Trimeri

Nisam ni hteo da kupim ledjni samo sam konstatovao gledajuci snimke da izgleda kao da je lakse kositi sa njim, nisam nikada probao, inace nailazio sam na nekim snimcima da sa ovim ledjnim Kawasakijem kose i zene. Ove sedmice cu odluciti sta cu uzimati pa cu svakako javiti.
To je to isti je promer kao na starom trimeru, hvala.

Ja mislim da je uvek najlakse sa ledjnim tu nebi trebalo biti previse dileme ,nije isto da u rukama drzis samo tu cev kao ili deo tezine trimera pa ceo dan mlatis njime levo desno ....Plus nositi na rame i na ledjima kao ranac,gde je tezina izjednacena ,po meni ima puno prednosti ledjni spram obicnih trimera,ima i mana ne kazem,ali za mene licno u prednosti su ledjni puno.Imam ovaj Kawasaki od nedavno i neopisivo mi je lakse nositi njega na ledja nego drugi trimer koji se kaci sa strane.

@Arkadije
Pa i ja sam rekao da mi deluje sa snimaka da je sa njim lakse kositi.. medjutim nisam probao pa sam se ogradio.
Koji imas jel Kawasaki TJ53E ?

Kawasaki TD40 ,kupljen za zivu ogradu da odrzava samo,bukvalno par puta godisnje ce se paliti,ima slike na prethodnoj stranici.To je najmanji model iz tih TD modela,ima jos i TD 48 i 51 mislim,nzm koliko je jak taj 51 ,ali u Tailandu ga montiraju na neke freze za zemljiste ....ili je to tako fabricki nzm.

Aha, ja mislio ovaj sto ja pominjem..
I ja sam gledao ovaj TJ53E na vise snimaka kako preprave za busenje rupa u zemlji.. to samo znaci da ima snage kao raga.

Evo ovako post ce biti malo duzi, ali neka sluzi kao opomena svakome ko bude u dilemi kao ja. Pisao sam vec da sam neko vreme istrazivao u vezi kupovine novog trimera.. pa sam gledao da li ovaj novi, da li onaj, da li polovan.. I uglavnom posto sam jako bio zainteresovan za Kawasaki TJ53E, spazim jedan na domacim oglasima i kupim ga..
Prva i jako bitna stvar kod ovakvih i slicnih muljatora jeste da slabo, retko ili sturo odgovaraju na KP poruke... uglavnom insistiraju na pozivu iz verovatno nekog razloga nadajuci se da ne ostaje nikakav trag o cemu ste pricali i to je to, medjutim ne znaju da danas bilo koji telefon moze da snima pozive..

Evo oglasa :

ToUpScO.png

Kao sto pise ''radi ko sat'', isto tako prilikom razgovora na telefon receno mi je ne mozes mu nista on je namenjen za kosenje velikih povrsina, ogroman, mozes samo da ga tresnes od zemlju i da ga slomis, neunistiv, bukvalno nov ne znam je li uopste puno radio ( standardna zvaka za budale )... Slike naravno sto udaljenije uslikane i sto manjeg kvaliteta tako da kada se zumira ne moze lepo ni da se pregleda sve.. Pitam moze li jeftinije od tih 200e kaze nema sanse, kao poskupeo prevoz, kombi me kosta 1200-1300 eura sa carinom koliko vec rece, reko dobroo.. Uplatim mu 200e, stigla masina danas..
Nisam ga ni zagledao mnogo, reko odmah da ga upalim, upalim ja radi malo i ugasi se.. ponovim isto, ponovim isto.. Skontam da se gasi u leru, cim se daje gas radi, medjutim radi sa tolikom snagom kao bolji elektricni trimer, to je presmesno ovo je masina od 2.7 konja.. Gledam zagledam, okrecem, sve je ok nema sta tu, jednostavno se gasi i nema snagu i kad radi..

