Trimeri

A šta misliš da popiješ jedan 'ladan ban, onako sa sve brisanjem profila?
Imaš male oglase..druškane.

Jednostavno ne mogu poverovati da je sadašnji model ( 1900 x ) toliko lošiji od 1900 s kojeg ja imam od samog početka ( čim je model izašao) naravno ja sam odmah na početku stavio sthilovu glavu da ne namotava travu ( postoje i slike u ranijim mojim postovima) i sve probleme rešio samo sipaj i gas što se silka tiče isprobao sam mnoge i vratio se narandjastom villagerovom po 150 din 15 m najbolje se pokazao odnos cena-kvalitet što se lepljenja tiče u pitanju je kvalitet silka i ništa drugo

Ko te to lagao da je losiji 1900x od 1900s? :haha:
Prijatelju ja proterah 8l mesavine kroz auspuh za dva dana i nesto nisam primetio da mu skodi :osmeh:
Glava za nit za sad sluzi dobro mada sa njom cu i malo raditi pa me ne brine. Noz nosi opusteno, ima snage, samo sipaj i vozi
Ide masina kao krv iz nosa :ppozdrav:

ja kada sam uzimao trimer doplatio sam za neku ''bolju'' glavu i nemam problema sa njom , jednom je žena opičila u nešto (željezo) i glava je se otvorila pa nismo mogli da nadjemo oprugu , otišao uzeo drugu i sve radi normalno
ova moja glava nije stihlova nego neko noname , ali radi , razlika u doplati je bila 5e

imate muku sa lijepljenjem silka , jednostavno radite na većem broju obrtaja , ako se silk mnogo previja na izlazu iz glave onda dolazi do grijanja koje se penosi i na kotur , takodje na manjem gasu dolazi do povlačenje silka unutra-van i to stvara grijanje
znači probajte veći gas i vidjećete razliku

glasam za silk 2,7-3mm jer se daleko sporie troši u travi koja ima više korova u sebi , razlika je ogromna , i ja sam živio u ubjeđenju kako je 2.4 taman i ne bih ni probao deblji da mi jednom nije nestalo a nisam imao gdje da kupim (neradni dan) pa sam pozamio od čovjeka jedno punjenje 2.7 i od tada samo njega uzimam

@Tintoreti
Nema potrebe da koristiš BOLD+SIZE text.
Kako bi izgledao forum kad bi se svi ugledali na tebe i koristili BOLD text, pa još u boji..?

@savoris
U vezi polugasa si (možda) i u pravu jer sam upravo pre dva dana na placu kosio sa pola gasa (nije bilo potrebe za punim gasom zbog niske dvorišne trave).
Baš ću proveriti kako će se ponašati sa punim gasom, jer sam kosio svega nekih 30tak minuta čisto da probam taj novi Dolmar silk..ali takodje ne shvatam kakav je to silk i kakav je to trimer kada ne možeš da koristiš polugas.

Što se tiče preseka silka, za sada mi je default 2.4mm, jerbo mi Stihl-ov 2.7mm(četvrtasti) u početku kosio (mada efikasnost nisam nešto primećivao u poredjenju sa ,fabričkim, narandžastim Villager silk-om) i posle dve-3 sesije košenja u razmacima od po 10tak dana, krenula je glava proizvoljno da odmotava taj Stihl-ov četvrtasti silk..bio sam namotao po 2metra i u roku od 30tak minuta nož na masci je sve isekao. Zatim sam skinuo onaj donji deo na masci (na kome je nož) i dok sam kosio silk se toliko odmotavao da više nisam mogao ni da kosim, tako da sam odustao sa Stihl 2.7mm(četvrtastim) i kupio taj Dolmar 2.4mm (neki uvrnuto-zavrnuti ;) e, ali sad' je poenta u tome da se ovaj ne izvlači proizvoljno, ali se zato lomi ,samo tako.. i zalepi unutra gde se mota silk.

uzgred, sutra mu kupujem Villager silk, dakle radim downgrade::vadjenje_repe:: sa Dolmarovog silka na Villager silk.

Poslednja izmena:
razliku nisi primijetio jer kako kažeš radio si na dvorišnoj travi , tu je čak u prednosti 2.4 jer bolje i ljepše odsijeca
ja sam mislio na malo veću travu i travu koja ima čvrstu stabiljku , e tu dolazi do izražaja deblji silk

a ja pretežno kosim tako malo matoriju travu i koješta što ima mnogo ovog stabiljkastog korova pa mi tako i odgovara deblji , sve po svojim potrebama :ppozdrav:

@Tintoreli
Svejedno ćeš dobiti upozorenje od moderatora, ja te samo učim pravopisu i konvencijama na forumu.

@savoris
Slažem se..ali si rekao da treba kositi punim gasom zbog silka koji se na polugasu zalepi.

