Evo ovako post ce biti malo duzi, ali neka sluzi kao opomena svakome ko bude u dilemi kao ja. Pisao sam vec da sam neko vreme istrazivao u vezi kupovine novog trimera.. pa sam gledao da li ovaj novi, da li onaj, da li polovan.. I uglavnom posto sam jako bio zainteresovan za Kawasaki TJ53E, spazim jedan na domacim oglasima i kupim ga..
Prva i jako bitna stvar kod ovakvih i slicnih muljatora jeste da slabo, retko ili sturo odgovaraju na KP poruke... uglavnom insistiraju na pozivu iz verovatno nekog razloga nadajuci se da ne ostaje nikakav trag o cemu ste pricali i to je to, medjutim ne znaju da danas bilo koji telefon moze da snima pozive..
Evo oglasa :
Kao sto pise ''radi ko sat'', isto tako prilikom razgovora na telefon receno mi je ne mozes mu nista on je namenjen za kosenje velikih povrsina, ogroman, mozes samo da ga tresnes od zemlju i da ga slomis, neunistiv, bukvalno nov ne znam je li uopste puno radio ( standardna zvaka za budale )... Slike naravno sto udaljenije uslikane i sto manjeg kvaliteta tako da kada se zumira ne moze lepo ni da se pregleda sve.. Pitam moze li jeftinije od tih 200e kaze nema sanse, kao poskupeo prevoz, kombi me kosta 1200-1300 eura sa carinom koliko vec rece, reko dobroo.. Uplatim mu 200e, stigla masina danas..
Nisam ga ni zagledao mnogo, reko odmah da ga upalim, upalim ja radi malo i ugasi se.. ponovim isto, ponovim isto.. Skontam da se gasi u leru, cim se daje gas radi, medjutim radi sa tolikom snagom kao bolji elektricni trimer, to je presmesno ovo je masina od 2.7 konja.. Gledam zagledam, okrecem, sve je ok nema sta tu, jednostavno se gasi i nema snagu i kad radi..
Poredjenja radi Viladzer pored, koji je deklarisan na 1.25kw ~ 1.7 konja radi pa jedno otprilike 4-5 puta jace od ovog trimera. A po snimcima koje sam postavljao ovde i koji postoje na internetu ovaj trimer kada je ispravan moze boga oca da kosi a ne neku malu travicu u kojoj se gusi.
E a onda pocnem malo da ga zagledam, vidim po plastici, po srafovima koji su korozirali, po ovom omotacu koji steze zice, po stitniku... da je to dooobro matoro, ako sam dobro uspeo da rastumacim masina je 2010 godiste, i nista mi to ne bi smetalo da radi kako treba..
Naravno masina nije mogla biti ispravna juce i ''raditi kao sat'' a svega malo jace od 24h kod mene biti katastrofa. Znaci ili da nije uopste isprobana ili mnogo verovatnije da isprobana pa postavljena sa laznim opisom i standardnom procedurom kada stigne i kupac se zali, odgovor bude tipa ''ma odnesi to kod majstora samo malo da cacne i ima da radi kao sat, sve je to dobro samo da se pipne malo''.
Sto meni ne pada na kraj pameti da radim niti me to zanima, hocu da bude kao sa oglasa i kako je opisano, ili tako ili nikako.
Poslao sam mu sve i rekao da ocekujem da mi vrati moj novac + troskove postarine jer masina nije ni u pribliznom stanju kako je opisana i da na drugo ne pristajem i nemam vremena da se igram sa ovim i da placam neke astronomske postarine iz besa.
Da dodam i da se rucke za drzanje klimaju i ako je stegnut sraf do kraja jednostavno na malo jaci otpor idu gore dole ( zamor materijala ).
E sada sta je naravoucenije, kada vidite ovo ''iz uvoza'', ''iz inostranstva'', bezati kao djavo od krsta, to je uglavnom davnooo odradilo svoje i nesto mu fali, sto prodavci jako dobro znaju i prodaju maglu sa nadom da ce nesto novca izvuci i da ce neko drugi nositi kod majstora da se zeza sa tim i da mu da malo zivota.
Kupovati iskljucivo polovne masine od prvih vlasnika ili masine koje su jos uvek u garanciji, ako se ne moze pronaci adekvatna masina tako onda novo i miran.
Ne komunicirati sa ljudima koji nece da kontaktiraju preko KP poruka, uz izgovore nemam vremena da se kucam, ne mogu ja preko poruka i slicno, samo lagano zaobici i preci na nekog ko zeli na taj nacin da ostvari saradnju.
Ja cim dobijem novac nazad idem da kupim novu masinu i da budem miran jer mnogo je bolje tako. Ne kazem moze da se naleti i na postene prodavce ali su retkost, nije da se hvalim ali za svoj trimer koji sam prodao skoro jos me je covek zvao da se zahvali da nije sve kako sam opisao nego i bolje i da je trimer odrzavan i kao nov samo eto malo vise ulja je bilo u mesavini i morao je auspuh da ocisti ( takva preporuka proizvodjaca na 4 litra bocica od 100ml ).
E sada evo i malo slika koje samo na prvi pogled deluje dobro ali uzivo kada se zagleda tacno se vidi o cemu se radi :