smiljan123
Član
Ja sam negdje procitao da trimeri koji su na sajlu nesmeta konstatno otpustanje i dodavanje gasa dok ovi sa kardanom vole ujednacen gas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To su dosta slicni motori kosilicama pa nesto ne vidim da neko turira kosilicu. Verovatno bi proizvodjaci kosilica stavili rucicu za turiranje. Pumpe za vodu isto nemaju rucicu za turiranje. Atomizere isto ne turiraju.Kako vi kosite, jel pod punim gasom non stop, ili slabim gasom non stop ili date gas pa otkos onda pustite gas pa opet gas i vratite otkos. Prodavac kaže da treba kositi na taj treći način, s obzirom da daje garanciju 2 godine valjda je u pravu. To pitam jer mi komšije kažu da samo drže gas i kose.
Nisam strucnjak ali samo da dodam kosilice novije generacije i ona koju posedujem imaju automatski gas,dodaje ga kad udje u jacu travu isto tako smanji kad izadje iz iste.Stara tomosova to nije imala vec polugicu sa stane i udri sam po gasu po svojoj proceni....Nije da nekome teram kontru vec je ovako.To su dosta slicni motori kosilicama pa nesto ne vidim da neko turira kosilicu. Verovatno bi proizvodjaci kosilica stavili rucicu za turiranje. Pumpe za vodu isto nemaju rucicu za turiranje.
Ako misliš na diznu kao na APN , nema. Ima diznu koja je unutra u karburatoru kao i malo sito koje bi trebalo da izduvaš komresorom, ne preteruj sa pritiskom da ne bi nešto ispalo. Kad ga već otvarš zameni membrane. Oko 300 din su i imaju rok trajanja. Takodje proveri filter goriva u rezervoaru.Da li na karburatoru trimera postoji neka dizna za čišćenje. Imam OleoMac 380 i ne prima gas do kraja. I na leru se gasi. Menjao sam svećice ali nema razlike.
Jbg. I meni taj tip trimera deluje kao promašaj. Jedino bi ga preporučio ako će ga neko koristiti većinom sa nastavcima za živu ogradu i grane (testera-lanac) u tim slučajevima je lakši za upotrebu od občnog. Nisam ga nikad koristio, ali mi je očigledno da je nezgodan za košenje. Običn kada visi na uprtaču glava je u balansu sa motorom dok ovde svu težnu držiš na rukama.Pozdrav svima, trebao bih pomoc oko trimera
Kupio sam ledjni trimer, Villager bbc 52 e, odmah da kazem da je promasaj bila kupovina. Ocekivao sam da ce mi biti lakse s njim raditi al daleko je teze od obicnog trimera. Imao sam ranije 1900s koji je zaribao nakon 10 godina zestoke eksplatacije pa sam se odlucio pocastiti ovim ledjnim
Dakle problematika, bbc 52 e tesko prima gas, prvih minut dva, dok se ne ugrije, onda radi stvarno dobro, jak i silovan, nema sta ali muci me to u pocetku. Drugi problem je sto se sajla koja ide s kvacila na kardan mnogo zagrije, kroz radnu bluzu osjetim da przi, ne smijem rukom da je dirnem
Trimer je star 7 dana ali servis je daleko i ne mogu stici jer dok ja zavrsim s poslom oni su vec zatvoreni pa bih sam nesto da pokusam. Takodjer nemam kljuc za stelovanje karburatora, na ostalim masinama to ide serafcigerom a na ovom karburatoru su neki okrugli vijci sa rupicom pa kad bih znao kako se zove taj kljuc da negdje narucim da imam