Poslednja izmena:
LJudi probajte silk " kraš masters " uvozi ga interkom iz Subotice .
Videćete posle da je Štilov silk sra** a o drugima da ne pričamo.
Timere nemojte koristiti na pola gasa namenjeni su da rade na punom gasu. Ja štitnik ne koristim iako je njegova namena da nas štiti i po meni bitnija stavka da silk uvek bude na određenoj dužini tada i snaga trimera dolazi do izražaja. Kao što reče Savoris kanap 2,7 zakon. Tanji koristim samo u rano proleće kad je trava jako meka inače sada je to bacanje para.

al se ovde raspisalo,a vrtimo se oko iste teme:kineske masine su za KUCNU upotrebu i ni kvadrat vise,svi problemi koji se javljaju su zbog "prekomerne"upotrebe...za ozbiljne poslove-ozbiljne masine,gde ne vazi pravilo 15:15:15

15 min .- rada sa masinom
15 min. - ladis masinu
15 min. - popravjlas masinu
aj ziveli!

@savoris
Kosio sam u početku, kada sam tek kupio trimer i sa polugasom i svakako..pa se nije dešavalo to što se sada dešava.
Kupiću mu taj njegov default Villager silk, a posle toga mogu samo da mu promenim glavu.

@dejan 351
Definitivno!
(uz malu ispravku..kod Villager-a &Co. kineza nema potrebe za prekomernim radom, problemi se javljaju sami od sebe, nelogično i nepovezano, tako da je sasvim svejedno da li forsiraš mašinu kao profi, ili poluprofi..)

al se ovde raspisalo,a vrtimo se oko iste teme:kineske masine su za KUCNU upotrebu i ni kvadrat vise,svi problemi koji se javljaju su zbog "prekomerne"upotrebe...za ozbiljne poslove-ozbiljne masine,gde ne vazi pravilo 15:15:15

15 min .- rada sa masinom
15 min. - ladis masinu
15 min. - popravjlas masinu
aj ziveli!

Mozda si upravu kod nekih "kineza" kod mene i vecine vlasnika "Villager kineza" su se pokazali sasvim drugacije. Proterao sam 8l za dva dana kroz auspuh u radu sa nozem i nista mu ne fali cak sta vise odusevio sam se kako radi i koliko snage ima. To je vise sati rada bez gasenja, moze on i vise ali ja nisam mogao vise, znaci ugasis da dospes benzin i teras dalje.
Meni ni iz dzepa ni u dzep, pricajte sta vam je volja ali price i ono sto sam iskusio su sasvim dve razlicite stvari.
Prodavci "brendiranih" masina bi trebalo da se ozbiljno zapitaju sta dalje.
Sve je to uredu da je stihl i husqvarna vrh ali im je i cena vrh vrhova.:ppozdrav:
Sto se tice derivata za moje 2t masine ide "Made in Sweden"
ko voli manje dima :osmeh:
vazan detalj
ispod oba poklopca treba biti folija::super::

Poslednja izmena:
za ulje i mast svaka cast:bravo:ovo ostalo...ne znam koliko si u pravu!Navescu samo neke nedostatke koji se ovde cesto izostavljaju:
1.tezina samog trimera
2.potrosnja goriva
3.kvalitet svih plasticnih delova
4.snaga motora(jako diskutabilno gde su nasli 1,7ks i 1,9ks)
Da se odmah razumemo,nisam neki zaljubljenik u firmirane proizvode koji kao neki magarac placa samo zbog toga sto je nesto skupo,ali ne brini mnogo za takve firme,one su vec decenijama prisutne i svoje proizvode usavrsavaju u stalnom kontaktu pre svih sa profesionalcima i zahtevnim potrosacima.Ne tvrdim da nisu malo "poludeli"sa cenama i da ih braca kinezi ne mogu naterati da se malo koriguju,ali ne toliko da jednu masinu(u ovom slucaju trimer) od 2ks prodaju po ceni od nekih 200e,nije bilo niti ce!

Da sve si u pravu, to podpisujem. Snagu ima sigurno motor od 52cm trebalo bi da ima i vise ali sta je tu je. mislim da je na 1.9 precnik klipa 44
Za samu potrosnju goriva neznam, meni nije mnogo ni da trosi duplo :osmeh: (posto ko je radio rucnom kosom sve mu je jasno) kazu da se potrosnja smanjuje kad se masina razradi. A kad se razradi povlacenje kanapa je osetno teze nego u pocetku, tu imam zamerku mogli su da stave dekompresor i da bude lakse i nama i njima sto se tice kidanja poteznica :ppozdrav:

Da ja pitam ko neki duduk posle procitanih 40 strana .Koja marka trimera i koji model je dobar za kosenje 40ak ari vocnjaka kad trava toliko preraste i izgori a bude i preko metar visine ili polegne a da ima cirkular za vrzinu ili medju.Otac se zagrejao da kupi a ja nesto i nisam ljubiterlj trimera i obicno kosimo taj vocnjak jedan dan ,trimer bi radio od ujutru do uvece uz odmor naravno.

Opasno grešiš, niije to Villager, zar ne vidiš da piše Husqvarna , na kanti ?
::suncanje::

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh