Trimeri

Univerzalni štitnik na svim novim villager trimerima iz S serije je isti, dok PE serija ima dobar štitnik. U villager katalogu uz sav pribor nisam našao štitnike. Stihl u svom katalogu ima nekoliko vrsta štitnika za različite tipove košenja.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Stihl štitnik za manje mašine je jedan tip za nož a drugi za glavu sa strunom, i taj sa strunom se dokupljuje, možda sada i ne, kada sam ja kupovao bilo je tako. Za veći trimer je isti štitnik samo za strunu se doda jedna lajsna koja upada u žljeb i na koju je montiran nožić za skraćivanje strune.

nastavak-za-trimer-testera_slika_O_301552849.jpg

Da li je ko imao prilike da koristi ovakav dodatak i moze li malo prokomentarisati, kakvi su utisci itd ?

Radim sa prunerom na poslu...koristimo ga uglavnom s' jeseni kada orezujemo niske grane koje smetaju i one suve, sklone pucanju i padu.Radim sa Husqvarnom 327 P5 S.Fina mašina, ali smenski rad (pogotovo ako je i dodatni teleskom na njemu) zna da bude naporan.

Nisam najbolje razumeo da li je ovo sto sam ja postavio sliku pruner ili je nesto drugo ?
Ja sam nesto kao zamisljao da li se sa ovim moze krciti ( umesto cirkularne testere za trimer ) pa da se sasecaju sto blize zemlji neke leske, sljivici, bagrenje itd sve deblje od palca na ruci i slicno.. ali koliko kontam ako je ovo pruner i za sta ti kazes da ga koristis, onda ovaj mac stoji vertikalno a ne horizontalno kako sam ja zamisljao..

Nisam najbolje razumeo da li je ovo sto sam ja postavio sliku pruner ili je nesto drugo ?
Ja sam nesto kao zamisljao da li se sa ovim moze krciti ( umesto cirkularne testere za trimer ) pa da se sasecaju sto blize zemlji neke leske, sljivici, bagrenje itd sve deblje od palca na ruci i slicno.. ali koliko kontam ako je ovo pruner i za sta ti kazes da ga koristis, onda ovaj mac stoji vertikalno a ne horizontalno kako sam ja zamisljao..
Koriste ga ljudi za svašta...ali namena mu je seča visokih grana...Problem je manipulacija njime u šumi, npr. ako se koristi kao čistač i drugo, kada se seče što bliže zemlji gotovo obavezno se nađe neki kamen ili dodirne zemlju i to je oštrom lancu kraj.Cirkularem (čak i nožem jer ljudi koriste sve i svašta) ide mnogo brže i sigurnije.

Odmah sam pretpostavio cim je rekao za sta je korisceno..
Uzimao sam cirkularnu testeru od prijatelja, Viladzerova mislim da je ova ili neka slicna : https://fismbalati.com/proizvod/cirkular-vcs-80-villager/

Naravno koriscena, nesto je on to i ostrio ali nisam zadovoljan... Imate li da preporucite nesto od Husvarne ili slicno reda tako 1000 - 3000 din maks, za secenje tih debljih stabljika kao 2-3 prsta kada se spoje i slicno.. Za te kao prst radi posao i trokraki noz.. nesto malo deblje.. Ne mora da bude brendirano ali da je isprobano i dobro a da mogu da nose ''slabije'' masine kao recimo : https://www.shopperalati.rs/benzinski-trimer-za-travu-gc-bc-52-i-as-einhell

Imas isti trimer kao ja ?
Ja vidim da ljudi kace redovno na Viladzere slicne kao ovaj Enhell, svakako da neka jaca Husvarna ili Stil ce lakse da rade i pre da nose, ali meni se cini da on radi posao samo treba dobra i ostra testera..

Imam 52 ajnhel,viladzer bc 2900 xce,viladzer bc1250,viladze bc 900,imam onog malog vetropira iz lidla,stil fs 450 ali stari model i huskvarnu 553rs uzeta letos. Samo stavljam cirkular ili nozeve na viladzer 2900,na fs 450 ili na huski 553,imao sam problema kad sam pocinjao sa ovim da se bavim tj da cistim kome sta treba i onda sam na malim i slabijim masinama stavljao nozeve i ostalo i par masinica njima i upropastio.

