Trimeri

Teško će od kakvog cirkulara da paše list. Na njima su rupe standard 16,20 i 30 mm. Dok je na vecini rupa fi 25.4 mm

Kupi husqvarnin skarlet cirkular. Ja sam kupovao razne i bio sam totalno razocaran ucinkom dok nisam kupio skarlet po preporuci ljudi sa foruma. Narocito dok je ostar, to je cudo kako sece, prolazi kao kroz sir. Pre toga sam sve resavao trokrakim nozem ali sam se uplasio kad sam procitao da cu napraviti veliku stetu na masini. Inace imam oleo mac 753 i dobro je istrpeo rad trokrakim nozem. Iskrcio sam skoro 600 m vrzina bez stete. Ali kad sam kupio jednu njivu velicine oko 0,5ha koja 15 godina nije obradjivana jedino resenje je bio cirkular. Potrosio sam dva. Prvim sam naleteo na staru sinu od tocka konjskih kola u siprazju i koliko je dobar i nju je presekao. Ali se tom prilikom ipak istupio. Tako da ne razmisljaj, kupi dobar i neces se pokajati.

Samo mala napomena: većina cirkulara za trimere ima navarene vidija vrhove. To treba ozbiljno izbegavati jer ti vrhovi znaju da izlete. Trimeri koji mogu bez problema da podnesu i trokraki nož i cirkular se kod nas najčešće nazivaju “šumski čistači” i ozbiljne su mašine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja na Stihl MS 250 koristim trokraki nož koji sam dobio sa mašinom, tvrdu travu, deblje trnje, izrasline, granje, korjene do 2 cm ni ne osjeti, nešto deblje od toga prekine lako ako nije pretvrdo, ono deblje ili tvrđe preskočim pa to testerom na kraju sredim. Imam i cirkular, rjeđe koristim.
Ja redovno oštrim nož a pošto su mu dvostruke oštrice takođe redovno okrenem stranu da ravnomjerno radi i oštri se pa ne gubi balans. Glavu podmazujem na svakih 20-25 radnih sati, Stihl mast baš za prenose. Zasad sve ok.

Ja na Stihl MS 250 koristim trokraki nož koji sam dobio sa mašinom, tvrdu travu, deblje trnje, izrasline, granje, korjene do 2 cm ni ne osjeti, nešto deblje od toga prekine lako ako nije pretvrdo, ono deblje ili tvrđe preskočim pa to testerom na kraju sredim. Imam i cirkular, rjeđe koristim.
Ja redovno oštrim nož a pošto su mu dvostruke oštrice takođe redovno okrenem stranu da ravnomjerno radi i oštri se pa ne gubi balans. Glavu podmazujem na svakih 20-25 radnih sati, Stihl mast baš za prenose. Zasad sve ok.
Da i ja sam se iznenadio kako seče izrasline. Isto okrećem nož, ali sam ga označio da znam koja je koja strana. Glavu još nisam podmazivao jer masti ima pregledao sam, ali sam kupio mast.

Kako je toplo vreme moglo bi se i ranije krenuti sa krčenjem, da li se slažete sa time?

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Kod mene nema oštrih zima da zaledi ili bude snijega, remete jedino velike kiše. Meni je lakše sada krčiti jako zaraslo a na proljeće samo proći strunom travu koja se izmladi jer nije tvrda ni polegla pa da pravi problem.

Мој Спрингер је потрошио трокраки нож за ових 6-7 година колико га имам покосио је крша и крша од којекаквих израслина и коровчина. Оно што је дебело полако приближавам и пресече га без по муке. До, сада највећа штета на корману пукао у корену отац га ојачао убацивањем додатног комада цеви унутар кормана и ради ево већ четврту годину тако. Сваке године пре првог кориштења се подмажу зупчаници, очисте дизне и филтер ваздуха и гас, јадник колико се накоси толико ни у комуналцу не раде тримери. И ми све косимо најлон и што не иде онда трокраки нож.

Jedno kratko obavestenje za poljoprivrednike- Primetio sam da nova uredba za nabavku mehanizacije dozvoljava i kupovinu trimera, tako da bi trimer od 60000 sa povracajima drzave kostao svega 35000. Pozdrav

