Trimeri

Nisam znao da su Japanci otkupili Husgvarnu.....gledao kosu od 2ks i pise made in japan.pitam prodavca tako mi rece

Nisu kupili husqvarnu nego je samo jedan model sklapan u japanu. Video sam ga jednom na par sekundi u sarajevskoj ulici u husqvarninoj radnji.

a koliko para toliko muzike ovde kod nas u zrenjaninu bc 1900x ima na 5 mesecnih rata bez kamate a cena mu je 18600din sa silk glavom i trokrakom zvezdom i prodavac mi kaze da su malo veci potrosaci ali da je veoma trazen i da ga opasno dobro prodaju mada da imam kesa uzeo bih neki stihl ili husq ne bi razmisljao ali kolika im je cena mogu auto da kupim u zrenjaninu ima vilagerov servis i sve dolove za njih imaju pa i to gledam kao plus

Pozdrav svima,
evo malo mog iskustva sa Villager BC 1900X, kupljenim prosle godine u aprilu. Razmisljao sam o kupovini nekog kvalitetnijeg trimera, medjutim na ocevu sugestiju da smo vikendasi i da su "svi" zadovoljni villager-om, i da mu je cena dosta prihvatljiva resimo se za isti. Da napomenem da volim alat, i o njemu stvarno vodim racuna.
Prvi sok je usledio cim smo nakon kupovine stigli kuci. Raspakujemo trimer, kad njemu onaj zastitni lim gde se navrce glava sa silkom(ispod kucista zupcanika) udubljen, hajde racunamo...moze da se ispravi, kako smo svukli najlon preko motora, vidimo da je naprsla plastika, naravno pravac prodavnica i ljudi su bili stvarno korektni, odmah su nam dali drugi trimer.
E, a paljenje ovog trimera je umelo da potraje...jedina dobra stvar je, sto sam ovde procitao, da jos dosta ljudi ima problem sa tim...ja sam mislo da je problem u meni :) jako tesko se pali, po nekoliko puta mora da se vuce kanap.
Nakon mesec dana( retke upotrebe-dvoriste oko kuce, 10-tak ari), poceo je da se gusi, ne prihvata gas! Pravac servis - kazu karburator. Posle par dana, trimer je bio servisiran i radio je odlicno, ali samo za kratko, onda novi problem, izvukao se kanap za paljenje i nece da se vrati, pre toga mi je par puta ostajao izvucen(kako i da se vrati kad se 10 puta povuce da upali), ali sam ga blagim cukanjem vracao, sad ni makac, naravno opet reklamacija! Tip je samo odvrnuo kuciste, motorcanglama zavrnuo "puza" i sve vratio.
Krcio sam plac van grada, nekih 60,70 ari, poprilicno zaraslih tokom leta i bio sam zadovoljan, ima snagu, jedino problem predstavlja visoka trava koja se umotava iznad glave sa silkom, o cemu je ovde bilo reci ranije. Dobije se cetvorokraki noz, koji je u tim situacijama odlican.
Negde u oktobru, kada sam taman resio da pokosim i da zazimim trimer, jos i razmisljam kako me i posle svega dobro sluzi, sigurnosna rucica, koju pritiskamo dlanom pre nego sto dodamo gas je pukla, tacnije uletela unutra i ni makac, kapiram da je unutra pukla opruga, naravno opet servis!
Sada spava zimskim snom, nadam se da je preboleo decije bolesti, pa da me nece nervirati ove godine:)
Pa sad generalno, doba stvar je sto je garancija 2 godine :)
Prenos mu je kardanski, silk mislim da je 2.4mm
Svima bih preporucio da pred prodavcem otvore kutiju, i poskidaju sve najlonske folije bilo koji alat da kupuju. Mi smo otvarali kutiju da vidimo da li je sve na broju, ali preko folija nije moguce videti naprsline, ulegnuca...verovatno nastalih od transporta. Mozda je ovo i redak slucaj, ali eto meni se desio.
I jos nesto posle poprilicnog koriscenja, jos uvek nisam nasao idealan polozaj za rad, videh da je na prethodnim stranama Tintoreti imao slican problem.
Trimer dok radi, stvarno zavrsava posao, uzeo sam ga prvenstveno sto smo nasledili nesto zemlje i resili da posadimo vocnjak.
Ovo su neka moja iskustva, naravno da ima i drugacijih. Citajuci o ovoj temi, zakljucio sam da uglavnom imaju slicne simptome.
Veliki pozdrav !

