Trimeri

Koliko je trimer mehanicki ispravan neznam i nevidim na videu ali definitivno mu je rastelovan karburator koji je najverovatnije i ispravan.

Sto se tice samohodne kosacice ja sam kosio 40ari vocnjaka sa obilazenjem oko 150 kom sljiva jabuka i jos poneceg sa njom bez problema sa 4cm visinom trave, ni slucajno nije bila fina engleska travica na golf terenu . Novije samohodne imaju varijabilan menjac tako da imas neogranicen broj brzina . Nikad to nebih radio sa trimerom a imam i njega i sluzi samo za coskove i to je dosta. Posao sam obavljao za 3 saata i 1,5l goriva brzina je skoro kao brzi hod , ako treba da se trci zanjom neznam kakav je to posao. A trimerom neznam dali bi zavrsio za ceo dan.

Imam 7 razlicitih vrsta kosacica i mogu reci da lednji trimer sigurno nije za velike povrsine bez obzira dali je pravo ili krivo. Zamisli da kosis fudbalski stadion kako bi to islo posle 5-og sata rada. Znam jel sam bio u vojsci dobar sa trimerasima koji su kosili po kasarni travu a kao sto se zna kasarna nije nijedna bas malena
Imaju pametnije masine za takve stvari samo je pitanje $$$$

Poslednja izmena:
Druze da je to nesto tipa kosenje ravnog bez prepreka sto vecina vas ima,bez kanala i slicno,mozda bih i razmislio o samohodnoj,ja imam citav park drveca da obilazim i kosim okolo,nema tu samohodna sta da trazi,50% kosenja je na zadnjim tockovima.I opet ne moze ona toliko brzo ici preko menjaca koliko ja hocu da ide,plus ni trava nikad nije jednako po visini kad se kosi,niti je isti tip trave,negde je gusta,negde retka ,tu je samohodna samo gubitak vremena.
E pa bas je tu dobra samohodna kosacica, kod mene je dvoriste isto nabacano i negdje ne mogu ja proci. Ali zato drzim rucicu za pogon sa strane i kosacica komotno prodje. Plus mozes uvaliti nekom mladjem da kosi sredinu a ti opkosis okolo trimerom.

Kad smo već kod "snage", STIHL je i dalje vlasnik najjače serijske motorne testere na svetu.Naravno da je reč o MS 881 (ranije MS 880, 088), ali što se trimera, ili bolje rečeno, šumskih čistača, pobedu odnosi Husqvarna sa svojim modelom 265rx ( ranije 165rx) koji je imao neverovatnih 4,1 ks, dok je konkurent kod STIHL-a FS 560 imao 3.75 ks.

Gledao sam pre dve godine jednu 880 na vasaru u Palanci doneta iz nemacke u skoro perfektnom stanju sa orininal fabrickim macem 1m na kome je jedva po negde ogrebana farba,kao lutka trazio covek 500evra za nju srce mi je bilo stalo kad sam je video I 3 puta je obilazio I zagledao ali bilo mi je mnogo para ali sad bi dao toliko za nju

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Који ти је овлашћени сервис најближи?

Ја имам одлична искуства са Штилом али са ФС55 која је хоби машина. А 250 је много јача. Колега Дејан ће ти вероватно помоћи јер има искуства са Хусварна програмом...

Ja licno imam viladzer 2700 ali zavisi za sta ti treba,koju povrsinu kosis i koliko si spreman da das novca. Uzeo bih recimo ovim redom u razmatranje za kupovinu, na prvom mestu huskvarnu pa stil na drugom i viladzer na trecem mestu. Pametniji od mene ce ti reci bolje.

Ја имам одлична искуства са Штилом али са ФС55 која је хоби машина. А 250 је много јача. Колега Дејан ће ти вероватно помоћи јер има искуства са Хусварна програмом...

Tu su sva tri servisa.

Moj prijedlog ide za stihl, 250 je profi masina i to ce trajati i trajati. Da ne spominjem da manje goriva potrosi i kvalitetniji je od kineza, vidim da si iz bijeljine tako da mu vjerovatno negine noz za krcenje. Imam sonic koji je slican villager-u i znam sta pricam, odradjivace i on posao ali nije to to. Kad vec uzimas uzmi da budes miran. Sa husqvarnom nisam radio i tu ne mogu suditi, mada sam ja uvijek za stihl.

Da li je dilema Husqvarna ili STIHL ?
Ako jeste ništa čudno...to je dilema već više od pola veka...šala...imam tog STIHL-a od prošle godine...dosta snage je u njemu a lagan.
H541RS je gotovo isti kao STIHL 250, nešto robusniji, ali i teži gotovo ceo kilogram, što pri dužem radu apsolutno nije zanemarljivo.

Nazad
Vrh