Koliko se sjecam to ti sluzi za doziranje goriva, nadji na jutjubu video kako se steluje. Ljudi dosta fino obajsne. Koliko se sjecam, odvrtanjem povecavas dotok goriva i zavrtanjem smanjujes. I to je razlog zasto radi samo na leru, bude puno goriva. Ali kad smanjis gorivo prima maks obrtaje, ali ne treba ni puno smanjiti jer ona nema sta sagorjevati.Cemu sluzi ovaj sraf sa oprugom na trimerima,kad ga zavrcem kao da vise snage ima motor,brze zavrti noz,jel to nesto oko doziranja goriva ?.
Inace filteri vazduha,jel se to moze napraviti od obicnog sundjera ili mora taj neki posebni bas da se kupi ?,vidim u trimeru je crne boje kao ,nije prljav.
Prva slika je Kawasaki trimer ,nije kinez ,njemu je rezervoar goriva iznad motora i slobodnim padom se dozira,kao kod apn motora,nije li to puno bolji tip karburatora nego glupi karburator sa membranama ?.Koji maltene stalno zezaju cim koristis losije gorivo,tj staru mesavinu,ne koristis ih duze vreme ,godinu dana i slicno....Na drugoj slici je Straus trimer kinez,koji neverovatno lako upali iako stoji mesecima,pa i godinu dana ,ali kao da mu membrane polako odlaze u penziju ,nesto losije radi pa sam mu cackao malo taj sraf sa oprugom kad ga zavrnem jedno 2 kruga nego sto je bilo fabricki,puno bolje prima gas,tj ubrzava cirkular noz,kad skroz odvijem sraf,tj skoro skroz,ono jedva radi,na leru sve normalno ali kad krenem gas da dodajem ili uopste ne prima ili se ugasi.
Sundjer najbolje kupi, mada mi se cini isti kao i ovaj u krevetima. Ja ga operem benzinom kad se dobro zaprlja, i ponekad izduvah prasinu sa vanjske strane.
Ja imam sonic 52, i mogu reci da vrijedi i vise od 100e koliko je bio. Za ove tri cetri godine od kvarova je imao par glavi i rezervoar koji je polomljen nasom greskom. Sa polovnim uvijek neka zajebancija, a nemam neku veliku potrebu za trimerom pa da ne mogu bez stihl-a.
Ostane mi gorivo preko zime u njemu i nemam nekih problema sa paljenjem ali u radu da. Evo sada sam ga skoro palio i vidi se da je stara mjesavina u njemu, cim das gas malo se gusi. Ali sam potrosio to staro gorivo i fino ocistio karburator i sad radi kao doksa.