Trimeri

Nista narocito, po placu malo travu, gdje je nezgodno za kosacicu, poneki sitni grmic uz njivu, na groblju malo pocistiti par puta godisnje i tako naci ce se vec posla toga nikad ne fali. Unaprijed da te preduprijedim, znam da to moze i slabija masina, ali eto sklon sam malo ozbiljnjoj.

Nista narocito, po placu malo travu, gdje je nezgodno za kosacicu, poneki sitni grmic uz njivu, na groblju malo pocistiti par puta godisnje i tako naci ce se vec posla toga nikad ne fali. Unaprijed da te preduprijedim, znam da to moze i slabija masina, ali eto sklon sam malo ozbiljnjoj.
Nisam ni hteo da ti predlozim slabiju,naprotiv,ako si se odlucio za neki od ova tri a upitan ti je kvalitet viladzera i ne verujes stilu zato sto se pravi u kini onda uzimaj huskvarnu bez razmisljanja.

Za te poslove ako hoćeš kvalitet. Lagan , jak izdržljiv. Husqvarna 535 rxt. Ali njezina cijena je visoka. Ali opravadava tu cijenu. Evo i ja imam Husqvarnu 235 r od 2015 naradio se pošteno. Bez greške, nikad nikakav kvar. Samo ga redovno održavam.

Mene zanimaju neke konkretne mane kod oba modela, i stihl je made in prc, sto mi se ne svudja.
Sve ti je made in prc, a sto nije made in prc onda pise made in bangladesh i ostale drzave za koje drugi ili treci put cujes u zivotu. I nije to razlog slabog kvaliteta, i da se pravi u njemackoj bio bi isti kvalitet. Jednostavno stvari se sada prave da zavrse garantni rok i da se bacaju te kupuju nove. Da bi proizvodjac zaradio vise.. Skoro sam nesto citao kako je mercedes 90-ih upao u finansijke probleme zbog slabe prodaje rezevnih dijelova! E to treba ponovo docekati

I ja se dvoumim između ta dva modela fs 250 i h541. Cena je 10000 din razlike u korist Husvarne plus Stihl nema ništa od opreme ova ima trimi glavu ,nož i uprtače.

Некад је трими глава за штил била нешто изнад 3 хиљаде.... сад је можда и скупља.... Распитај се и какви су мајстори у тим овлашћеним сервисима јер има свакаквих. Ја сам због лоших (на гласу) искустава са мајсторима у хусварна сервису одустао до куповине Хусварне. А штил је имао овашћени сервис који је имао одличне продавце који су знали шта продају. Плус сам првобитно желео да купим још слабији модел који нису имали али су се понудили да га набаве из другог града.
Вилаџер ми се није свиђао јер имају централни сервис у Крагујевцу па се све рекламације шаљу тамо.

Ако ништа друго барем да потраје док траје гаранција. Сад можда има и оних продужених... ја сам имао 2+1 годину...

И на крају ипак је све ствар среће... као и у животу... Коњ, комшија, жена... три ствари од среће... не можеш да купиш савршено само можеш да добијеш од Бога и од среће... и умерена употреба...

Ne bih se složio sa tobom u ono delu gde pominješ sreću, bar kada su stare, proverene marke u pitanju....Fakat je da potrošačko društvo koje je kreirano od strane korporativnog kapitala gazi sve pred sobom i kvalitet proizvoda iz 80-ih, pa i ranih 90-ih je misaona imenica već decenijama.
Međutim, jagma za sve većom zaradom seli firme na istok ili Južnu Ameriku najviše zbog cene radnog sata i poreskih olakšica...Nije nužno da je i kvalitet proizvoda samim tim ugrožen uzimajući u obzir i franšize, dakle lokalne fabrike koje snabdevaju gigante poput STIHL / Husqvarne.Ipak su oni broj 1 u svetu i to ne slučajno i ne nezasluženo.Relativno visoke cene zakon tržišta rešava to konkurencijom, u konkretnom slučaju ne onom pravom, već marketinškom ako tako mogu da je nazovem.Sve te silne nalepnice, snage od 7kw, demoni i ostala smeća su ništa drugo osim prevare, a u praksi kupljen takav proizvod znači imati sreću.E, kod njih je potrebna itekako sreća jer kontrola proizvodnje je ravna nuli.Pogledaj pravu konkurenciju u toj branši, pa ćeš videti da su cena i kvalitet mašina sličnih performansi tu negde...Konkretno mislim na Makitu (Dolmar), Oleo - Mac, Echo...Villager je priča za sebe...od jednog klasičnog "kineza" uspeli da naprave odličan brend...ne toliko poboljšavajući kvalitet samog proizvoda (ne kažem da nije bilo i toga), već ozbiljnijom kampanjom, razgranatoj mreži dilera (koliko -toliko je lakše realizovati reklamaciju) , došli do ozbiljne cene, a u suštini kupio si kineza.
Da zaključim, kupovao dosta novih mašina (Stihl, Husq, OleoMac...) i nikad (nikad) nisam imao problema...ne samo u garantnom roku, već i mnogo kasnije posle mnogo sati rada...Sećam se da sam neke 2004.-5. godine uzeo jednog FS 55, bio kod mene 3-4 godine, prodao jednom čoveku iz Sd koji i dan-danas kosi plac od 20 ari sa njim.
Sve gore napisano je moje iskustvo sa tim mašinama, pa mi tako apsolutno nije namera da ljutim vlasnike Vilagera, Demona...šta više, dobro je da postoje i te jevtinije varijante jer danas skoro svaka kuća ima trimer i dvorišta su mnogo uređenija nego što je bio slučaj pre 20-ak godina.

