Trimeri

Ova tema je zrela za izbegavanje, (što već većina članova radi)
gdine thebigbang
svi su vrlo dobro shvatli vaše nezadovoljstvo (neću uopšte da raspravljam kolko su realna ili ne) pogrešnom kupovinom i nema potrebe da više pričamo o tome pustite malo i ostale članove da isnesu svoja iskustva probleme i pitanja

Villager 1900x radi, jedino, u kombinaciji sa nožem,valjda zato što je nož od metala..mada je čudo da se i on nije polomio do sada.. što sam i naveo u prethodnom postu.
Problem je što se sve raspada i polomi od opreme posle kratkog vremena, tako da je potrebno uložiti dodatnih 100e da se pokupuju firmirane stvari, tipa uprtač, alke, glava za silk,zaštitna maska reznog alata, ručka za dodavanje gasa..jer i ona zaglavljuje kada se dodaje gas..a nekvalitetna zaštitna plastika motora koja krcka kada se osloniš rukom na trimer (u toku paljenja/startovanja motora),to nisam nijednom navodio..i pitanje je vremena kada će se i ta zaštitna maska motora polomiti..da,da.. baš tako..nas četvorica sednemo odozgo na trimer dok jedan dodaje gas na traktoru na čijem je kraju u čvor vezan potezni kanap za startovanje trimera..mi to tako radimo, valjda je tako regularno..šta ti misliš..?, pošto vidim da si se opasno napržio da staneš u odbranu ,što se tiče kvaliteta ,Villager trimera..kao da si ga ti lično konstruisao,a svi dobro znamo da je Tintoreli konstruktor i stručni saradnik za Stihllager (tkzv. Villager)..nije lepo, na podao način želiš da mu preuzmeš olimpijsku baklju iz ruke :ppozdrav:

Elem, problem je u tome što su svi problemi, koje navodim, već 'deja vu' (opštepoznati) ali se iz nekog razloga ,ovde na forumu, ne ide dalje sa tom pričom.Uglavom se Villager hvali i diže do neba ..čak se postavlja pitanje kako Stihl-a i Husquarnu nije sramota da prodaju njihove trimere po, zamisli molim te, 2-5x većoj ceni, kad je Villager u samom rangu bilo kog Stihl-a i Husquarne.
Moj interes da branim Stihl-a ili blatim Villager-a je apsolutno indiferentan..što će reći..da mi jedino bitna proporcija [ULOŽEN NOVAC:kvalitet proizvoda]..dakle..Villager to NE OPRAVDAVA.:nono:
Što se tiče startovanja motora, opštepoznato je da Villager samo u pocetku pali iz 3.-4. puta..posle toga možeš slobodno da zaboraviš na regularno startovanje motora.

Znači, pošto ti je inteligencija slabija strana..moram da expliciram, da ubuduće ne praviš bespotreban šum na forumu. Dakle, gde si video da sam ,bilo kome, (osim Tintoreliju..drugo je on..on je idol svih nas ex Villager korisnika..i od njega sam, lično, dobio dozivotnu licencu na korišćenje Njegovog _Stihllager_ logo-a.On je duhovna snaga, invencija i duboka kontemplacija svih mogućih i nemogućih kombinacija na forumu, bez obzira što je kupio trimer pre par dana:sta:

Ukoliko nemaš smislen odgovor, predaj baklju Tintoreliju, još si ti zelen za njega.
:off_topic:

Sad ja moram da pitam da li ste se Vi gospodine Thebigbang sa zadnjim postom obratili meni tj da li je meni upućeno da mi je slabija inteligencija i td

Ja danas probao moj BC 1900X sa vidija cirkularnom plocom i ne da radi poso nego ujeda. Seko sam neko siblje debljine oko 5-6 cm ne oseca. List je Fi 255 mm / 3 mm. Placen 550 din u Woby.

:cool::cool::cool: Valjalo bi probati i ovu zanimljivu opciju, za te stvari sam do sad koristio testeru sa starim lancem ali verujem da je sa trimerom lakse, probacemo, javim :ppozdrav::ppozdrav:

Neki bi i kobilu pokidali a ne trimer.
Kupio sam sa drugarom zajedno trimer on sebi ja sebi,uspeo je da probode glavu trimera na 2 mesta,slomio je onu zastitnu "zavesicu" oko silka,pokidao je kaiseve a kosi kao i ja nista posebno.

Najvazniji faktor je onaj na koji se trimer kaci.

North ARMY Neki bi i kobilu pokidali a ne trimer.

