Trimeri

Drugari imam jedno pitanjce, sjebo sam stvar sa trimerom, a tako mi i treba kad se čačkam na Svetog Iliju.... Maločas odem do šupe i reko aj da upalim trimer malo, nisam palio 15-ak dana, vidim da nema goriva i smotam prvu flašu sa reda, crveni se sve ok kao da je mešavina, naspem upalim radio je 1-2 min u ugasio se i više neće da upali.... Na kraju sam konstatovao da u rezervoar nisam sipao benzin nego domaće crno vino ::sramota::::sramota:: Prosuo sam nasuo benzin (ovaj put provereno) ali opet neće da upali, imate li neki savet?

"pola pije pola sarcu daje":sjasi:
Odvrni svecicu i vuci kanap za paljenje vise puta dok ne izbaci vince iz cilindra. Drugom rukom pridrzi malo prstom rupu gde ide svecica, primetices kad budes vukao kanap kao da izbacuje smesu kroz rupu gde drzis, to je dobar znak da uvlaci benzin a izbacuje vino, postupak ponovi vise puta dok ne "isperes" vino iz masine . Ocisti svecicu i osusi ako si u mogucnosti i zagrej, probaj da upalis posto vratis sve na svoje mesto.
Moze biti fatalno jer u vinu ima i secera pa mozda i zakuje.

Poslednja izmena:
A zašto držiš vino, pored goriva? A pogotovo u sličnim ambalažama?
:haha: :haha: :haha:
I ja sam držao, pa sam popušio slično...:haha:

pozzz joe!

Ljudi imam problem s glavom trimera,trosi mi vise trake nego benzina.
Radi se o sledecem namotam 3-3.5m trake(stilova 2.7mm) i posle jednog rezervoara goriva i silk se potrosi,mislio sam ajd malo je neravno ali nije do toga jednostavno cim spustim glavu na zemlju i kad maaalkice udari od zemlju pocinje da izlazi traka,razvukao sam feder malo par mm ali opet isto,sta da radim ?

da ti se nisu pojeli oni pipci koji zadržavaju kotur ??
možda su konusni pa kotur lako odmota , ili je u njihovo ležište upalo prljavštine pa ne udju dovoljno duboko

@Savoris ako mislis da li se ona budza slobodno vrti dole ? Ne ne vrti se dok ne stisnem tek onda mogu da je okrenem.
Problem je sa oprugom koja je preslaba,moracu po prodavnicama i na vasaru da potrazim slicnu,za sad sam resio problem tako sto sam podbacio platnu i razvukao oprugu,mada opet kosim na kant i ne smem da spustim na onu budzu dole trimer.

Villagerova je veoma prosta.Unutra se nalazi jedna opruga i dugme za istiskivanje i to je sve mada mislim da je na svakom takav sistem.Da nije možda kontra okrenut onaj nosač na koji se namotava žica za košenje?Imao sam taj slučaj ali meni nije htelo da izbacuje jer se glavilo.

ne mislim da se slobodno vrti , nego da su oni zubići konusni (potrošeni) ili je podpalo smeća ispod pa usled laganog dodira glavom od zemlju zubići popuste na veoma maloj sili ako me razumiješ šta hoću da kažem

Razumem ja tebe ali nije do toga,sutra cu detaljno poslikati i okaciti slike pa da pokusamo resiti,mada mislim da je do opruge jer nije normalno da ga stalno moram na kant drzati i na rukama nositi a ne smem da ga spustim na glavu.

Nazad
Vrh