Некад је трими глава за штил била нешто изнад 3 хиљаде.... сад је можда и скупља.... Распитај се и какви су мајстори у тим овлашћеним сервисима јер има свакаквих. Ја сам због лоших (на гласу) искустава са мајсторима у хусварна сервису одустао до куповине Хусварне. А штил је имао овашћени сервис који је имао одличне продавце који су знали шта продају. Плус сам првобитно желео да купим још слабији модел који нису имали али су се понудили да га набаве из другог града.
Вилаџер ми се није свиђао јер имају централни сервис у Крагујевцу па се све рекламације шаљу тамо.

Ако ништа друго барем да потраје док траје гаранција. Сад можда има и оних продужених... ја сам имао 2+1 годину...

И на крају ипак је све ствар среће... као и у животу... Коњ, комшија, жена... три ствари од среће... не можеш да купиш савршено само можеш да добијеш од Бога и од среће... и умерена употреба...
Viladzer ima dobre servisere u pozarevcu u elmontu

Mozda neki savet. Da krenem od pocetka, imao sam alko trimer od 1.3ks i koristio ga nekih deset godina placen tada 15.000 rsd prodam ga za 5.000 rsd i kupim Villager 1,9ks za 25.000 rsd e sad sam spreman da opet menjam jer je ovaj isto urnisan, svake dve godine samo stavim nov karburator za 1.000 rsd i teraj dalje, u medjuvremenu sam promenio rezervoar i dole glavu komplet sam menjao jer sam unistio sa cirkularom jer sam sekao stabla do 10cm. Nemam iskustva sa AGM vidim da ima model 520 od 1,9ks interesuje me da li ga neko poseduje i da li je sa njim zadovoljan a cena mu je 13.000 rsd pa mi nije jasno da li stvarno ima tih 1,9ks? O ozbiljnim markama ne razmisljam jer racunam da za 60.000 - 80.000 rsd mogu kupiti 3-4 trimera kao sto sam imao i da ih ne zalim. Svaka preporuka je dobrodosla i savet.

Mozda neki savet. Da krenem od pocetka, imao sam alko trimer od 1.3ks i koristio ga nekih deset godina placen tada 15.000 rsd prodam ga za 5.000 rsd i kupim Villager 1,9ks za 25.000 rsd e sad sam spreman da opet menjam jer je ovaj isto urnisan, svake dve godine samo stavim nov karburator za 1.000 rsd i teraj dalje, u medjuvremenu sam promenio rezervoar i dole glavu komplet sam menjao jer sam unistio sa cirkularom jer sam sekao stabla do 10cm. Nemam iskustva sa AGM vidim da ima model 520 od 1,9ks interesuje me da li ga neko poseduje i da li je sa njim zadovoljan a cena mu je 13.000 rsd pa mi nije jasno da li stvarno ima tih 1,9ks? O ozbiljnim markama ne razmisljam jer racunam da za 60.000 - 80.000 rsd mogu kupiti 3-4 trimera kao sto sam imao i da ih ne zalim. Svaka preporuka je dobrodosla i savet.

Drugar koji je domar ga je dobio za skolu ali je vracen posle prvog paljenja,travu nije ni video rece mi samo da je mnogo lose odradjen, ceo skripi i vecina strafova na rukohvatu i oplati oko motora je landarala i da nije glava tj kardan bio u vinklu,dok ga komsija ima drugu sezonu bez ikakvih problema,kako se kome zalomi

Moja greška ima i FS 250 nož i trimi glavu a razlika u cenu 10000 din

53.410 RSD – cena uključuje
HUSQVARNA 541RS - 967 66 08‑03
No code has to be inserted here.
FS 250
63.799,00din

Nisam pratio,uzeo drugar fs 250 nisam ni pitao pošto,ja sam Stihlovac ali sad se razmišljam da li je vredno dati 10000 više za praktično trimer istih performansi.Nemam ništa alata od Husqvarne evo prilika da se uzme.

Nazad
Vrh