila i gas do panja) ako nema noza,Po meni je stvar tehnike da se ti slucaji smanje na najmanju mogucu meru,a to se postize iskljucivo iskustvom

Setio sam se juce tvog posta o tome da nije bez razloga noz za silk bez razloga stavljen na stitnik. I meni je smetao dodatak na kome se nalazi jer je udarao o neravnine. Moj brat je cudo od coveka uspeo je da namota toliko trave na onaj deo na koji naleze noz da je trava pocela da se pusi , mali gas i sporo mahanje su doveli do namotavanja i pregrevanja . Ovo je uradio sa silkom ne nozom.

Poslednja izmena:
Kada radim sa trimerom i treba izbaciti silk(ako se prethodno otkinuo-zicana ograda)posle udarca o zemlju i izbacivanje centrifugalno silka zaustavum masinu i skratim silk klestima,posto sam nosac noza sa nozem za ocecanje viska silka skinuo da mi nesmeta....Ako je dugacak muci masinu i trese...
Kolika je cena rada po kvadratu?

Ova cena je sasvim ok ako ima vise da se kosi. Ako je manja parcela ili dvoriste, ide vise i pogodis "djuture".:ppozdrav:
Cena se krece od 3 do 3,5 dinara po m2 prosle godine sam tako naplacivo,ako je skupljam dodaj jos 0,5 dinara po m2 visina trave do pola metra preko toga opet druga cena.

Poslednja izmena:
Koliki je precnik otovra na stihl cirkularu za dvro i zbunje?

Таман сам решио да купим 1900x па се сетих да погледам искуства са форума. Читајући постове одлучио сам да купим путарску косу, бабицу и чекић, водир и брус, док не обезбедим паре за врхунску машину јер имам да косим 2 км. х 3 м. Не каже џабе пословица: " ако не знаш шта је добро питај шта је скупо"!

ima i ona " nisam dovoljno bogat da bi kupovao jevtine stvari " :ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 07:45 ---------- Prethodna poruka je at 07:42 ----------

i na Husqvarni je 25,4 (1") secivo Maxi S,svima ga preporucujem

I ja to merkam da kupim ali zasad mi nije nesto potrebno pa odlazem zadnji trenutak :osmeh:
Potrosio sam litar Husqvarninog ulja za mesavinu od prosle godine 15.8.2011 a to je negde oko 35- 40litara benzina sam sagoreo sa Villagerom 1900X dosad. Nadam se da ce potrajati jos jer nikakvih promena nema u radu i snazi, jedino sam menjao glavu za strunom i produzio rucke na rukohvatima. "Idemo dalje, za iste pare" Sa srecom drugari...:sreca:.

Poslednja izmena:
Hteo sam da kucam ali sam shvatio da sam pogresio , predomislio se pa ne mogu da obrisem post . :kisa::sjasi::off_topic:

Таман сам решио да купим 1900x па се сетих да погледам искуства са форума. Читајући постове одлучио сам да купим путарску косу, бабицу и чекић, водир и брус, док не обезбедим паре за врхунску машину јер имам да косим 2 км. х 3 м. Не каже џабе пословица: " ако не знаш шта је добро питај шта је скупо"!
Ја ћу ти написати своја искуства са Вилаџером, иако га имам само десетак дана. Причао сам са човјеком који се аматерски бави сервисирањем и препродајом половних косилица и тримера прије него што сам купио тример и он ми је рекао да узмем овај од 1.7 КС (ВС 1250). По њему су се управо ВС 900 и ВС 1250 најбоље показали, а ови јачи слабије, јер једноставно квалитет материјала од којих је прављен Вилаџер није толико добар да "носи" 2 КС, кружну пилу и да се са њим крчи шикара. Коме треба тример за то, зна се шта треба куповати. Ја имам ВС 1250 и мислим да већ могу изнијети своје мишљење о њему, јер никад до сад нисам имао тример, и овај буквално не гасим већ десет дана чистећи и крчећи површине које нису поштено покошене годинама. Користим армирани силк од 3мм, онај са жицом кроз средину, за траву а трокраки нож за купину и жбуње. Прекјуче сам косио траву до појаса (прво кошење ове године). Без проблема сијече дрво од 3-4цм у пречнику, дебље нисам пробавао. Са Модричиним Двотактол Синт уљем, које је потпуно синтетичко, свјећица је сува и сивих електрода, хладан пали из трећег потеза, топао из првог. Ово ти пишем из разлога да упоредиш са својим потребама, можда немаш ни потребе за ВС 1900Х. За овај тример имаш моју пуну препоруку, мој друг има исти такав већ четврту годину и осим главе за силк ништа није дирао на њему, а има велико имање и коси са њим све што не може тракторска косилица.
Напомена, Вилаџер више не уграђује оне проблематичне главе што намотавају траву, код мене је ова нова глава што нема тај проблем

Poslednja izmena:

I ja sam isto mislio dok mi se nije dosadilo da otac i ja rucno kosimo travu koja je ponekad bila i metar visine. Ukupno preko 30 ari .

Komsija pozajmicu ti ja moj dok se ne snadjes ja sam zavrsio kosenje pre neki dan.Ja pre par godina vidim pijananog coveka tetura po putu i nosi trimer na ramenu bila mrkla noc,kad sam to video ja odem i kupim trimer.Tada sam shvatio da sam samo ja kosio sa kosom.

Ено 1900 х појефтинио на 19.801 Дин. а € скаче. Нешто ми је сумњиво.
Него, где пада откос код тримера, да ли смета следећем замаху? Користите ли антифоне, видим да је бука велика?

Pada gde mu ti odredis da padne . Preporuceno je da se kosi ako hoces otkose s desna na levo , ako kosis nozom. Zbog lakseg skupljanja. Ja sam terao i levo i desno i manje trosi benzina kad kosi nozom jer mu za noz ne treba veliki gas . Silk je druga prica mora jaci gas da ne bi namotavo travu i pregrejavao glavu. Ja licno ne koristim antifone ali zato koristim mrezasti vizir. Pokazao se kao nezamenjiva zastita lica i ociju , zveknulo me nesto bilo po viziru kad sam kosio da sam se trgao a nisam ni video sta je lupilo, zato i kucam ovo za vizir.Po meni nije velika buka .Sve ovo vazi za VIllagera , za druge ne znam.

---------- Poruka napisana u 21:14 ---------- Prethodna poruka je at 21:06 ----------

Ено 1900 х појефтинио на 19.801 Дин. а € скаче. Нешто ми је сумњиво.
Него, где пада откос код тримера, да ли смета следећем замаху? Користите ли антифоне, видим да је бука велика?

Pih , ja platio 20490 dinara krajem marta , baksuzi , lopovi , cicije, skrtice , sto nisu dali u martu tu cenu ustedeo bi za husqvarnin scarlet cirkular .:haha:

Nazad
Vrh