Uz vilager 1900x ide trokraki noz i nebi trebao da ima problema sa namotavanjem trave tako da bi valjalo da nam slikate vas trimer mozda imate neki drugi model. Problem kod paljenja je taj sto su na njima losi karburatori, tacnije sauh je lose resen i prilikom prvog paljenja vise puta treba da se povuce da bi navukao mesavinu. Da bi palio dobro, pogledajte zazor na svecici i ako vam povlacenje kanapa vise puta smeta mozete pre paljenja uspricati malo benzina u karburator, ili zameniti nekim drugim, vec sam napisao koji odgovara u predhodnim postovima.
Posto vidim da nemate bas iskustva sa alatima ove vrste, predlazem da nosite u servis dok je u garantnom roku, posle toga ga prodajte i dodajte par stotina eura za stihl fs 350ili 450 ili neki slabiji i necete morati da se borite sa problemima, mislim, bar nebi trebalo. :ppozdrav:

Vlasnici trimera vilager 1900 imajte u vidu da karburator na njemu je kopija Walbro WYK karburatora koji ide izmedju ostalog i na huqvarniu 226R motornu kosu pa mozete kombinovati kit za reparaciju i same karburatore jer su isti. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Da, ja sam pogresio, dugujem izvinjenje, noz jeste trokraki, trimer je bc 1900x. I potpuno ste u pravu, kada pali prvi put, tu su muke, kasnije, kada se ugreje pali bez problema. Meni se, kada sam kosio iskljucivo visoku travu, sa silkom namotavala trava, to mi se nije desavalo kada sam koristio noz. Sto se tice motornih alatki totalni sam pocetnik, ali trudim se :) :ppozdrav:

husqvarna je zakon ali su 60000 sezdeset hiljada. Jos bolji su Stihl kombi trimeri sa svim dodacima ali Villager 1900s moze odlicno da zavrsi posao samo je vazno da ne ocekujes previse za male pare.

Upravo tako stalno mlatimo istu slamu, stalno vičemo mercedes s klase ( na primer) je najbolji auto a većina nas vozi jugiće fiatiće i sl, znači svi mi znamo šta je dobro niko nije toliko blesav da ne bi znao šta kupiti kad bi mogao ali upravo je u tome problem što se ne može kupiti, pa moramo da se naviknemo na dužinu jorgana tj da se naviknemo na razne villagere i lsične uredjaje i hvala im što to rade jer da nema njih ( tih niskobuđetnih proizvodjača jeftinog alata) mnogi bi mogli samo da sanjaju o trimeru motorki i ostalim malim kućnim pomoćnicima od uredjaja, tako da za odredjenu količinu para može da se dobije samo odredjena količina muzike, sve u svemu uz neke sitne gluposti i nedostatke ti uredjaji i nisu tako loši mogu da odrade dosta toga, provereno, a nekad treba malo i majstorije pa iste te alatke malo modifikovati spram svojih potreba i radiće posao, za malo para ne treba previše očekivati ( neko čudo) pa će i razočaranje biti manje...

bc1900x i ja sam ga uzeo prosle godine, nisam nesto preterano kosio ali nije ni zanemarljivo, cak i kukuruz sam mlatio sa njim i da ne nabrajam, mocna masina (za te pare)
Sto se tice paljenja, povuces mu saug i levom rukom stisnes rucicu od gasa 1-2mm cisto da krene malo goriva i pali kao lud iz prve, isto sam se mucio po desetak puta nije hteo da upali i slucajno se setim da pokusam ovo i on iz prve, od tad uvek kad nece posle 3-4 puta da upali ja drzim gas dok palim i to je to, kad odradi malo spreman je za akciju. Pokusajte mozda upali i kod vas :ppozdrav:

bc1900x i ja sam ga uzeo prosle godine, nisam nesto preterano kosio ali nije ni zanemarljivo, cak i kukuruz sam mlatio sa njim i da ne nabrajam, mocna masina (za te pare)
Sto se tice paljenja, povuces mu saug i levom rukom stisnes rucicu od gasa 1-2mm cisto da krene malo goriva i pali kao lud iz prve, isto sam se mucio po desetak puta nije hteo da upali i slucajno se setim da pokusam ovo i on iz prve, od tad uvek kad nece posle 3-4 puta da upali ja drzim gas dok palim i to je to, kad odradi malo spreman je za akciju. Pokusajte mozda upali i kod vas :ppozdrav:

Pokusacemo ako bude davalo rezultate moracemo da nabavimo neku drugu rucicu koja drzi gas, na fabrickoj nema onaj kruzic za blokiranje. :ppozdrav:

E jos ovo pa da ne dosadjujem vise o trimerima. Gde se nalazi kardan kod trimera ? Na kraju cevi na kojoj je glava na koju se postavlja glava sa silkom , noz , cirkular su konicni zupcanici pa sam sad zbunjen ko dva ludaka u buretu , gde je taj kardan ?

Nazad
Vrh