Trimeri

Apsolutno...meni malo bode oči onaj kilogram viška, ali to je ozbiljna motorna kosa.

Šta znam za taj kg viška,ja imam vočnjak od 1,2 ha i pokosim travu u sredini sa malčerom ostaje mi za trimer pojas oko vočki.Ja to radim iz razonode više nego iz moranja i kad odem da kosim kosim dok mi telo dozvoljova,nekad pola reda nekad tri nekad ceo iz cuga .Tako da mi taj kilogram viška nije smetnja svakako kad mi je dosta ja stanem. Ostala košenja su oko kuće tu ima dobrih pola ha kositi ,sreća većinom je teren dobar za samohodnu kosačicu ostaje manji deo za trimer.

Najbolje ne uzeti nijedan, bice zdravija ledja.
Mene vise ubise zglobovi na rukama, ledja skoro nista. Ali kad spucam nekoliko rezervoara sa kratkim pauzama i par glavi silka, ovako nista..
Prosle sedmice sam kosio nekoliko sati sa trimerom jedno zaraslo dvoriste i prije kosnje sam provalio da se onaj nosac za trimer na uprtacima moze pomjerati. I trimer sam pomjerio naprijed koliko je mogao i bukvalno je letio prilikom kosnje, jer nema kontra tega iza mene. Ali zato zglob u desnoj ruci otiso u pm, evo i sad kada nesto dizem osjecam da nije kako treba. Nesto kontam lijevom drzim cijelu rucku a desnom samo sa tri prsta pa mozda to jebe..

Kupio sam Stihl FS 55. Deluje mi mali i slab, ali videćemo. Uglavnom nemam neke zahtevne površine. Prošlili Villager 900BC mi je bio dovljno snazan dok je radio punom snagom. Ovaj je na papiru malo slabiji ... videćemo. Nisam hteo Villager više, a ovi kinezi od oko 100€ mi nekako deluju kao igrčka kad ih uzmem u ruku a plus gutajo gorivio ko američki "muscle car".

Jel potrebno razradjivati trimer pre prve upotrebe?

Da, neka poradi na leru.

Skoro je kupljen isto fs 55 u odnosu na husqvarnu deluje kao igracka. Mnogo je bolje izradjen i resen 128R od fs55.

Plastika na fs55 deljuje kao da je za igracke.Od stitnika do rucica i samog kucista.Nema rupe za podmazivanje glave.Stitnik je mani nego na 128.
Struna na fs55 ide ispod stitnika, dok na 128 stiti bolje i ima nozic za skidanje viska strune.

Kuciste filtera vazduha je na 128 lepse upakovano, karburator je bolje smesten.128 ima automatsko vracanje dugmeta za start.
Polugica za sauh na fs 55 mala, nezgodna kao za igracku.Deluje kao da ce da se polomi.

Jedina predonst fs55 manja tezina i svidja mi se sto mozes da vratis strunu u glavi lako.To na 128 nema.

Poslednja izmena:
Да вас и ја питам,шта препоручујете ново до 20000 дин. Хвала унапред.

Да вас и ја питам,шта препоручујете ново до 20000 дин. Хвала унапред.
Протегни се још мало и купи Штил... или Хусварну... А ако имаш мали површину до двадесетак ари можеш и Вилаџер...

Da, neka poradi na leru.

Skoro je kupljen isto fs 55 u odnosu na husqvarnu deluje kao igracka. Mnogo je bolje izradjen i resen 128R od fs55.

Plastika na fs55 deljuje kao da je za igracke.Od stitnika do rucica i samog kucista.Nema rupe za podmazivanje glave.Stitnik je mani nego na 128.
Struna na fs55 ide ispod stitnika, dok na 128 stiti bolje i ima nozic za skidanje viska strune.

Kuciste filtera vazduha je na 128 lepse upakovano, karburator je bolje smesten.128 ima automatsko vracanje dugmeta za start.
Polugica za sauh na fs 55 mala, nezgodna kao za igracku.Deluje kao da ce da se polomi.

Jedina predonst fs55 manja tezina i svidja mi se sto mozes da vratis strunu u glavi lako.To na 128 nema.
И ако се играш како треба та "играчка" у мом случају траје дуже од 5 година...
Али укуси су различити... важно је само да ради без кварова и да завршава посао...

Za fs 55 obavezno podmazujte glavu, iako nema šraf. Skine se glava i nekim spricem se ubrizga mast duboko do zupčanika. Inace prava mala zmijica

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Juce mi stigao trimer, ipak se odlucio za Husqvarnu , kada sam ugovarao stihl prodavac mi rece da uz njega ne ide trim glava tj da se doplacuje, a to nigdje na sajtu nisu pomenuli. E, to je bila kap koja je prelila, odem lijepo narucim Husku, i juce stigla i preuzeo. Za sada nista nije radjeno, samo je palio da vidim da li je ziva, ionako cu da je utrapim sinu, pa neka se on sa tim igra, mene mrzi. Da zaboravih napisati cijena je 889km, ili 455 eur, dvije godine garancije, u pakovanju dodje trim glava, cetvoro-kraki noz, uprtac, sitni alat za odrzavanje, nekakva zastitna kutija za transport noza, i uputstvo.

Zaboravih da pitam da li je glava fabricki podmazana, ili treba to obaviti prije prve upotrebe? Znam da bi bilo glupo da nije, ali hajde da pitam, ne boli nista.

Juce mi stigao trimer, ipak se odlucio za Husqvarnu , kada sam ugovarao stihl prodavac mi rece da uz njega ne ide trim glava tj da se doplacuje, a to nigdje na sajtu nisu pomenuli. E, to je bila kap koja je prelila, odem lijepo narucim Husku, i juce stigla i preuzeo. Za sada nista nije radjeno, samo je palio da vidim da li je ziva, ionako cu da je utrapim sinu, pa neka se on sa tim igra, mene mrzi. Da zaboravih napisati cijena je 889km, ili 455 eur, dvije godine garancije, u pakovanju dodje trim glava, cetvoro-kraki noz, uprtac, sitni alat za odrzavanje, nekakva zastitna kutija za transport noza, i uputstvo.
Нек је срећна куповина и да Вас служи дуго година.

Takože pre neki dan uzeo Husku nije bila 541 rs nego rst ima produženi onaj nosač za ručke,taman mi odgovara nisam ni znao.
Od opreme ,triimi glava,nož,uprtači,uzeo mast i paket kanap 2,7. 60500 din sve skupa.
Već par dana kosim voćnjak ,onako po malo dok se ne umorim.Ima snage dosta ,ozbiljna mašina.

Da li je moguce da su ovako izveli svecicu FS350 sad cu da vidim hoce li upaliti,prvi put ga palim i da proverim svecicu imam sta da vidim....

Nazad
Vrh