Trimeri

Da li možda neko zna zašto na Vilager 1900 S daju 5god. garancije, a na Vilager 1900 PE daju 3 god. garancije. Ovaj drugi 1900 PE skuplji 4-5 hiljada din. i navodno kao kvalitetnije odrađen, a ovolika razlika u garanciji? Čak mi i većina trgovaca preporučuju ovaj jeftiniji Vilager 1900 S, i pričaju da se ovi skuplji nisu pokazali dobro itd. maltene me ubeđuju da kupim jeftiniju varijantu.

Svi brendovi za amaterske mašine daju dužu garanciju. Za profesionalne npr. kod Husqvarne je 1 g. garancije. S druge strane i nakon isteka garancije traju godinama bez kvarova.

Da li možda neko zna zašto na Vilager 1900 S daju 5god. garancije, a na Vilager 1900 PE daju 3 god. garancije. Ovaj drugi 1900 PE skuplji 4-5 hiljada din. i navodno kao kvalitetnije odrađen, a ovolika razlika u garanciji? Čak mi i većina trgovaca preporučuju ovaj jeftiniji Vilager 1900 S, i pričaju da se ovi skuplji nisu pokazali dobro itd. maltene me ubeđuju da kupim jeftiniju varijantu.
Te 2god garancije kostaju jos 4-5000. Nista vise.
Mene isti taj sluzi evo cetvrtu godinu a jedino sto sam na njemu radio je menjanje silka i glave i sipanja goriva. Kosi u proseku 20ari svakih pola meseca tokom sezone

Procitaj uslove garancije,kad sam citao garancija se odnosi samo na ispravnost motora maltene.

Te 2god garancije kostaju jos 4-5000. Nista vise.
Mene isti taj sluzi evo cetvrtu godinu a jedino sto sam na njemu radio je menjanje silka i glave i sipanja goriva. Kosi u proseku 20ari svakih pola meseca tokom sezone
Izvinite nisam baš shvatio koji trimer vi imate. Ovde je suprotno, naime jeftiniji trimer ima dužu garanciju. I to mi baš onako čudno....

Pozz forumaši.
Ima li ko iskustva sa trimerom Demon RQ 580, 5,2 KS?
Treba mi neki trimer za neredovno košenje trave, površine oko 5 ari, jel bi mogao ovaj trimer da radi radnju, a da ne posustane vrlo brzo, tj. da poslużi koju godinu?

Ništa ne brini, to ti po snazi duplo jači trimer od najačeg Stihl-a, tako da nema šanse da posustane.:osmeh:
Ipak je to 5,2ks.:haha:
Šalim se naravno, neverujem da možeš nešto specijalno očekivati od najjeftinijeg trimera.
Možda ipak da pogledaš nešto od Villagera-a, bar imaju regularnu garanciju.

Hvala mirosti, nemam nikakvih iskustva u ovoj oblasti, znači ipak gledati nešto markirano.
A recimo koji Stihl ili nešto slično bi mi preporučili?

Imao sam taj demon. Ok trimer, tu ima oko 1.5-2 ks. Dosta je solidno urađen. Nisam puno s njime radlo. Ono koliko sam radio nogu reći za motor, ne grije se pali uvijek vruć ili hladan. Troši malo više goriva.
Prenos mu ide preko cijevi 28mm kao i Villager.
Ako radiš 2 h u komadu ruke utrnu od vibracija. Uprtači su mu oni najjeftiniji neudobni.
Takvo je neko moje iskustvo s kinezom. Dosta solidan trimer za neveliku cijenu. Kod nas daju 2 g. garancije.

To površinu bi i Villager BC900 trebao bez problema odraditi, ali bi jači model 1250 bio komotniji sa snagom, a mogla bi po potrebi i neka zvezda ili dodatak za težu travu ili šiblje.
Neznam cenu za taj Demon trenutno, jedan poznanik je uzeo prošle godine, i to radi, ali da je nešto naročito nije..
Stihl je skupa priča, nisam baš u toku jer i ja nisam profi korisnik, a i tebi to verovatno nije neophodno..

Ma uzmi ti Villager Bc1900s, ili možda čak i neki slabiji model. Ne treba tebi ništa bolje za tu površinu.

Mislim da je BC1900S malo precenjen,da nisam uzeo FS350 uzeo bi AGM 525 sto je AGM-ova kopija BC1900S iako su od istog tate. :D
Ikak Vili je oko 25.000 a AGM oko 12.000 priznacete nije mala razlika,a sve odgovara sa jednog na drugi posto sam duboko studirao 525.

Nazad
Vrh