Trimeri

to znaci biti majstor koji iz otpada s malo snalazljivosti napravi korisnu stvar a ne onaj koji ode u trgovinu kupi novi dio i ugradi ga i sad je on nesto kao napravio.

Jednostavno i izgleda jako funkcionalno rješenje. Ovo je lako za one koji posjeduju Fergusona pa imaju strih filtera. Što će oni što imaju npr. Zetora u njega je centrfugalni filter. Nema zamjene, samo čišćenje. ja sam na svome trimeru komletiro sve, uzeo sam Hursqvninu trim glavu T45.

Hvala na slikama, odlično odradjeno.Imam Villager 1900x,ali kod mene je mehanizam za 'zavrtanje/otljučavanje' glave (kada se menja silk) dugačiji,nije takav kao kod tebe.
Da li tvoja glava unutra ima dva kanala,zasebna,za namotavanje silka,kao kod Stihl-a.Taj princip sam video i kod nekog kineskog brenda (Dewil) od 8000din,nov u radji, uzeo ga moj poznanik,a ja dao 19000din za Villager i nisam mogao da dobijem ta dva zasebna kanala za silk,da se ne preklapaju i umotavaju.

Što se tiče tog dodatka za zaštitu protiv umotavanja trave, da li u tom medjuprostoru (na poslednjoj slici) izmedju lima koji si ugradio i glave, da li se u tom zaseku namotava trava..?Kosiš opušteno, u dubokoj travi, bez odmerenih otkosa..??...jer,ovako kako je sada,bez tog dodatka, mora da se pazi kakve otkose praviš u dubokoj travi, inače ćeš svakih 2-3 otkosa skidati trimer sa remena da odmotavaš travu..:sjasi:
(u koliko dubokoj travi si kosio ovako sa zaštitom..?)

I moje poslednje pitanje bi bilo, od čega si to napravio, vidim da je to neka posuda (limena kantica?)od ulja..ili čega već..i gde to može da se nadje,jer vidim da je odlično leglo,kao da ga je Villager pravio :)?
Možeš li da opišeš celu proceduru kako si to uradio?
Skinuo si kompletnu tu njihovu Villager 'kao' zaštitu i nisi vraćao posle toga, tj., ispod tog lima se ne nalazi ta crna Villager-ova metalna zaštita,jer vidim da si taj lim
zašrafio umesto njega direktno ispod menjača.

Kakva je situacija kada menjaš nož..?..mora onda kompletno da se menja tvoja limena zaštita, pa da se vraća ona Villager metalna , jer nož ne bi mogao da legne na taj lim koji si ti ugradio?

Ako to sve funkcioniše, svaka čast na trudu i nesebičnosti, nama koji planiramo da pokosimo livadu od 80ari sa tim trimerom, će tvoja invetivnost itekako biti od koristi.

Nek ti služi!!!:ppozdrav:

Hvala svima, nego evo da vam podrobnije objasnim.
@Bosonoga
ma pazi,ovaj filter smo nasli nesto bezveze, imali smo i opciju filtera od neke lade a i od onog umetka za butan gas, mislim onaj mali kao za kuvanje kafe ili brener, znas vec.A ako nista drugo moraces da prodas Zetora i da kupis fergusona, vidis koje benificije sa fergusonom imas, samo pustis masti na volju:haha:
@The BigBang
Nema dva kanala, kinez je to bre, ej.NEMA vise namotavanja trave, znaci opusteno teras.Mogli smo da pustimo jos pola milimetra duze, e onda bi bilo fes, ali nismo mogli da pickamo jer nam dusu izvadio, hteli da ga u Ibar bacimo. Pet(5) glava za deset dana smo istopili, jel verujes.
Napravljen je od starog filtera za ulje, zato sto ima debele zidove, vidis na slikama, a ona fabricka kapa(crna)je unutar ovog belog filtera od ulja i ona se ne vidi.Noz nisam stavljao, nemam ni potrebe, ovako je vrh.Ako treba jos nesto, pitajte,da se ne mucite ko ja.