Poslednja izmena:
Za onaj cirkular sto si izbacio ima poseban drzac u koji se stavi i ostri se,sumnjam da je tvoj drugar mogao lepo i iz ruke da ga naostri i onda se oseti u radu. Slicna stvar kao i kod testere kad omanes u ostrenju lanca

Odmah sam pretpostavio cim je rekao za sta je korisceno..
Uzimao sam cirkularnu testeru od prijatelja, Viladzerova mislim da je ova ili neka slicna : https://fismbalati.com/proizvod/cirkular-vcs-80-villager/

Naravno koriscena, nesto je on to i ostrio ali nisam zadovoljan... Imate li da preporucite nesto od Husvarne ili slicno reda tako 1000 - 3000 din maks, za secenje tih debljih stabljika kao 2-3 prsta kada se spoje i slicno.. Za te kao prst radi posao i trokraki noz.. nesto malo deblje.. Ne mora da bude brendirano ali da je isprobano i dobro a da mogu da nose ''slabije'' masine kao recimo : https://www.shopperalati.rs/benzinski-trimer-za-travu-gc-bc-52-i-as-einhell
Ja koristim testeru za cirkular sa vidiom, trimer je 2-2.5ks.

Postoji li jos sta sto nisi kupio :) Sta ce ti toliko trimera sem ako vas nema vise..
Sa ovih Enhelom posto ga imas a ako si ga novog kupio video si da dolazi trokraki noz u kompletu.. Kazem kacio sam cirkular od tog prijatelja ( nema vidiju ), koji je on ostrio sa brusilicom svaki zub i slabo mi to reze.. Verujem da treba probati sa boljim i kvalitetnijim cirkularom.

Danas sam svratio do stilove radnje da uzmem ulje i lancol, i uzgred da vidim imaju li oni sta, predlaze covek cirkular kao sa slike ( nisam ni znao da ovako nesto postoji ), svaki ovaj zub se ostri kao zub na lancu od motorne testere sa cini mi se turpijom 5.2..
Kaze da nema nista sto bolje reze te neke sljivice i malo deblje drvece, rekao sam mu da je trimer 2 KS, on kaze moze nije problem.
Stilov je oko 3500 din, ali u ponudi ima jos neki Nemacki manje poznati brend koji predlaze i kaze da nije Kinesko djubre nego da je kvalitetan isto oko 1600 din pa se razmisljam da uzmem naravno ako pase na rupu to jest moze da se montira, to moram proveriti.. Jel ko rezao sa ovakvim cirkularom i kakva su iskustva ?

vy2gvK4.jpg

Ne mogu da nadjem njihov nigde da vidim cenu ali pretpostavljam da se i on vrti oko trojke pa mi izlazi iz budzeta.
Nista uzecu onda ovaj sto mi je predlozio ako mi se gadja rupa da moze da se montira pa isprobati na cemu sam :).

Zender,ako je pitanje za mene da ti odgovorim. Radim tokom godine dosta kosidbe i ciscenja placeva i dvorista,dosta imamo starog stanovnistva i dosta su ljudi po inostranstvu pa odrzavam dvorista,nista profi,cisto da se zaradi neki dinar sa strane,vodim dva decaka iz komsiluka,placam ih i dozvoljavam im da rade masinama,da se uce deca,naravno samo kose cistu ,lepu travu a ja ostalo teze da se ne povrede. Sad u jesen i po malo orezujemo krosnje,sisamo simsire i sve to posle skupljamo i odnosimo ljudima iz avlija. Taj sto se ostri turpijom je druga stvar,fino radi sto rece gosn Mirosti.

Uzeo sam ga danas u Stilovoj radnji, navodno isto Nemacki brend neki samo dosta jeftiniji oko 1600 i kusur din.

bVhkBdh.jpg

3StEIG3.jpg

Kakav ce biti i kako ce se ponasati videcemo, samo ovi zubci su fabricki ostri kao zilet, sam vrh kao igla, znaci preostro, jedva cekam da probam.

Nazad
Vrh