Poredjenja radi Viladzer pored, koji je deklarisan na 1.25kw ~ 1.7 konja radi pa jedno otprilike 4-5 puta jace od ovog trimera. A po snimcima koje sam postavljao ovde i koji postoje na internetu ovaj trimer kada je ispravan moze boga oca da kosi a ne neku malu travicu u kojoj se gusi.

E a onda pocnem malo da ga zagledam, vidim po plastici, po srafovima koji su korozirali, po ovom omotacu koji steze zice, po stitniku... da je to dooobro matoro, ako sam dobro uspeo da rastumacim masina je 2010 godiste, i nista mi to ne bi smetalo da radi kako treba..

Naravno masina nije mogla biti ispravna juce i ''raditi kao sat'' a svega malo jace od 24h kod mene biti katastrofa. Znaci ili da nije uopste isprobana ili mnogo verovatnije da isprobana pa postavljena sa laznim opisom i standardnom procedurom kada stigne i kupac se zali, odgovor bude tipa ''ma odnesi to kod majstora samo malo da cacne i ima da radi kao sat, sve je to dobro samo da se pipne malo''.
Sto meni ne pada na kraj pameti da radim niti me to zanima, hocu da bude kao sa oglasa i kako je opisano, ili tako ili nikako.
Poslao sam mu sve i rekao da ocekujem da mi vrati moj novac + troskove postarine jer masina nije ni u pribliznom stanju kako je opisana i da na drugo ne pristajem i nemam vremena da se igram sa ovim i da placam neke astronomske postarine iz besa.

Da dodam i da se rucke za drzanje klimaju i ako je stegnut sraf do kraja jednostavno na malo jaci otpor idu gore dole ( zamor materijala ).

E sada sta je naravoucenije, kada vidite ovo ''iz uvoza'', ''iz inostranstva'', bezati kao djavo od krsta, to je uglavnom davnooo odradilo svoje i nesto mu fali, sto prodavci jako dobro znaju i prodaju maglu sa nadom da ce nesto novca izvuci i da ce neko drugi nositi kod majstora da se zeza sa tim i da mu da malo zivota.
Kupovati iskljucivo polovne masine od prvih vlasnika ili masine koje su jos uvek u garanciji, ako se ne moze pronaci adekvatna masina tako onda novo i miran.
Ne komunicirati sa ljudima koji nece da kontaktiraju preko KP poruka, uz izgovore nemam vremena da se kucam, ne mogu ja preko poruka i slicno, samo lagano zaobici i preci na nekog ko zeli na taj nacin da ostvari saradnju.
Ja cim dobijem novac nazad idem da kupim novu masinu i da budem miran jer mnogo je bolje tako. Ne kazem moze da se naleti i na postene prodavce ali su retkost, nije da se hvalim ali za svoj trimer koji sam prodao skoro jos me je covek zvao da se zahvali da nije sve kako sam opisao nego i bolje i da je trimer odrzavan i kao nov samo eto malo vise ulja je bilo u mesavini i morao je auspuh da ocisti ( takva preporuka proizvodjaca na 4 litra bocica od 100ml ).

E sada evo i malo slika koje samo na prvi pogled deluje dobro ali uzivo kada se zagleda tacno se vidi o cemu se radi :

uNapgB4.jpg

dQRZAgk.jpg
RnZXxzf.jpg
4WIb9L8.jpg
RNroHr5.jpg
f9IK3xc.jpg
buRbyIv.jpg
3ZBak4V.jpg
bI3PiaJ.jpg

Čuj polovne stvari su polovne. Ovako sa slika izgleda sasvim pristojno. S druge strane vjercatno ja motor loš izrauban. Zato nikad male 2 t mašine ne kupujem naslipo. Ako nije previse daleko odem i isprpbam drugačije ne moze. Ja sam npr. kupio husqvarnu 165 R. Iz 1990 g. Za 75 €. Motor joj ekstra kompresija ubija, a i snaga isto. Jedina mana joj je bila što je imala luftva na glavi. Srećom glava se lako rastavila i zamjenjeni su ležajevi. Usput pregledao zubčanike kao novi su nakon toliko godina

