Trimeri

Pa ne znam koji da mu kupim, tretiram ga kao da je Stihl , kupijem neke besne silkove od 500din/15m, a u početku se sećam da je bio taj narandžasti okrugli (fabrički sam ga tako dobio..verovatno Villager silk, šta bi drugo..) i kosio je super..od kada sam mu podmetnuo taj Stihl četvrtasti od 2.7mm, u početku je i to radilo jedno vreme, ali kvalitet otkosa i efikasnost se nije pokazala kao kada je kostio njegovim default tj. fabričkim naranžastim silkom..E,a onda je krenuo da proizvoljno odmotava sikl iz čista mira, ničim izazvan, i zbog toga sam kupio Dolmarov neki zajebano skup silk i spustio sam mu presek na 2.4mm da ga ne silujem previše a i suviše mu je debeo taj Stihl četvrtasti, jedva se provlačio kroz one ušice za namotavanje.
Sad je ovaj Dolmarov počeo neverovatno da se lepi unutra od temerature i da se lomi.Još mu i ne namotam neku dužinu, već sa oko po 50cm ,oba kraja, ali bezuspešno.
Probaću da mu kupim taj Villager narandžasti,okrugli..taj je kosio,lepio,kidao se..ali ne tako frekventno ,kao sada..na svakih 10tak minuta moram da rasklapam glavu.

kod tog modela tj te snage motora ne treba ići preko 2.4 mm debljine silka jer se siluje mašina a ništa se dobija naprotiv

Majstore ne prosipaj praznu pricu,kad sam bio kod tebe sam si rekao da i ti na svom trimeru imas slican problem i da moras da ga mazis da slucajno ne padne glava na zemlju inace bude silka kod komsija.

Nemojte da preterujete sa količinom silka u glavi.Ako preterate hoće glava da spada.Bolje po manje a češće i nema problema.

Za neke je rucna kosa iz raja izasla :osmeh:
Ima jedno 4 god radim sa Fs 350,al nikakvih problema nisam imao.Znaci da ipak vredi svaki evric sto je dat za njega.

Ma kupi Stilovu glavu i sa njom nećeš imati problema. Možeš da namotaš silka koliko hoćeš nesme da se odmotava bezveze.

Bila je 3400 ako se dobro sećam a možda je sada pala cena pošto je trimerima pala cena.Jeftiniji su nego proletos.

Kako može da se namota koliko god hoćeš silka u glavu kada se jednostavno time zaglavi i neće ni tamo ni ovamo.Jeste to možda Stihl ali nije sveto pismo.Baća nova Villager glava je kod mene 950 dinara.

Dok se ova ne raspadne nema sanse da cu dati 30-35e za drugu glavu + 5-10e strugaru da on prepravi.

Onda se pati.

Ne treba se hvatati za svaku reč mislio sam možeš da namotaš 2x5m a ne da mu ja duvam u jaja i namotavam po pola metra da bi on radio.

Ljudi nije Stihlza đžaba 3x skuplji sa njim nemaš zajebancije ili su one minimalne.

E sada ili date parice i lepo radite ili date 3x manje i rastu vam rogovi od sreće. Izbor je individualan.

Sad se već čuju smešne stvari što se motanja tiče, ja na 1900 s imam sthilovu glavu i stalno motam po 15 m silka debljine 2.4 mm villagerovog i nikad se nije odmotao nekotrolisano niti lepio od temperature niti se zaglavljuje tako da takve priče jednostavno ne stoje, jer sthilova glava ima odvojene kaleme na koji staje oko 7.5 m x 2

Nazad
Vrh