Bosonoga
Član
Teško će od kakvog cirkulara da paše list. Na njima su rupe standard 16,20 i 30 mm. Dok je na vecini rupa fi 25.4 mm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da i ja sam se iznenadio kako seče izrasline. Isto okrećem nož, ali sam ga označio da znam koja je koja strana. Glavu još nisam podmazivao jer masti ima pregledao sam, ali sam kupio mast.Ja na Stihl MS 250 koristim trokraki nož koji sam dobio sa mašinom, tvrdu travu, deblje trnje, izrasline, granje, korjene do 2 cm ni ne osjeti, nešto deblje od toga prekine lako ako nije pretvrdo, ono deblje ili tvrđe preskočim pa to testerom na kraju sredim. Imam i cirkular, rjeđe koristim.
Ja redovno oštrim nož a pošto su mu dvostruke oštrice takođe redovno okrenem stranu da ravnomjerno radi i oštri se pa ne gubi balans. Glavu podmazujem na svakih 20-25 radnih sati, Stihl mast baš za prenose. Zasad sve ok.
Zima i jeste za takav posao...bitno je da je suvo i da nisu baš mrazevi...Ja sam još početkom novembra očistio bagremar....Kada krene vegetacije ne znaš gde ćeš pre, a i lakše se radi na +5 nego na +35Kako je toplo vreme moglo bi se i ranije krenuti sa krčenjem, da li se slažete sa time?
Danas sam se malo "ponovio", doduše nije novo zato i navodnici...O čemu se radi...Prijatelj i kolega sa posla čuo od njegovog komšije da žena prodaje celokupno imanje sa mehanizacijom...Svega je bilo,ali mnogo toga je i prodala (traktor sa priključnim mašinama, prikolice,....Umro joj muž prošle godine od korone, deca studiraju i ne zanima ih ništa u vezi toga.Inače se mesto nalazi na 10 km od Linca. čuo je da ima i dosta garten alata i da je sve na prodaju...Uslov: sve od jednom.Cena: 1400e odmah i bez cenkanja.
Juče odemo kombijem tamo i zateknemo ceo Jonseredov program...traktor kosačica (stariji tip, 90 otkos), kosačica (46 cm), duvaljka, šumski čistač, motorna testera, električna testera.Sve u besprekornom stanju...Većinu ovih stvari imam, jedino sam bio zainteresovan za ovu električnu testeru, a kolega bi uzeo ostalo, ali mu trimer ne treba u novembru kupio nov.Kako smo se duže već zadržali (dok smo sve popalili i probali), žena samo izviruje iz prozora...Pristanem da ja uzmem trimer koji mi nikako sada nije potreban, ali zbog cene koju smo međusobno dogovorili, pa neka stoji.
On je uzeo testeru, traktor, duvaljku i kosačicu za 1150, a ja trimer i el. testeru za 250.
Malo o ovoj mašini...FC 2255, mrgetina je 2014. godište, ima 3,8ks...dobio uz njega originalan veliki uprtač, štitnik za cirkular, dva noža (jedan leteći sa zglobovima, drugi dvokraki povijen na dole) i glavu sa strunom (nalazi se na njemu, osmokraka 3mm).Testera je 1800w..probao je samo da li podmazuje lanac....Ovaj alat i testera su mi u autu, pa ću ih poslikati neki dan...
https://freeimage.host/i/l49swb]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL][/url]
Odmah ću ti odgovoriti...neće da prodaje ništa...ostavlja za sebe...jako kvalitetne i očuvane mašine.