Kaže se nakovanj bi pokvario a ne trimer. :osmeh:

Данас сам причао са продавцем и уједно сервисером Vilager-a.Тип каже да једино од њих шта ваља је БС 1250.Остало је све буџено на њега,и 1900 ц и 1900x,и зато им цркавају стартери и ломе главе,јер су пројектовани за слабији тример.

Vrlo lako moguće, ali još nešto je veoma važno ovde su ljudi lepo rekli da je najbitnije u čijim je rukama ja imam 1900 s već par godina čim je izašao, kosio sam njime pola jutra deteline (tri sezone)i plus sve ostalo a dosta se njime radi i nikad ništa, istine radi ja sam odmah prepravio na stihlovu glavu ali ne zbog kvaliteta glave već zbog namotavanja trave i fala bogu dosad sve radi lepo i zadovoljan sam njime

iscedili temu do poslednje kapi(kinez - nemac - svedjanin),mozda da promenimo malo a evo i predloga:
Poznato je da se u Srbiji masovno kupuju aute iz uvoza,i da su cesto dosta kvalitetni,jer se zna kako se ophode prema svojim autima,a o putevima da ne govorim.Nasao sam na par mesta u oglasima da da postoje ljudi koji se bave prodajom trimera i testera iz uvoza,tako da za neke pristojne pare(200e-300e) i to iskljucivo (husq.stihl) da se nabaviti dobra i relativno jaka masina,mozda se neko odluci i za takvu varijantu!

Nije to lose ali sve zavisi u kakvom su stanju takve kose, treba biti tu oprezan maksimalno ako ne daju nikakvu garanciju. Jer zamisli da moras posle prve sezone da das 200-300e za klip i cilindar, koliko kosta za jednu takvu masinu, nesmem ni da pomisljam daleko bilo. U svakom slucaju da ali uz veliki oprez.

Šta mislite da li sa ovim može da se okopa oko voća ?

thumb_Freza%20sa%20dva%20noza.jpg

sigurno da moze,samo je pitanje kolika povrsina se obradjuje,moje misljenje je da je to za hobiste-vikendase::samo odmor::

to ima komsija i koristi ga u vinogradu , izmedju redova prodje s motokultivatorom a s ovime po redu . ide dobro samo sto je tamo zuti pijesak kojeg mozes kopati i drvenom motikom a kako je urban napisao da baca trimer tako i ovdje kad naidje na jaci bus trave.

Sad ja moram da pitam da li ste se Vi gospodine Thebigbang sa zadnjim postom obratili meni tj da li je meni upućeno da mi je slabija inteligencija i td

OMG..::pomoc:; 'el ti to imponuješ sam sebi?? :sta:

btw, ujedno ću iskoristiti priliku da pomognem potencijalnim kupcima Villager trimera.

Juče, na placu, krenem da kosim,..ajde kupio sam novu glavu ..k'o velim, sad nema šta da se pokvari..kad ono vidi djav'la i na njemu cangr (štono vik'o moj profesor matematike..) elem, na mestu (ispod pumpice za drukanje goriva),na rezervoaru, gde ulaze dve cevčice plastične..jedna za snadbevanje goriva,a druga što se gorivo vraća iz karba u rezervoar..e, te dve cevčice gde ulaze,pa ona kao šatro guma/plastika što kao šatro štiti ta dva ulaza, za te dve cevčice, i kao šatro obezbedjuje da gorivo ne bi izlazilo..zapravo služi samo šatro da zamaskira te ulaze za cevčice..a gorivo podliva li podliva na tom mestu. Izlazi i kroz onu rupicu na zatvaraču od rezerovara,samo peni i sliva se niz rezervoar.

Pre toga sam kosio trimerom svega 20tak minuta pre 5dana..dakle upotreba na svakih 5-6dana po 30tak minuta u travi po dvorištu i uvek neki novi kvar.

Kada bih nabrajao šta je sve puklo i pokvarilo se na Villager-u, bio bi to poseban thread.

Moderatoru ::torta:::ideja: predlažem da razmisli o STICKY ideji?
:osmeh:

Ja vam predlažem da prekinete sa neprimernim ponašanjem i da izbacite iz upotrebe četerske reći i rečenice jer ovde nisu poželjne!

Šta je to neprimerno?
Šta znači to 'čaterski' ?

On što je konvencija u svetu i kod nas, ne vidim zašto bi bila na nekom forumu OUT!?!?
Analfabetizam nije moj problem i ne mogu se ja prilagodjavati masi, već masa mora da se prosveti.
Ukoliko ne odgovaraju moji komentari u vezi sa Villager-om..nije problem, mogu i da ga hvalim :D ali ga ponovo nećem kupiti, to je sigurno.

Nazad
Vrh