Sent from my moto g(60) using Tapatalk

Danas sam se malo "ponovio", doduše nije novo zato i navodnici...O čemu se radi...Prijatelj i kolega sa posla čuo od njegovog komšije da žena prodaje celokupno imanje sa mehanizacijom...Svega je bilo,ali mnogo toga je i prodala (traktor sa priključnim mašinama, prikolice,....Umro joj muž prošle godine od korone, deca studiraju i ne zanima ih ništa u vezi toga.Inače se mesto nalazi na 10 km od Linca. čuo je da ima i dosta garten alata i da je sve na prodaju...Uslov: sve od jednom.Cena: 1400e odmah i bez cenkanja.
Juče odemo kombijem tamo i zateknemo ceo Jonseredov program...traktor kosačica (stariji tip, 90 otkos), kosačica (46 cm), duvaljka, šumski čistač, motorna testera, električna testera.Sve u besprekornom stanju...Većinu ovih stvari imam, jedino sam bio zainteresovan za ovu električnu testeru, a kolega bi uzeo ostalo, ali mu trimer ne treba u novembru kupio nov.Kako smo se duže već zadržali (dok smo sve popalili i probali), žena samo izviruje iz prozora...Pristanem da ja uzmem trimer koji mi nikako sada nije potreban, ali zbog cene koju smo međusobno dogovorili, pa neka stoji.
On je uzeo testeru, traktor, duvaljku i kosačicu za 1150, a ja trimer i el. testeru za 250.
Malo o ovoj mašini...FC 2255, mrgetina je 2014. godište, ima 3,8ks...dobio uz njega originalan veliki uprtač, štitnik za cirkular, dva noža (jedan leteći sa zglobovima, drugi dvokraki povijen na dole) i glavu sa strunom (nalazi se na njemu, osmokraka 3mm).Testera je 1800w..probao je samo da li podmazuje lanac....Ovaj alat i testera su mi u autu, pa ću ih poslikati neki dan...

https://freeimage.host/i/l49swb]
l4qfa4.md.jpg
[/URL]
l4qnuS.md.jpg
[/URL]
l4qTMu.md.jpg
[/URL]
l4q78Q.md.jpg
[/URL][/url]

Danas sam se malo "ponovio", doduše nije novo zato i navodnici...O čemu se radi...Prijatelj i kolega sa posla čuo od njegovog komšije da žena prodaje celokupno imanje sa mehanizacijom...Svega je bilo,ali mnogo toga je i prodala (traktor sa priključnim mašinama, prikolice,....Umro joj muž prošle godine od korone, deca studiraju i ne zanima ih ništa u vezi toga.Inače se mesto nalazi na 10 km od Linca. čuo je da ima i dosta garten alata i da je sve na prodaju...Uslov: sve od jednom.Cena: 1400e odmah i bez cenkanja.
Juče odemo kombijem tamo i zateknemo ceo Jonseredov program...traktor kosačica (stariji tip, 90 otkos), kosačica (46 cm), duvaljka, šumski čistač, motorna testera, električna testera.Sve u besprekornom stanju...Većinu ovih stvari imam, jedino sam bio zainteresovan za ovu električnu testeru, a kolega bi uzeo ostalo, ali mu trimer ne treba u novembru kupio nov.Kako smo se duže već zadržali (dok smo sve popalili i probali), žena samo izviruje iz prozora...Pristanem da ja uzmem trimer koji mi nikako sada nije potreban, ali zbog cene koju smo međusobno dogovorili, pa neka stoji.
On je uzeo testeru, traktor, duvaljku i kosačicu za 1150, a ja trimer i el. testeru za 250.
Malo o ovoj mašini...FC 2255, mrgetina je 2014. godište, ima 3,8ks...dobio uz njega originalan veliki uprtač, štitnik za cirkular, dva noža (jedan leteći sa zglobovima, drugi dvokraki povijen na dole) i glavu sa strunom (nalazi se na njemu, osmokraka 3mm).Testera je 1800w..probao je samo da li podmazuje lanac....Ovaj alat i testera su mi u autu, pa ću ih poslikati neki dan...

https://freeimage.host/i/l49swb]
l4qfa4.md.jpg
[/URL]
l4qnuS.md.jpg
[/URL]
l4qTMu.md.jpg
[/URL]
l4q78Q.md.jpg
[/URL][/url]

Pozdrav. Pitaj prijatelja da li bi prodao traktor-kosačicu i duvaljku. Ako je raspoložen da proda dolazim i plaćam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odmah ću ti odgovoriti...neće da prodaje ništa...ostavlja za sebe...jako kvalitetne i očuvane mašine.

Obo je bilo jesenas, pre 3-4 dana očišćeno i spremljeno 90 komada stubova za jedna mali vinograd...evo kako sada izzgleda...

https://freeimage.host/i/0XDoZX]
0XboHQ.md.jpg
[/URL]
0Xbyqg.md.jpg
[/URL]
0XmSvR.md.jpg
[/URL][/url]

Stubovi sečeni na 2,5m, kora skidana sa prastarim alatom koji mi zovemo "maklica", ima preko 70 godina, ali čelik sečivo je neverovatno...

https://freeimage.host/i/0h9L6F]
0hHCu4.md.jpg
[/URL]
0hH58b.md.jpg
[/URL][/url]

Makva
Imam dve od djeda ostale gulio stubove jednom poludeo nas dvojica i 180 stubova od 3m za dan

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh