Trimeri

hvala da neko cita temu od pocetka...pozdrav pre svega i dobrodosao.Kad se nema para onda villager,posto ga nemam prepustam rec kolegama :ppozdrav:

images

Nebih ja rekao da si ti citao ni pola teme a kamoli celu iz pocetka :haha: Sazvakali smo odgovore na tvoje pitanje u vise navrata, ako i posle procitane teme ne izvuces odgovor na tvoju nedoumicu onda stvarno neznam sta bih ti rekao. :spavam:

Bas tako mnogo komentara. Gospodin The big band ga je ocrnio najvise pa sam hteo jos neki komentar. A najvise dali sme da se koristi cirkular za sitno rastinje i koji. Sitni zubi ili krupni , i ako moze koje marke. Bez ljutnje :ppozdrav:ovde smo da komentarisemo i dajemo svoje savete. HVALA.

Cirkular ili ti testera nije predvidjena za njega sto propisuje proizvodjac, sto ne znaci da je neki ne koriste. Meni ne treba zasad jer nozem secem svo sitno rastinje i omanje drvece ne vece od oko 4-5cm u precniku i to je najdeblje sto sam sekao u par navrata. Za ostalo koristim malu motornu testeru jer i ona mora nekako samu sebe da odplati :osmeh:, jelte.
Ako imas dosta sume za krcenje i neophodan ti je cirkular (koji je inace svrstan u sumarski priklucni alat) ja bih ti ipak preporucio neki model od stihla ili husqvarne ne manji od 2,5-3ks jer ocigledno nameravas da ga koristis i za profesionalne namene a to Villager nije.

Poslednja izmena:
Znam i hvala ali novac cini svoje. Gledao sam husqvarne jel najvise imam poverenja u njih ali im je cena visoka od 45000 pa na gore. Najvise mi treba za kosenje cistog sljivara oko stabala sto nemoze traktor oko 60 ari i da pokrcim neke vrzine(zato sam pitao za cirkular). Pricaju mi komsije da je bolji cirkular za vrzini nego noz manje opterecuje masinu pa sam pitao za savet. Naravno do3-4cm debljine.

4-5cm sa nozem :sta:,nek je i u par navrata,malo je mnogo.Kada cistim bagremar i sumu,prvo uletim sa cirkularem,kasnije nozem pocistim sve sto se nije videlo 1-2cm plafon...tako je radim!

Gospodin The big band izgleda spada u 1% ljudi koji nisu imali srece pa im se zalomio los primerak trimera ili ne ume da rukuje trimerom .

Evo jedne lake prepravke na Villager 1900x. Posto sam primetio da usred koriscenja trimera imam problema sa polozajem rucica (ma koliko stelovao uprtace uvek su mi bile suvise niske i odaljene od "pravilnog polozaja") resio sam da malo poradim po tom pitanju. Zasad mi deluje odlicno kad sam ga okacio o uprtace, Rucice su na mestu u radiusu koriscenja trimera a ledja prava sto je naj bitnije ako koristite trimer za kosenje duze vremena.
Za ovo je potrebno jedna aluminijumska cev od oko 150mm matica M8, sraf M8 brusilica , aparat za varenje i malo vremena.
imag0092t.jpg
imag0094xh.jpg

Poslednja izmena:
Mi smo uzeli najaci Vilagerov trimer pre dve godine,pogon kardan,cepam sa njim sta stignem,zamenio vec tri glave i cirkular i ide ko blesav-da kucnem u drvo.sa trnjinama se igra/
.

Danas sam bio do grada i naisao na "oleo mac" 380T 1,3kw/1,8ks za 36,000din.
Kazu da je Italijanska ali se pakuje kod nas, valjda u Nisu.
Dali je bolje uzeti njega sa tom snagom ili villagera 1,9ks.20,000din.
kvalitet je sigurno bolji nego gledam snagu. Dali nece da se gusi u dubokoj travi i vrzini.

Evo sada mi je javio burazer da je nasao OLEO MAC-sparta42 1,6kw/2,1ks za 39,000din na akciji.
Dali vredi za te pare. H V A L A za odgovor.

komsija u selu ima ali sparta 40 ima 1,5ks i to je odlican trimer,moje misljenje da za te pare tu snagu i dobru marku,pa jos i novo ne mozes naci...vidi samo kolika je garancija i sta se daje od opreme...sretna kupovina :ppozdrav:i mani se Villagera...nuzno zlo!

covek iz Mladeovca prodaje novi BC 1900x,2 godine garancije za 20 000din,malo je mnogo za tu kintu ima ih po prodavnicama

hwd9ow.jpg

2mrb215.jpg

hwjxx2.jpg
pozzdrav svima i jedno kratko pitanje planiram da kupim ovakav trimer kazite mi kakav je u radu koliki silak debljine nosi glava i dali mu je prenos kardanski ili na sajlu inace u firmi svakodnevno radim sa husq 343xp i znam ga u dusu ali ovo ne znam nikada nisam imao dodirnih tacaka sa njim niti sam radio sa ovim modelom

neka se kolega Tintoreti javi po pitanju ovog trimera(mislim da ga on ima)a to sto vozis u firmi je boing 747,pozdrav!

Nazad
Vrh