Taj trimer ima glupi karburator sa membranama i tu je i sigurno bio problem.Moj Kawasaki koji sam kupio je sigurno jos stariji od ovog tvog,ali radi kao sat jer ima karburator kao na apencu i slicnim masinama,sa plovkom i slobodnim padom dobija gorivo,isti karburator imam i na motornom peracu pod pritiskom ,da mogu,sve te male motore bih kupovao sa takvim karburatorima.Ja nzm sta tu moze da crkne ,sam mozes da ih otvoris,jednostavni,eventualno podesavanje plovka nekad po potrebi,i to je to.
Na kosilici za travu smo 3 puta menjali membrane u karburatoru kod majstora,glupe membrane vremenom izgube elasticnost,puknu,deformisu se,ma sr... zivo.
To je profi trimer,i 200 eur po meni nije nesto mnogo,mozda da si probao u neki servis da mu popravis karburator,jer garant je tu problem,a to sto su srafovi zardjali nema veze,to ako nije inox ili bolje cinkovano moze zardjati nakon par godina,trimer deluje veoma uredno inace.

Ljudi stvarno nisam pisao da bi me sada neko savetovao sta da uradim, ja necu nista da uradim, mogu eventualno da skinem svecicu i da je ocistim, toliko sa moje strane. Kod majstora necu da ga nosim iz razloga posle ce da bude sve je tu dobro radilo ko zna kod koga si ti njega nosio pojma nema pa je nesto on tu za**bao... Poenta price je naravoucenije i da je ovo klasican APP ( ako prodje prodje ) sistem, ko zna sta je kvar mozda je karburator za zamenu gde to naci i ko zna koliko kosta, kada se sabere sve i sto nema uprtac, noz, novu glavu itd ima da me izadje 300e a 44000 je nov i da ne razmisljam.
Poslao sam poruku pa cekam da vidim sta ce da odgovori, ovo definitivno nije radi kao sat i ja necu da bijem glavu koji je kvar i sta ako ovo sta ako ono, pare nazad i kraj price, e ako ne bude hteo da vrati onda cemo da vidimo.

Nista ne mogu da ga nateram, ali mogu lepo da mu dam negativnu i da ga prijavim za internet prevaru pa kad ga pozovu u MUP na razgovor nek vidi sta ce i kako ce a i sama KP platforma ima tu opciju gde je sve dosta pojednostavljeno... Preko 5000 din se goni krivicno.

Edit. Sada vidim da si ti iz Zablja isto, on je Nenad a ti Nesko.. ne kazem da si on, ali mozda ga znas.

Nista ne mogu da ga nateram, ali mogu lepo da mu dam negativnu i da ga prijavim za internet prevaru pa kad ga pozovu u MUP na razgovor nek vidi sta ce i kako ce a i sama KP platforma ima tu opciju gde je sve dosta pojednostavljeno... Preko 5000 din se goni krivicno.

Edit. Sada vidim da si ti iz Zablja isto, on je Nenad a ti Nesko.. ne kazem da si on, ali mozda ga znas.
Z sta da ga gone krivicno, nije on tebi nista ukrao budi srecan kad ti je i to poslao

Dalje od negativne ocene mu ne možeš ništa.Nema tu nikakve prevare,može on da napiše i da možeš da poletiš sa njime,ako poveruješ poverovao si.

Polovna stvar.

Nije mu ime nesko nego je trebalo pisati nesto.. Pisao je vec o tome.

Koliko je on kriv toliko si i ti, sam si svjestan prevara i kupio si ga na taj nacin.
Slazem se sa tobom da ga ne diras da ne bude kasniji da si ga ti pojebo, ali mozda je ustvari dobra masina unutra. Korozija na srafovima i blijeda plastika ne uticu na rad motora, mozda je trimer koristen negdje na vikendici i nije svaki put uspremljen.

