dusanboss
Član
Neće glava ništa da mu smeta, čak i ako je veće i teža. (mada su manje više sve slične težine). Samo ne puštaj kanap više od predvidjene dužine. tj. koristi fabričku zaštitu i nož na njoj.Ljudi nekoliko pitanja pa ko sta zna...
Imam Einhell GC-BC 52 I AS, koricen je do sada za neke laganije poslove bas, pre 7 dana sam isao da kosim malo vecu povrsinu ( mislim vecu za njega jer do sada nije imao ni priblizno toliko posla ), oko 20 ari izmedju malina, malo se glava deformisala i dalje je ok i moze da se kosi ali nije to to.
Kada sam to primetio uzeo sam i stavio glavu sa Husqvarna trimera ( mislim da je bio model HUSQVARNA 541 ), naravno mnogo veca i kvalitetnija glava.
Pitanje, da li je ko ovo radio, da li se sme, posto ovo nije ni priblizna klasa tog trimera, pa da ga ne opteretim previse ako stavim ( planiram da kupim ) tako vecu i tezu glavu na ovaj moj niskobudzetni ?
Da, naravno. Kad god vidiš da se muči sa kanapom ili da ga kida uzmi trokraku. Sa njom ćeš moreti malo jačim gasom, ali to ništa ne smeta, manje se muči trimer.Takodje me zanima da li je preporucljivo kositi vecu travu sa troperom ( trokraki noz ), sa strunom tesko ide, mislim ide ali pun gas non stop i opet kada naidje na onu gustu travu oseti se da fali snage.. Pa sam racunao mozda bi bolje islo sa troperom, da li je to ko probao i moze li da zavrsi posao ?
Nisam nikad čuo za to bolje podmazivanjem ako se menjaju obrtaji i neverujem da je zasnovano u realnosti. Mislim normalno, izbegavaj da ga pržiš pun gas 2 sata, ali 15 min neće ništa da mu škodi. Kosi sa najmanjim gasom koji uspešno odradjue posao.Trece pitanje se tice nacina rada motora na trimerima, receno mi je da dvotaktni motor radi na tom principu da kada se menja broj obrataj mnogo bolje podmazuje, znaci gas recimo 3-5 sekundi pa pustis malo pa gas... i sve tako, nego kada drzis gas non stop i savetovano mi je da tako koristim trimer, medjutim ja bas vidim dosta ljudi drzi gas non stop i ne pusta... Nebitno da li su brendirani profi trimeri da li je ovaj krs sto imam ja i slicni.. pa me zanima kako je pravilna upotreba ?
Poslednja izmena: