Trimeri

Uzeo sam ga danas u Stilovoj radnji, navodno isto Nemacki brend neki samo dosta jeftiniji oko 1600 i kusur din.

bVhkBdh.jpg

3StEIG3.jpg

Kakav ce biti i kako ce se ponasati videcemo, samo ovi zubci su fabricki ostri kao zilet, sam vrh kao igla, znaci preostro, jedva cekam da probam.
Baš javi utiske, planiram da kupim.
Samo meni nije žurno. I da li rupa odgovara za kineze.

Javicu cim isprobam.
Ja sam ga stavljao na Enhell-ov trimer, odgovara.
Eventualno mogu da ti premerim precnik rupe ako ti sta znaci..

Rezni alati tipa noževi, cirkulari... se uvijek kupuju prema prečniku rupe, npr Stihl ima modele na koje pasuje rupa fi 20mm i modele sa rupama fi 25.4 mm tj 1 inč.
Jednom sam kupio (za tek kupljeni trimer, nisam obratio pažnju) cirkular sa rupom od 20 a mašina je 25.4 pa strugar proširivao rupu naknadno.

Generalno, najbolje je nabavljati alate sa otvorom 25,4 i imati čauricu za slučaj da nekada treba koristiti na osovini 20.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Skoro sam uzeo Stihl FS250 i primetio sam kada ga startujem, nekako čudno mi radi na leru. Imam osećaj da će da se ugasi i ponekad se čuje zvuk kao da metal udari od metal!? Kada dodam gas radi normalno. Da li je ovo neki problem u najavi?

Moguce da zvoni centrifugalno kvacilo,motor relativno tiho radi pa se cuje i 99% sam siguran da je to ,ako se cuje dok motor radi na leru ponekad kao da zazvoni. Sve ostalo vodi ka nekom vecem mehanickom kvaru a i culo vi se na vecem gasu to je 1%.
Ako je pod garancijom tj. nova pravac ovlasceni servis da ti presteluju malo karburator sto se tice lera.
Nije bas jasno dali se to desava samo prilikom strartovanja ili dok motor radi uvek na leru vruc - hladan.
Ako samo prilikom startovanja - povlavenaj i vracanja konopca moguce da se cuju cape startera ako su metalne onda je to ok

Poslednja izmena:
Koristio sam ga samo jednom, nekih 2 sata. A čuje se čim ga startujem dok ne pojačam gas i kad je motor zagrejan. Nisam probao da štelujem ler jer se plašim da ne poremetim rad karburatora...

Lepo vreme potrajalo pa se radilo ono što se godinama odlagalo zbog nedostatka vremena...Na red stigao jedan manji bagremar od 15-ak ari da se očisti od divljih ruža, kupina i višanja koje su nekad tu bile...ovako je izgledao...

Dva popodneva po 3 sata, kratak je dan već...rezultati nisu loši, mada se baš lepo i ne vide...razlog je previše loma kojeg ću na zimu popaliti...pa tada i bolje fotke...

Evo i radnika...pre svih tu novi STIHL-ov cirkular za koga nema prepreka...

Tu je stari Jonser koji je lakoćom radio...

Takođe jedan stari Fiskars...kome godine ništa ne mogu...

I za one visoke grane su jedne teleskopske makaze u kombinaciji sa testericom...jako korisna stvar...

Jedno pitanje za iskusnije članove. Imam Villager bc 1250s i na onoj naljepnici na trimeru ima precrtan cirkular.

Da li je on preslab za cirkular?

Viđao sam da ljudi stavljaju cirkular i na slabije trimere.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Ne vjerujem da je slab trimer....
Ja imam baš taj trimer, mada cirkular nijesam koristio, samo razne vrste noževa i trim glavu, klasičnu......

Imam jednu parcelu koju bi trebalo okrčiti. Većinom zrela trava,trnje i izraslo drveće kao mali prst.
Koji alat bi bio adekvatan za efikasan rad? Trenutno imam samo trokraki nož, ali zbog tog drveća bi uzeo cirkular.

Ma on "roka" ali koliko će izdržati zupčanici u glavi ugaonog...4 cm je posao za cirkular, prethodno se sve smlati strunom koliko kod može, dok plac ne "progleda", pa nož (STIHL-ov zakrivljeni na dole je majka za divlje kupine i trnove)...Plac onda još više postane pregledan...Ono debelo što ostane ili cirkular ili testera.

Trimer sam kupio jesenas, jer sam dosad kosio ručnom kosom.
Probao sam trokraki nož na sitnim izraslim drvećem i doslovce briše ih, što sa ručnom kosom nije išlo lako. Deblje drveće ne bi sa tim nožem jer i ja mislim da može doći do oštećenja prenosa i samog noža.

Trokraki nemoj nikad koristiti,sem bas mozda za nesto jako tanko ,on je najgori za te zupcanike u prenosu sto je i logicno ,ne ?.Koristi cirkular koliko god je to moguce ,ja na moj trimer koristim ili strunu ili cirkular,trokraki je negde bacen.Samo taj cirkularni disk vidi nadji neki koji je sto manjeg precnika i sto laksi ,ja koristim taj disk od pravog stonog cirkulara ,ima bas sitne zube na njemu,lak je i precnika mozda 20 cm,tako nesto ,ono kupovno sranje iz prodavnice za trimere mozes baciti na djubre ,to tesko ko olovo i mnogo je velik precnik.

Pripazi kao sto su clanovi Dejan i Arkadije napisali,probaj pozajmi od nekog cirkular manjeg precnika i montiraj ga kod tebe i probaj lagano,nemoj siliti i brzati,nemoj odmah kupovati. Najbolja solucija za tako nesto je ono sto ti je Dejan napisao,ako neide,sekirica,testera i cepaj,upropastices masinu a kad dodje prolece nadji nekog da ti prodje tarupom i posle samo odrzavaj.

Nazad
Vrh