Poslednja izmena:
Ja ovde nemam blizu neki otpad,pa da to gledam,merim..ako imaš jedan viška, ili možeš ovih dana,ništa nije hitno, da uzmeš negde uz put kada ti bude bilo, pa mi pustiš kurirskom poštom.Naravno,sve se dogovorimo na PM :)

uzgred, to što je kinez i nema dva kalana ne znači da svi kinezi to ne rade..naveo sam primer nekog Dewil kineza koji kao i Stihl ima ta dva kanala..

Nebojsa Kostovic

Uzmi tu novu kapu od filtera i ofarbaj u crno da bude majstorski a i protiv uroka. :cool:

Pozzz.

Nebojsa Kostovic

Uzmi tu novu kapu od filtera i ofarbaj u crno da bude majstorski a i protiv uroka. :cool:

Pozzz.

Stani malo da ovo izmeracimo....aj bre muke zive pre ovoga, malo malo pa skidaj trimer i cisti travu.Ma naci cemo neki filter, znas one crvene..da bude na radost..sto su rekle nase bake :osmeh:
P.S. dajte ljudi malo mi se zahvalite na porukama, da naguram malo bonusa, ionako sam dobio kritike da sam lenj za kuckanje od clana francuz :osmeh:, dajte mi malo elana, uskoro stize jos po nesto interesantno....
pozdrav svima sa foruma

evo ja sam te ispostovao,ne toliko zbog idejnog resenja zvanog "stari filter bele boje",vec zbog cinjenice da je izbegnuto makar jedno zagadjenje reke Ibar od strane kinesko-srpske konfederacije,pa u to ime :ppozdrav:

Nebijsa Kostic

Svaka čast," ko umije njemu dvije". Svaka budala može da ode i da kupi, ali sam da odradi nemuže svako.

Pozzz. :bravo:

Imam NO NAME kineza koji ima oznaku BC415,imam ga mesec dana.
Kosio sam travu i siblje od oko 80cm i nikada mi se nije desilo da se trava toliko zamota da nesto upropasti.
Kod mene je sistem drugaciji,postoji kao solja sa zlebovima koji nailaze na osovinu i ona kompletno obuhvata kuciste lagera tako da i ako se trava obmota,obmota se oko te solje i vrti se dok ne otpadne.

I ja se pridružujem čestitkama svaka čast Nebojša.
Drugi peh sa villager trimerom ::lose:: plastična kopča prsluka je pukla kao ledenica, moram sutra u servis !

Još jedan mali peh za villager trimerom, treći po redu ::jako_besan::::jako_besan:: izvukla se sajla koja se povlači kada se pali i sada nema šanse da se vrati, otvario, namotao kanap, pokusao da upalim i opet se izvuče, sutra ide u servis pa ćemo videti šta je u pitanju...

Jel to baš intezivno koristiš 1900x ? Ja ga koristim povremeno,pa imam probleme..ali kako vidim, za neku iole ozbiljniju upotrebu čak nije kadar da ostane u kompaktnom stanju,već se raspada.
Nema veze, sada sam se zeznuo, pa koliko posluži-da posluži..ali sledeći put ako budem razmatrao kupovinu testere ili trimera, kinez Villager neće ući ne pod širi izbor..već će biti eliminisan u startu, pa mogu po forumima da ga hvale koliko hoće.

E ovako kada sam ga kupio bio sam sa njim prezadovoljan, kupljen je kod regionalnog dilera, ovlašćenog i razrađen je sa originalnim stihl uljem, potrošio sam možda 15~20 litara goriva, i imao sam već 3 kvara, što je realno puno od početka maja. Koristim ga koliko mi treba, znači da nakosim trave za stado i malo sa silk trakom u voćnjaku što nmg kosačicom, ali to nije ni približno profi korišćenju. I dalje sam pristalica da villager pravi dobre stvari, samo kao i svi ima manjih ili većih dečijih bolesti, kupio sam atomizer villager DM-14 i prezadovoljan sam sa njim, zato sam se i odlučio za trimer tog proizvođača. Videćemo šta kažu, ali nisam znao da garantuju samo za motor, plastična kopča na prsluku ne spada u garanciju, ako mi i ovo ne uvaže kao kvar, posetiću iz sa prijateljem koji je zaposlen u poreskoj inspekciji....

Nazad
Vrh