Trimeri

Imam neki problem sa mojim VILLAGER
trimerom. Upalim ga od jutros cisto da vidim da li radi jer mi treba narednih dana i vidim da radi. Nesto mi pade na pamet kad sam ga ugasio da probam ponovo, kad on ni znaka ne daje. Napravim novu mesavinu, struju ima odlicnu, kompresiju takodje, ali izgleda preveliku kolicinu goriva. Uspeo sam posle da ga upalim, ali samo dok drzim gas jer bez gasa nece. Kad skinem svecicu bude bas vlazna od goriva, a karburator nema stelovanje. Zna li neko sta mi je ciniti?

Verovatno da ne zatvara iglica na karb., možda bude zbog membrane, dok ne otvori i vidi, ne može se ozbiljno pričati.Ako ga sam otvaraš, kupi i zameni sve membrane, to ti je najjevtinije, a nećeš mnogo pogrešiti ako ih preventivno zameniš.

Fala Deki, izgleda da sam nekako resio problem. Otvorio sam danas karburator jer su mi neki rekli da se verovatno unutra nakupila necistoca i da ga to zeza. Medjutim, nisam primetio nista, a i membrane mi normalno izgledaju, ali kad sam vec otvorio uzmem i pazljivo sve izduvam kompresorom. Sastavim, nadrukam gorivo i upali ko mina. Posle sam ga jos par puta palio i gasio, sve normalno. Sta je bio problem ja pojma nemam, a sutra planiram da radim nesto s njim pa da vidim kako ce da se ponasa.

Imam neki problem sa mojim VILLAGER
trimerom. Upalim ga od jutros cisto da vidim da li radi jer mi treba narednih dana i vidim da radi. Nesto mi pade na pamet kad sam ga ugasio da probam ponovo, kad on ni znaka ne daje. Napravim novu mesavinu, struju ima odlicnu, kompresiju takodje, ali izgleda preveliku kolicinu goriva. Uspeo sam posle da ga upalim, ali samo dok drzim gas jer bez gasa nece. Kad skinem svecicu bude bas vlazna od goriva, a karburator nema stelovanje. Zna li neko sta mi je ciniti?
Drug ima karburator štelovanje, samo preko dizne ima gumica koja se izvadi. Mada moj savet ti je da kupiš nov karburator, mislim da se više isplati nego gubiti vreme na štelovanje i zamenu membrana. Cena nije velika za villager. Evo kod mene nov trimer i ponekad ima problem kad se nakreće, kao da gubi gas. Još ovlašćeni servis štelovao.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Meni Vilager 1250 neće da upali kad je hladan, za vikend drukao na onu pumpicu koliko hoćeš,neće.
Skinem svećicu, ne deluje mi mokta, sunem iz čepa od flaše malo mešavine u cilindar, vratim svećicu, upali iz prve.
Pustim minut da radi, ugasim, i svaki sledeći put pali iz prve, prima gas.
Ugasim ga, probam posle 2 sata, opet neće dok ne skinem svećicu i sipam malo mešavine u cilindar.
Skinem, rasklopim karburator, nije prljav ali ga ipak izduvam kompresorom, probam nepovratni ventil,deluje ok,sklopim, da upalim, nema šanse bez skidanja svećice.
Pre dva dana mu stavim novu svećicu, ne pomaže, ista priča, naručim nov karburator na sajtu Motobike.
Juče stigao, marke THORP, montiram ga, probam preko pumpice, neće, skinem svećicu i sipam, ajde reko nov pa da lakše povuče gorivo, posle toga upali iz prve, malo naštelujem H diznu, osećam i da bolje prima gas..
Jutros da upalim, nema šanse, sem ako ne skidam svećicu...posle toga dok je vruć pali iz prve.
Malo pre probam, ista priča., kao sa početka priče ...

Pa pumpica na Vilageru je na karburatoru...
"Povezanije" ne može...
@Beca
Provjeri filter goriva i crevce dovoda od rezervoara do karburatora...
Svakako, kako si i sam utvrdio, problem je do dovoda goriva do cilindra, odnosno, njegov nedostatak...

Poslednja izmena:
Da li ti pumpica uopste radi i da li je karburator povezan na nju?
Probao i sa starim i sa novim karburatorom, iso se ponaša, kad stiskam providnu pumpicu, i u jednom i u drugom karburatoru se vidi gorivo u pumpici, i kako vraća gorivo u rezervoar kroz ono providno crevo....

HE0186-1.jpg

Vjerovatno ti je filter goriva zapušen....
Kupi u radnji filter goriva od motorne testere Stihl MS180 i stavi, a stari "originalni" (plastični) "filter" baci u đubre....

Iz tvoje priče može se samo zaključiti da negde pušta, tj. slab je vakum..Treba videti stanje prirubnice karba i dihtunga na njoj, kao i sva creva...

Pa pumpica na Vilageru je na karburatoru...
"Povezanije" ne može...
Beca
Provjeri filter goriva i crevce dovoda od rezervoara do karburatora...
Svakako, kako si i sam utvrdio, problem je do dovoda goriva do cilindra, odnosno, njegov nedostatak...
Stavio sam i nov filter, creva su skoro menjana... kad je prljav filter, bar kod mene je tako, onda nekako upali ali SVAKI PUT kad dam gas on gubi snagu i obrtaje, čak se i ugasi, i tako uvek dok ne promenim filter-
Ovde me buni što neće samo kad je prvi put, posle kad upali koliko god mu dam gas on prima bez problema znači dobija dovoljno goriva, to me buni. Kad su membrane obično trokira, sam menja obrtaje...ovde sa dva karburatora, jedan nov, ista priča...Pomislio prvo da ne presisa, ali kako ne presisa kad mu još dospem goriva u cilindar...I ovaj stari karburator je star godinu i po, predhodni bio preko 10g, tad je zamenjen i semering na radilici, a kad je propao tad su simptomi bili možeš hladnog da ga upališ i radiš, ali kad se vruć ugasi nema šanse da ga upališ dok je vruć, tj ne ohladi se ..

Pozdrav svima,
Može li se razlikovati po nečemu čist benzin od mješavine za trimer? Ostao mi je od jesenas pun kanister, a ne prosipa mi se baš.

Kupi malo benzina i usporedi boje. Mešavina bi rebala biti više plavkasta ili crvenkasta, ovisno o ulju. Također probaj među prstima, ima li razlike u masnoći.

Pozdrav svima,
Može li se razlikovati po nečemu čist benzin od mješavine za trimer? Ostao mi je od jesenas pun kanister, a ne prosipa mi se baš.
Ја преосталу мешавину (20мл уља на 1л бензина) коју користим у тримеру и тестери када буде старија од седам дана помешам са уљем у размери (30-40мл на 1л старе мешавине) и користим у моторној пумпи за воду.

Nazad
Vrh