Trimeri

Koliko vidim ovde odredjeni pojedinci likuju kako ovako treba da se radi.. Onda neka vam sve tako i bude u zivotu kada volite tako i podrzavate to.
Stvar se u vidjenom stanju kupuje uzivo a ne preko slika to treba da se nauci kada vec hocete da istaknete svoje misljenje.. mozete kupiti recimo pojacalo koje je vizuelno kao novo iz radnje a da ne bude ispravno ili poluispravno da ne radi jedan ili dva izlaza i slicno.. Ocito da niste nista prodavali i ne razumete se u to.. Limundo ima svoj sistem zastite takodje, treba malo da se procita i istica a ne prica napamet, ali dobro nemam nameru nikoga da ubedjujem, neki ljudi zive ceo zivot sa misljenjima koje nemaju veze sa mozgom i utemeljenja ni u cemu.

Sto se tice oduzimanja robe i to se uveliko radi, dovoljno je samo da te neko prijavi, dodje inspekcija kuci ti imas 50 kosacica, 20 trimera i 30 motorki.. nemas nikakve papire, uvezeno na crno, odi dedi, oni jedva cekaju takve ;) https://www.espreso.co.rs/vesti/hro...o-srpskim-carinicima-onda-su-ih-otvorili-foto

Sto se tice kurirske sluzbe to tek necu da komentarisem, to je klasican izgovor muljatora, ima takvih slucajeva za citav roman, ''ja sam poslao ispravno oni su to nesto uradili i to je onda pokvareno doslo'', a poslato u takvom stanju, mogu samo da slome i ostete, a nece oni otvarati sigurno i zameniti karburator ili ne zna ni ja sta.. e sta sve necu cuti..

Nebitno tema je trimeri, ne bih da je spamujem sa stvarima koje nemaju veze sa tim, izneo sam samo svoje iskustvo da neko dobro porazmisli sa kim ce da saradjuje i kako, dalju pomoc po ovom pitanju nisam trazio, sam cu da resim.

Druže pa tebe je "zajebao",ne nas nemoj slovo da nam držiš :) Platio si školu,očekivao si novo dobio polovno.Sledeći put ključ u bravu pa primeniš ovo što si gore napisao.

Ovo je forum kao i svaki drugi koji sluzi za razmenu misljenja, iskustava, recenzija... svoje misljenje zadrzis za sebe, nekome ce mozda biti korisno da procita iskusto i tako dalje.. To sto ti smatras da je sve u redu cim si apostrofirao tu rec, vec sam ti rekao nek ti sve bude tako u zivotu kad smatras da je u redu. Pozdrav.

Ja ponavljam da nemam ništa protiv tvog stila u životu, pokušao sam te nasavetovati, smatraš da je pogrešno i to je u redu. Mirna Bačka.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Koliko vidim ovde odredjeni pojedinci likuju kako ovako treba da se radi.. Onda neka vam sve tako i bude u zivotu kada volite tako i podrzavate to.
Stvar se u vidjenom stanju kupuje uzivo a ne preko slika to treba da se nauci kada vec hocete da istaknete svoje misljenje.. mozete kupiti recimo pojacalo koje je vizuelno kao novo iz radnje a da ne bude ispravno ili poluispravno da ne radi jedan ili dva izlaza i slicno.. Ocito da niste nista prodavali i ne razumete se u to.. Limundo ima svoj sistem zastite takodje, treba malo da se procita i istica a ne prica napamet, ali dobro nemam nameru nikoga da ubedjujem, neki ljudi zive ceo zivot sa misljenjima koje nemaju veze sa mozgom i utemeljenja ni u cemu.

Sto se tice oduzimanja robe i to se uveliko radi, dovoljno je samo da te neko prijavi, dodje inspekcija kuci ti imas 50 kosacica, 20 trimera i 30 motorki.. nemas nikakve papire, uvezeno na crno, odi dedi, oni jedva cekaju takve ;) https://www.espreso.co.rs/vesti/hro...o-srpskim-carinicima-onda-su-ih-otvorili-foto

Sto se tice kurirske sluzbe to tek necu da komentarisem, to je klasican izgovor muljatora, ima takvih slucajeva za citav roman, ''ja sam poslao ispravno oni su to nesto uradili i to je onda pokvareno doslo'', a poslato u takvom stanju, mogu samo da slome i ostete, a nece oni otvarati sigurno i zameniti karburator ili ne zna ni ja sta.. e sta sve necu cuti..

