Trimeri

Nekima se zaista ne isplati da ustanu ujutru iz kreveta...
E danas bas tako, ujutro krenem autom nece da pali alnaser vrisnuo, odem prskati zariba mi honda kult, krenem kuci motorom po drugi kult zapusi se karb (ajd to resim), zavrsim posao koliko sam mogao ćaletu ispadne mobilni i rabije ekran. Je...ti dan kud se probudi uopste.....
Nije vezano za temu ali sta da se radi....

Oregon Universal Mulching Brushcutter Blade 295504-0​

71JUdo8D0sL._AC_SL1500_.jpg

Ovo je najbolji alat za trimer koji sam ikada probao.
Jede sve,melje nema kocenja uplitanja ma sve sazvace.
Na delu placa gde sam prosle godine na zapustenom delu potrosio 10l goriva koseci trokrakim,cirkularom,trim niti i kosio par sati ,sa ovim alatom ove godine u istom zapustenom stanju(kosenje posle 1 god) pokosio za mozda 2-3h max i potrosio samo 1,7l mesavine pa vi vidite.
Ja sam ga probao na Viliju 1900s koji ispusta dusu ali dobija se i nastavak pa mogu i na Stihla da ga montiram.
A cena je vrhunska Oregon ,Made in France 765 din.

E sad ja sam skinuo zastitu sa trimera jer sam isao u visoku travu ali gde je mala kad naleti na kamen to je ravno gumenom metku.Veoma opasno.

Sa 1900s je isao lagodno nikad nije zafalilo snage cak bilo rezerve da se doda jos malo gas,mislim da bi mogao da ga tera i Vili 1250.
Treba znati raditi sa njim ja sam se uvezbao nakon jedno 5-6 ari jer je zakrivljen na dole pa se lako zarije ako naletite na neravninu,ali se uvezna i onda leti,tako se brzo radi sa njim.

Najtoplija preporuka,samo ga je veoma tesko naci ja sam imao srece pa sam kod Oregonovog predstavnika za Srbiju(Agromarket) u Beogradu uzeo poslednji komad iz jednog njihovog magacina,ver se moze pronaci u drugim na podruciju Srbije mada mi je rekao da im je lager slabiji.

Treba mi neka pristojna automatska glava za Villager bc 2700 xce. Imam bc 171, ali je oslabela opruga i sama izbacuje strunu i potroši sve za 15 minuta...

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

Meni se ona Husqarna t25 najbolje pokazala od svih sto sam probavao, mora da joj se pojaca opruga jer je njezna ali kad se to odradi onda bude ok. Trenutno koristim neku Villagerovu ssa metalnim onim hepekom sto se udara da pusti laks, nije bilo t25 i ja kupim nju, za sad stvarno ok

FS 55 одлична машина за нормалну употребу. Годишње покосим 50 ари најмање три пута. У последње време три четири резервоара одједном на око 50 % брзине мотора. Одговарајућа смеша, одговарајућа струна и иде као подмазано.
Најважније при избору ти је, поред среће са машином, и близина овлашћеног сервиса.

Imam jedan husq 128r made in sweden.Radi kao sat samo je vazdusni filter zamenjen, sto je potrosna roba.

Samo mesavina sa orginal sintetickim uljem, kupujem litarsko pakovanje nikada problem.

Обичај је да се новој машини и власнику честита и пожели добар и дуготрајан рад.

Pozdrav svima. Skoro sam uzeo nov Villager bc 1250s. Došlo je vrijeme da zameni ručnu kosu i olakša održavanje dvorišta i okoline.

Generalno dvoumio sam se između njega i Bavaria Black trimer sličnih karakteristika. Villager je definitivno kvalitetnije izrade i stabilan u ruci.

Nakon potrošenog rezervoara na prazno, jedina mana je bila to što nije bio poštiman karburator pa se pri većem gasu i u ulasku u travu gušio i gasio. U servisu je poštiman karburator i naglašeno je da mešavina ne smije biti "premasna".

Odradio sam par rezervoara na lakšim poslovima, generalno oko temelja i u manjoj travi i nakon toga sam probao nešto višu travu, ali se oseti kad da mu fali snage. Možda uhvatim veći otkos nego što treba.

Veća trava i nož nemaju problema ide kao kroz puter.

d99b9e49b8569af928c37badff73ed01.jpg

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh