Trimeri

U pravu si, vidi se dobro da su napravljeni nosaci na dnu felne za nozeve, (pogledaj par ovih slika na pocetku klipa).
Moguce da bi lepse sitnio rastinje kada bi isao jos jedan red nozeva na sredini ili vrhu felne ::super::
Dobro zamisljena alatka :cool:

@Dinic Zoran
Premerio sam osovinu prenosa, na Villageru 1900x je M10 (navrtka za noz 19 kljuc :sta:) kako si i rekao ali za korak nisam 100% siguran, (nemam kontrolne listice) mada bi trebalo da je 1,25 posto je verovatno rec o istom prenosnom vratilu kao kod tvog modela. Uzgred pogledah i trim-glavu, pise da je italijanska i na njoj su 5mm otvori za nit. Dali je to ta glava sto si i ti dobio uz uredjaj?
Ta prepravka glave ne deluje nista konplikovano, videcu kad uzmem Husqvarninu glavu dali je moguce samo da ih prepakujem, ovu maticu sto vec imam na ovoj glavi da ubacim u T45 posto se i ona vadi iz glave bez problema. :cool:

Poslednja izmena:
Koja vam je to tehnologija kupiš novu stvar i odmah je prepravljaš? Možda ja nemam pojma ali tako se kuća ne pravi.:kisa:

Pa necu menjati glavu dok mi ne bude pravila probleme ali cu spremiti ovu husqarninu da imam za rezervu, zasto da ne?
Ima tu jos par stvarcica koje bi valjalo da budu pri ruci, kad vec nije toliko skupo.
Zamisli odes negde da kosis i desi se defekt a tebi udaljeno mesto servisa ili prodavnica pa zbog gluposti od par stotina dinara izgubis ceo dan.
Svako iole ozbiljan zna o cemu pricam :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ako u startu računaš na defekte oni će ti se i desiti. Zato uopšte ne razmišljaj o njime i sve će biti u redu.

Nego dali je neko skoro kupovao skafander onaj sa mrežicom, u subotu sam dobio po pičici pa ako nije skup

da vidim da kupim sada imam samo naočaer koje sam dobio sa trimerom.

Stihl je Stihl:osmeh:

Koliko najdeblju strunu moze da nosi ova glava?
Ako u startu računaš na defekte oni će ti se i desiti. Zato uopšte ne razmišljaj o njime i sve će biti u redu.

Nego dali je neko skoro kupovao skafander onaj sa mrežicom, u subotu sam dobio po pičici pa ako nije skup

da vidim da kupim sada imam samo naočaer koje sam dobio sa trimerom.

Stihl je Stihl:osmeh:

Siguran sam, jer kod mene u gradu niko od strugara nije mogo da mi napravi tako nesto, pa sam ja onda prepravlajo nesto i napravio maticu. Kupio sam ovakvu maticu (evo ti islika) jer sam mislio da je original, ali nije. Duplo je veca, i onda mi je strugar prepravljao i strigao dok nije ispalo kako treba.
http://shop.motobike.rs/TRIMERI/GLAVE-I-DELOVI/ADAPTER-M10X1-25/prod_6831.html
Nemoj da kupujes ovu maticu jer na nju samo navoj je dobar ostalo je sve duplo vece, jer sam je ja kupio. Kazem ti bolje da ti neko iznova napravi jeftinije je......

Dinic Zoran
"Evo villager trimer sa stihl glavom. Ne treba nista mnogo prepravljati osim srafa, jer je na villageru levi navoj M10x1.25 korak, a kod stihla je veci"

Jesi siguran da je M10/1,25 na villageru da ne nosim uzorak drugaru kad mi bude pravio maticu za drugu glavu? Nisam ni gledao, samo sam skinuo noz i stavio trimi glavu, delovao mi je vece, da je M12.
Odlican posao ::svaka cast::

Dinic Zoran Koliko najdeblju strunu moze da nosi ova glava?