Nebitno tema je trimeri, ne bih da je spamujem sa stvarima koje nemaju veze sa tim, izneo sam samo svoje iskustvo da neko dobro porazmisli sa kim ce da saradjuje i kako, dalju pomoc po ovom pitanju nisam trazio, sam cu da resim.
Kad si ti pametan tako prosao kako bi te tek izradio da nemas veze sa mozgom:sleep:

Ja ponavljam da nemam ništa protiv tvog stila u životu, pokušao sam te nasavetovati, smatraš da je pogrešno i to je u redu. Mirna Bačka.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ma znam, nisam se ni brecao na tebe, nego na ove pojedine zlurade koji ne vrse osnovne funkcije kao sto su citanje i sabiranje a ne nesto drugo..
Matematika i stanje su prosti vise puta sam objasnio. Motor je najverovatnije OK, na karburatoru pise Walbro, sad koji je model ne znam, brzom pretragom vidim da idu od 50e pa navise, jos tu nesto sitno ako bude bilo + da mi to neko zameni + teraj, vracaj, cekaj, da li ce biti da li nece, i da me zadje na kraju ko Sv. Petra kajgana i to pitanje je sta dobijam. A lepo je bilo receno da radi kao sat i da je sve u redu moze da se koristi, on ne moze da stoji upaljen a ne nesto vise..

Ja da znam da ce to biti 1000 din da mi neko popravi ne bih pravio nikakvo pitanje a posto ne znam i necu da posle bude ja sam nesto zeznuo da je to bilo dobro, najpametnije je da vratim.

Smesan si decko,kako ne kapiras da nije covek prevario nas nepismene nego tebe genija,ja na primer ovako glup I nepismen nikad nebi kupio polovnu masinu na nevidjeno

Nisu verovatno toliko membrane problem koliko pravilno skladistenje van sezone,kad sam prvi put upalio villager nije bas radio 100% u leru\po zvuku,ostalo je malo starog goriva a nije doduse ni imalo puno goriva u njemu-kad sam nalio sveze i upalio 2 put radio super te ga pustio par minuta u leru da cisto malo podmaze sve pa kosio,kasnije ocistio svecicu i filter vazduha i ako su oba bili cisti ali sto da ne i podmazao. Testere sam iako su u skorije vreme paljene ispraznio i upalio da se ugase,odvio svecicu i nalio malo ulja i lagano par puta povukao kanap i vratio svecicu.Pa kad trebaju lako ce.

Jos pade i sumnja na mene. 😂
Nema veze.
Ko zna...
Bolje da si video da uzmes nov trimer nego sto se zamajavas i vijas macke po dzakovima. Ako si zaposlen, uzmi na rate i neceg ga ni osetiti a imas novu stvar, pod garancijom.

Ja moj vili bc1900 sam ovog proleca upalio jednom na 10min, neku visoku travu na nepristupacnim mestima da osisam pa cu te delove totalisati.
Od kada sam kupio samohodnu kosilicu trimer tesko da cu za travu u vocu koristiti. Isto se setam. Ne nosim nista na ledjima. Za istu povrsinu sam prosle godine trimerom trosio 3l mesavine i kosio skoro 3h sa pauzama. Ove godine to isto pokosim kosilicom sa nepune 2l goriva (cistog benzina). Napora ima manje. I blizu 2h mi treba.
Trimer ce biti kao i inace sto je, uglancan do zadnje tackice i uskladisten tako da cu ga manje koristiti osim za ekstremne uslove i teske terene.
I ja sam vijao polovnu kosilicu ali evo sad vidim da od dole i polovnjaca i nije tako idealna. Ovu godinu nista necu dirati. Na zimu motor ide sa nje i sasija ide na peskarenje pa na plastificiranje i gledacu i autokobita od dole da nanesem.

Oh itekako ima dobrih polovni kosilica,ja sam cak ,za sad,odustao od kupovine nove jer ima nekih jako zanimljivih polovnih po oglasima ,mnogo jaki motori(ispod 5.5-6ks i 180cc me ne zanima),koji bi u novim kosilicama kostali bar 60+ hiljada, a bas mi se ne daje toliko za kosilicu....plus sto su sve te nove jake kosilice samohodne,a to sr... mi ne treba.Ne razumem sto to iko i koristi,sem ako nije od 50 godina pa ajde bole ledja i noge valjda,ali za nas mladje ,meni licno,odgovara obicna,em je nesto laksa,em jednostavnija i ja je guram kako ja hocu.

