Hvala na slikama, odlično odradjeno.Imam Villager 1900x,ali kod mene je mehanizam za 'zavrtanje/otljučavanje' glave (kada se menja silk) dugačiji,nije takav kao kod tebe.
Da li tvoja glava unutra ima dva kanala,zasebna,za namotavanje silka,kao kod Stihl-a.Taj princip sam video i kod nekog kineskog brenda (Dewil) od 8000din,nov u radji, uzeo ga moj poznanik,a ja dao 19000din za Villager i nisam mogao da dobijem ta dva zasebna kanala za silk,da se ne preklapaju i umotavaju.
Što se tiče tog dodatka za zaštitu protiv umotavanja trave, da li u tom medjuprostoru (na poslednjoj slici) izmedju lima koji si ugradio i glave, da li se u tom zaseku namotava trava..?Kosiš opušteno, u dubokoj travi, bez odmerenih otkosa..??...jer,ovako kako je sada,bez tog dodatka, mora da se pazi kakve otkose praviš u dubokoj travi, inače ćeš svakih 2-3 otkosa skidati trimer sa remena da odmotavaš travu..
(u koliko dubokoj travi si kosio ovako sa zaštitom..?)
I moje poslednje pitanje bi bilo, od čega si to napravio, vidim da je to neka posuda (limena kantica?)od ulja..ili čega već..i gde to može da se nadje,jer vidim da je odlično leglo,kao da ga je Villager pravio
?
Možeš li da opišeš celu proceduru kako si to uradio?
Skinuo si kompletnu tu njihovu Villager 'kao' zaštitu i nisi vraćao posle toga, tj., ispod tog lima se ne nalazi ta crna Villager-ova metalna zaštita,jer vidim da si taj lim
zašrafio umesto njega direktno ispod menjača.
Kakva je situacija kada menjaš nož..?..mora onda kompletno da se menja tvoja limena zaštita, pa da se vraća ona Villager metalna , jer nož ne bi mogao da legne na taj lim koji si ti ugradio?
Ako to sve funkcioniše, svaka čast na trudu i nesebičnosti, nama koji planiramo da pokosimo livadu od 80ari sa tim trimerom, će tvoja invetivnost itekako biti od koristi.
Nek ti služi!!!