Po uputstvu koje sam dobio sa glavom piše 2,7 a ja nisam probao da stavljam deblju .

Meni posao odrađuje i 2,4 orginal Stihl.:cvetic:

fuck of China,vratite nam Rumune,juce sam u garazi nasao vilasti kljuc kupljen tamo neke 89.,to je bio kvalitet...a kukali smo i na NJIH!!!

Evo glave mog trimera pisao sam o njoj pre kako "jede" kanap tj cim malo dodirne zemlju on ispada... evo kako izgleda pa ako imate predlog kako da resim moj problem molio bih Vas za savet:
07012010018.jpg

07012010019.jpg

07012010020.jpg

07012010022.jpg

07012010021.jpg

@Dzogi89 to sam i ja mislio,nego neki rekose glava od enhela a koliko me secanje sluzi to su takoreci iste glave,znaci do opruge je.
Gde mogu naci drugu da kupim ?

Ovde se pravi nauka oko glava za trimer.
Koristio sam štilovu 3 godine i sad nisam hteo da dam tolike pare za nju pa sam uzeo nekog kineza i mogu reći da je odlična za te pare 1000 dinara.
Inače trimer je štil fs 80 a površina je voćnjak od 1,1 ha između voćaka ,voćnjak 30 ari komplet, 3 placa ukupne površine oko 1 ha.
Nort army imaš u svakoj štilovoj prodavnici te kineze ili nek ti neko kome je glava rashodovana da tu oprugu.

Evo i ja da dodam novi problem sa Villager 1900x trimerom.
Elem, taman rešim jedan problem, pojavi se sledeći i to je izgleda default za Villager-a.Užas od trimera.
Dakle, kupio sam Dolmarov silk 500dinara 15metara ,2.4mm (neki uvrnuto-zavrnuti),nije kockast kao Stihlov..super kosi, ali je izgleda glava ovaj put riknula, tačnije opruga..jer dok kosim on za 30minuta potroši 2metra silka, što je suludo, ili se lomi jako često tako da moram da rasklapam glavu i odlepljujem stopljeni silk koji je namotan..tako da je to postalo totalno neupotrebljivo za rad.Još ako na sve to dodam i onu patent šnalu koja nikako da stegne kako treba već se ono platno izvlači pa mi se oklembesi trimer u roku od 10tak minuta efektivnog tamo-amo mlataranja trimerom.Taj patent sam skinuo sa Samsonite torbe koju sam platio 10.000dinara.
Očigledno da je glava počela laganica da otkazuje pa je sad kao šatro potrebno promeniti oprugu da bi mogao da kosim kršteno da se silk ne izvlači proizvoljno..a novotarija je da se sada i slepi unutra od toplote i tako se iskida jer ne može da se izvuče van, pa ,kao što rekoh, rasklapam glavu trimera na svakih 5minuta da bih odlepio šrafcigerom slepljeni silk i tako u krug..zalepi on-odlepim ja..

Prošli su bezbrižni dani kada sam u početku prvih mesečak dana mogao da samo sipam i da kosim Villager 1900x trimerom.
Kako vreme odmiče sve više ga teram na kanal..i umesto da radim, ja popravljam i otklanjam kvarove.

Poslednja izmena:
Jednostavno ne mogu poverovati da je sadašnji model ( 1900 x ) toliko lošiji od 1900 s kojeg ja imam od samog početka ( čim je model izašao) naravno ja sam odmah na početku stavio sthilovu glavu da ne namotava travu ( postoje i slike u ranijim mojim postovima) i sve probleme rešio samo sipaj i gas što se silka tiče isprobao sam mnoge i vratio se narandjastom villagerovom po 150 din 15 m najbolje se pokazao odnos cena-kvalitet što se lepljenja tiče u pitanju je kvalitet silka i ništa drugo

Nikakvih problema nisam imao sa 1900x,silk uzimam narandzasti Villager i zadovoljan sam a radio je bas dosta.

Nazad
Vrh