Vidis, ova moja je 6.5ks i kada je guram u dvoriste (u rikverc naravno) i nije tako lagana. Zasto bih je gurao kada usput ima i varijabilni pogon al ajd, svako ima svoje misljenje.
Tema je o trimerima, da ne duzim.
Inace neki dan kosim travu u basti a cujem u komsiluku neki tip se pati sa turiranjem. Te uhvati jedan ritam pa posle 10min se pogubi pa opet. Ne znam sto se uhvatili te metode turiranja trimera kao pijan plota

Koji model kosilice imas ?.Pazi nije isto 6.5ks npr i 170cc i 6ks 190cc motor,ja licno uvek dajem prednost kubikazi,tj obrtnom momentu.

Ma ne, taman posla, napisao sam na kraju mozda ga i znas, video sam da Zabalj ima ispod 10k stanovnika, tu treba svako svakoga da zna bukvalno..
Razmisljao sam o novom kako sam i pisao, pa sam opet prevagnuo na polovno jer meni ne treba za profesionalnu upotrebu ali opet hocu da imam jacu masinu kad nekad zatreba a kad zatreba, da je tu.. Pa mi se bas svideo taj Kawasaki na recenzijama i eto naleteh na polovan kad ono... Nikada nista nisam kupio na rate niti sam dizao kredite, ne sto sam prebogat nego ne praktikujem to, samo kes i odmah placanje pa koliko ima ima..

Kosacica je OK po meni kada je ravan teren, kada je sve cisto i kada nema nista da se krci.. Sa kosacicom ne mozes da krcis i da kosis metarsku travu, takodje gde ima plasticnih flasa, otpada, granja, rupa.. trimerom se sve lagano prodje, kosacicom ili moras da ides da sklanjas ili da je guras po rupama i brazdama da je dizes i naginjes i opet ne mozes da pokosis kao sa trimerom.. Po meni dve potpuno razlicite kategorije.. trimer mnogo svestraniji.

Ma ne, taman posla, napisao sam na kraju mozda ga i znas, video sam da Zabalj ima ispod 10k stanovnika, tu treba svako svakoga da zna bukvalno..
Razmisljao sam o novom kako sam i pisao, pa sam opet prevagnuo na polovno jer meni ne treba za profesionalnu upotrebu ali opet hocu da imam jacu masinu kad nekad zatreba a kad zatreba, da je tu.. Pa mi se bas svideo taj Kawasaki na recenzijama i eto naleteh na polovan kad ono... Nikada nista nisam kupio na rate niti sam dizao kredite, ne sto sam prebogat nego ne praktikujem to, samo kes i odmah placanje pa koliko ima ima..

Kosacica je OK po meni kada je ravan teren, kada je sve cisto i kada nema nista da se krci.. Sa kosacicom ne mozes da krcis i da kosis metarsku travu, takodje gde ima plasticnih flasa, otpada, granja, rupa.. trimerom se sve lagano prodje, kosacicom ili moras da ides da sklanjas ili da je guras po rupama i brazdama da je dizes i naginjes i opet ne mozes da pokosis kao sa trimerom.. Po meni dve potpuno razlicite kategorije.. trimer mnogo svestraniji.
Sto me nisi pitao. Pretpostavljam da znas da u Cacku Oleo Mac prodaje i drzi servis Zoca iz velikog parka. Ja sam kupio polovni Oleo Mac 746T od coveka iz okoline i izuzetno sam zadovoljan. Iskrcio sam 600m vrzine siroke 5 m a i dalje kosim travu tamo gde ne moze tarup.

Razumem stariji ljudi nemaju snage ,bole noge ovo ono,ali za nas mladje ne vidim poentu samohodne.
Probaj samo će ti kazati.Od kad sam je uzeo košenje je uživanje.Ne znam koliko imaš travnjaka ja ga imam poprilično veruj da je mnogo dobra stvar.Najbolja za mene sad i drugi ukućani hoće da se uhvate za kosačicu🤣

Druze da je to nesto tipa kosenje ravnog bez prepreka sto vecina vas ima,bez kanala i slicno,mozda bih i razmislio o samohodnoj,ja imam citav park drveca da obilazim i kosim okolo,nema tu samohodna sta da trazi,50% kosenja je na zadnjim tockovima.I opet ne moze ona toliko brzo ici preko menjaca koliko ja hocu da ide,plus ni trava nikad nije jednako po visini kad se kosi,niti je isti tip trave,negde je gusta,negde retka ,tu je samohodna samo gubitak vremena.

Nazad
Vrh