Po meni ovaj trimer spolja izgleda prilično uredno. Šrafovi jesu porđali, ali se vidi da nisu odvrtani. Ovde ja samo problem što si preskupo platio ovaj trimer. Da si ga mogao dobiti za, recimo, 100-120€ imao bi dovoljno prostora da ga središ u sopstvenoj režiji(izmenjaš membrane ili karburator i dokupiš kvalitetne dodatke).
Da si premerio kompresiju, znao bi u kakvom stanju je motor.
Vidim da je ovo isti trimer kao od mog poznanika, mislim da sam mu jednom nešto štelovao baš oko karburatora koji je isti kao i na kinezima od 53 kubika, što znači da nov košta oko jedne crvene.
Prodavac je definitivno loše proverio mašinu koja mu je stigla i time te možda i nesvesno prevario, a i ti si nastupio prilično nevešto i neiskusno.
Bolje bi prošao da si tražio da ti vrati novac koji uložiš u popravku, i ako je realan verovatno bi pristao na to.
Ovako imaš veliku šansu da još jednom platiš poštarinu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Prosto ne mogu da verujem da je neko mogao da pomisli da ja mislim da korozija na srafovima i plastika uticu na rad motora.. Ko cita redom i moze da razume sta ko pise jasno moze zakljuciti da sam to naveo u kontekstu starosti uredjaja i da se naradio..

Barbula i seljak, mozete procitati zakon o elektronskoj trgovini i raspitati se kod nekog pravnika ili advokata sta sve moze ako se covek zainati.. Druga je stvar sto se zainati jedan od sto njih.

Kompresija deluje da je ok, kada se uzme za starter i podigne od zemlje uopste ne silazi sa kanapa stoji tako, takodje kada se pali oseca se dobar otpor.. Mislim da je cena korektna nov je 44000 din, samo da je i ispravan kako je i bilo navedeno.. Ne znam kako sam ja nastupio nevesto i neiskusno, druga strana moze da kaze ili napise bilo sta, na internetu svima verujes na rec, tako je u svemu..
Ja sam njemu novac uplatio unapred na racun, trimer kada je stigao platio sam samo postarinu, ljudi nisu svesni da za preko 5000 din ide krivicna prijava, to je krivicno delo, raspitajte se malo, ispod 5000 se klasifikuje kao sitna kradja.. procitajte pun je internet svakakvih primera. Druga stvar je sto je on meni sada poslao nesto sto nije bilo u opisanom stanju fakticki neispravno gde bih morao da ga prijavim pa posle i tuzim.. Sto i njemu ne ide na ruku jer ima mnogo tih masina ''uvezenih'' pa bi mu bas bilo lepo kad bi mu banula inspekcija..

Javio se inace, pristao da vrati novac, ali se i naljutio verovatno jer mu nije prosla zamisao, ako nesto prodajes i bavis se tim onda moras biti i profesionalac po meni. Ja da znam da je neki sitan kvar mozda bih i pristao da ga zadrzim uz popravku ali lepo sam rekao necu da petljam posle mogu samo gore sebi da napravim.

Koliko ja vidim trimer je ispravan I radi a sad sta si ti ocekivao je jedno a sta on smatra za dobro stanje je nesto sasvim drugo I ja ne vidim da te je on nesto prevario I tu od neke prijave I tuzbe nema nista mozes samo da se mlatis bez veze. I o kakvoj inspekciji govoris za polovnu robu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Možeš ti da se zainatiš koliko hoćeš,kupovao si polovnu stvar koja se jelte kupuje u vidjenom stanju.Ti si je video na slikama,dobio si ono što je na slici.Zlatno pravilo kupuj ono što si spreman da prežališ ako te razočara.

A i taj trimer ovi iz kurirske službe sigurno nisu držali kao malo vode na dlanu,tako da prvo proveri da nije nešto zeznuto njihovom opšte poznatom brižnom manipulacijom robom.

Nazad
Vrh