Trimeri

Da li je radio neko sa trimerom husqvarna 345F. Uzeo sam ga u subotu na buvljaku kao neispravnog. Dosta je ljudi htelo da ga uzme ali su nudili coveku smesne pare za njega iako je delimicno neispravan. Trimer pali iz prvog ili drugog puta. Kada mu drzis gas on radi, cim ga pustis on se ugasi. Potom su probali da ga upale ali nisu mogli.
Sta mislite o cemu se radi. Trimer je sada kod mene na poslu ali nemaju majstori vremena da ga pogledaju jer spremaju masine za sezonu kosenja.

dosta siroko,moze da bude svasta...ako ima snagu kad tako upali i dobru kompresiju,onda karburator...ali :sta:

moze biti svasta, od membrane, podesenosti karburatora,bobine, pa do začepljenosti rupice na poklopcu rezervara goriva.

Evo danas su ga otvorili. U pitanju je bila membrana i opruga od kvacila koja je pukla. Karburator je bio dosta prljav. Bilo je tu svega i svacega. Gorivo koje su izvadili iz rezervoara su ostavili za pranje delova posto je mesavina bila previse jaka. Za cilindar i klip mi kazu da su odlicni. Jel zna neko koje je snage. Nisam uspeo da nadjem nista o njemu na netu.

evo:

• Radna zapremina cilindra 43 cm³
  • Prečnik cilindra 41 mm
  • Hod klipa 32.5 mm
  • Izlazna snaga 2.1 kW / 2.9 KS
  • Maksimalan broj obrtaja 9600 o/min
  • Maksimalan preporučen br. obrtaja motora 13500 o/min
  • Karburator Zama C1Q
  • Zapremina rezervoara goriva 0.9 l
  • Potrošnja goriva 510 g/kWh
  • Sistem paljenja SEM CD
  • Svećica Champion RCJ6Y Zazor svećice 0.5 mm
  • Ekvivalentna razina vibracija (AHV, eq) leva / desna ručka 2.9/3.3 m/s²
  • Jačina zvuka u uhu operatera 100 dB(A)
  • Nivo zvuka, LWA 116 dB(A)
  • Emisija izduvnih gasova (CO prosek) 309 g/kWh
  • Emisija izduvnih gasova (HC prosek) 106 g/kWh
  • Emisija izduvnih gasova (NOx prosek) 1 g/kWh
  • Emisija izduvnih gasova (CO² prosek) 1019 g/kWh
  • Ugao prenosa 1:1.29
  • Ugao pogonskih zupčanika 24 °
  • Težina bez opreme za rezanje 7.8 kg
  • Dužina osovine 1355 mm
  • Prečnik osovine 32 mm

ako nije tajna,koliko si ga platio?

9000 hiljada. Trazio je bio 100e ali nisam imao toliko kod sebe. Drugi su mu nudili najvise 6 sto je bas malo. Imao sam srece sto je lik bio malo pijan pa su mu pare trebale verovatno za jos koji vinjak posto je to pio dok smo se dogovarali oko cene.
Subotom na novom beogradu moze svasta da se nadje na buvljaku.

Samo da nije kradena stvar,a verovatno je sa zapada svabe to malo rade pa zamene....

---------- Poruka napisana 04-03-12 u 16:51 ---------- Prethodna poruka je 03-03-12 at 19:19 ----------

Agm trimer 1,4ks kosta oko 9ooo dinara...dali ga je neko koristio testere njihove su iste kao vilager

Pozdrav ljudi novi sam pa da i ja nesto dodam celu ovu temu sam procitao.Koristim trimer Vilager BC900 vec punih 3 godine i za to vreme sam promenio nekoliko puta glavu i nista drugo.Naglasavam da intezivno radim sa njom u toku sezone i nemam nikakvih zamerki dobar alat za male novce ove godine kupujem BC1900x cena mu je oko 19.000din mislim da se necu pokajati posto su neki pisali da nevalja.

zorke, lako moze da se dogodi da bc1900x bude i preko 21000 posle ovih poskupljenja

Proverena cena pre 4-5 dana slucajno udjem u jednu prodavnicu bc1900s 17500din a ovaj kao noviji model 1900x 19000din ali ga trenutno nisu imali

kada bude stigao bice oko 21250din. ta cena je u agromarketu. Jedino sto se pojedini prodavci odricu pola marze pa spustaju cenu za 5% da bi kupili od njih. Ove godine uz 1900x dobija se i cirkular.

Pozdrav svima.

Pročitao sve postove od početka do kraja jer je u planu kupovina nekog trimera.
Kupio sam jednu njivu od 85 ari u koju niko nije ušo jedno 10 godina i bez neke mašine neću ni ja da uđem u nju.
S obzirom na budžet za kupovinu trimera odluka je pala na Villager. Postove TheBigBang-a ću zanemariti, mislim da je jasno zašto.
Odlučio sam se za 1900 X i krenuo po radnjama (Kruševac) da vidim kakva je situacija.
Niko ga nema na lageru ali mi je prodavac u jednoj radnji obećao da će biti za dan-dva. Tražio sam da mi pokaže neki katalog u kome ima taj model i on mi je pokazao novi Villager katalog u kome stoji da je model BC 1900 SX ili CX , nisam baš zapamtio.Isti je kao i X model koliko sam mogao da vidim ali izgleda da u paketu sa nožem i strunom ide i cirkular. Nisam nigde na netu našao taj model tako da sa nestrpljenjem očekujem poziv da je trimer stigao i da odem da vidim o čemu se radi.
Verujem da će uz pravilnu upotrebu raditi kako treba.

Cena:21 000 možda neki dinar gore-dole,ne zna ni prodavac baš tačno.

Sad sam tek primetio. 1000-ti post u ovoj temi !
\o/

cao svima,
ponosni sam vlasnik FS80 Stihl starog 8 godina.O broju radnih casova necu pricati,dovoljno je reci da imam hektar maline i 40 ari ribizle pa da vam donekle bude jasno .Do sada nikada otvaran,nikad problem.Mislim da netreba bolja preporuka od toga da nikad nije skupo za pravu masinu. E,sad imam jedno pitanje.Radi se o dodatku za fs 80 tj. dodatak BF(freza)Da li znate da li FS80 moze da nosi frezu.Cena u Pozegi je 21000,ako neko zna gde ima jeftinije nek javi sto pre.

cao svima,
ponosni sam vlasnik FS80 Stihl starog 8 godina.O broju radnih casova necu pricati,dovoljno je reci da imam hektar maline i 40 ari ribizle pa da vam donekle bude jasno .Do sada nikada otvaran,nikad problem.Mislim da netreba bolja preporuka od toga da nikad nije skupo za pravu masinu. E,sad imam jedno pitanje.Radi se o dodatku za fs 80 tj. dodatak BF(freza)Da li znate da li FS80 moze da nosi frezu.Cena u Pozegi je 21000,ako neko zna gde ima jeftinije nek javi sto pre.

Frezu može da nosi od FS 85,pa naviše...

Nazad
Vrh