Trimeri

ajde smanjite malo ribu i da pokušamo pomoći čovjeku
@thebig
vjerovatno si provjeravao i stanje sauga ali opet moram da pitam , radili ti pravilno saug ? i kakvo ti je stanje zračnog filtera ? da nije zamašćen iz negok čudnog razloga pa ''otežava'' smješu

glupo mi je da ti ponavljam nešto što već vjerovatno znaš , znaži sa zatvorenim saugom na 3-4 povlačenja mora da se javi , e sad ako se ne javlja onda nema dostave benzina
kada pumpaš onom ručnom pumpicom ispod karburatora ima li otpora i osjetiš li da ti benzin protiče kroz nju ?

i jesi li probao da mu skineš filter i u njega ubaciš malo benzina , odnosno da ga zaliješ pa probaš upaliti , par kapi je dovoljno i hoće li tada da se javi

još jedna glupost , imaš li struju ? može biti da se pregidač za gašenje zeznuo , zvuči glupo ali sam ima taj problem najednoj motorki , nekada pali i radi a nekada neće , poludio dok sam provalio da je uzrok prekidač

evo meni je trimer star već jače od godine , do sada nikakvih problema , ali baš nikakvih problema sa njim , ispada kao da i ja vršim reklamu ali zaboli mene kako se zove , meni je bitno da odradjuje moje potrebe a ovaj to radi , dokle? vidjećemo :haha:

ja imam vilager 1900s evo vec dve godine.potrosio je sigurno 100litara goriva sto sa silkom sto sa nozem,cak sam i medju krcio sa njim.pali kao mina i hladan i vruc.imam i motornu testeru isto viladzer i isto sam prezadovoljan.oni su sebe otpaltili vec prve godine.ni jedan jedini kvar nisam imao na njima pa cak ni svecicu nisam nikad odvrnuo a nestedim ih nimalo.jedina zamerka na trimer je ergonomija rukohvata i tezina trimera

Moj Solo je polovna mašina, ali radi jako dobro. Ipak je to profi model. Prenos i glava vrhunski napravljeni. Motor tu negdje kao i stariji modeli Sthila. Ako kupuješ nov nećeš pogriješiti, jeftini je od Hursqvarne i Sthila a po perfonansama tu negdje u rangu. Jedini veći nedostatak Solo trimera je cijena rezervnih dijelova koji su jako skupi.

Ništa od toga.Morao sam da rasklapam karb do cilindra,očistio,sredio i sad sve radi.
*ebeš ti takav trimer kome moraš karburator da rasklapaš da bi palio regularno.

Elem,da je samo to..nego danas puče i ono njesra od patenta na remeniku, što se zakopčava na grudima.Na slici se sve vidi..pa ako neko zna gde može da se kupi tako neki sličan deo.

2epka46.jpg

Uzgred,super je Villager trimer, taman popraviš jedno, pokvari se drugo..i tako u nedogled.Nisam danas ni stigao da mu menjam i sredjujem glavu za silk..gledao sam da uradim posao zbog koga sam došao..jerbo, ko s'Villagerom tikve sadi o glavu mu se lupaju, al' tu je dežurni drveni advokat za Villager preprodaju ,nesumnjivo će se oglasiti ne bi li čuli još koji pametan savet od stručnjaka koji još nije ni kupio trimer :I
Kakav baja :))

TheBigBang Zamolio bih vas da me bezpotrebno ne prozivate jer ja sve sto sam mislio o vama sam vec rekao i vise ne zelim da imam bilo kakavu raspravu sa vama, tretiracu kao da ne postoite i na vase prozivke vise necu obracti paznju jer su nastale iz vase nemoci da pogledate istini u oci. Srecno u daljem kukanju po forumima.

Dobro bre dežurni, šta se ljutiš .. :)

Ne piše se 'bezpotrebno' beć 'bespotrebno' sa 'S' a ne 'Z'.
(jednjačenje suglasnika po zvučnosti..to ti je peti razred osnovne čkole :)

Ne piše se 'postoite' već 'postojite' (sa 'J' )
Pobogu,čoveče.

Takodje, kada prelaziš sa 'per tu' na 'per si' manir komunikacije (u korespodenciji), onda se 'vi' piše ,takodje, sa početnim velikim slovom 'V'.
Sve su to konvencije koje se donose iz porodice i čkole :)

Bosonoga,reci mi koji model SOLO trimera koristis,meni ne treba profesionalni uredjaj,a cini mi se da su SOLO veoma dobri.Da napomenem da imam njihovu rucnu prskalicu za vocnjak i vinograd i da sam prezadovoljan.Pozdrav!

Mislim da ste skrenuli sa teme i otišli u smešnu dečiju prepirku što baš i nije za ovu temu, nega da se vratimo temi istina da Vilager nije top brend ali moramo uvek uzeti u obzir odnos cena kvalitet, i on za svoju cenu koštanja daje maksimalno, naravno da se mora prilogoditi činjenici da to nije profi alat pa shodno tome se i ponašati prema alatki, ja imam dosta njihovih uredjaja i zadovoljan sam njima uz normala režim rada i održavanja

ps moj post se odnosi na gornje postove ( dok sam pisao neko se ubacio izmedju)

Nista drugo ni ja nisam imao nameru da kazem ali ...
izvinjavam se ostalim clanovima foruma za off ali sta je tu je, moderatori mogu izbrisati predhoni spam a ja na tu temu nemam nista vise da dodam.
Nadam se da cu i ja biti zadovoljan kao sto i tebe sluze njihove masine. Imam izkustva sa stihlovim 350 i 450 trimerima ali sa vilagerom jos nisam imao kontakta mada mi se cini da je to prilicno dobro za tu cenu, pozzz

Principom 'Okamove Oštrice' može se dokazati svašta, pa čak i to da je u 21. veku nepismenost, takodje, moguća.
Što se tiče Villager-a niko ga nije vukao za jezik da laprda,pa se posle brani ,tako neuk, a još i nema trimer, mislim..tipično za Srbiju..takvi i vode ovaj narod..u propast :))

Zahebite više gos'n Analfabetu :)

Nego, jel neko ima rešenje gde pronaći patent šnalu za remenik, umesto što pravite bespotreban šum na forumu.

Bosonoga,reci mi koji model SOLO trimera koristis,meni ne treba profesionalni uredjaj,a cini mi se da su SOLO veoma dobri.Da napomenem da imam njihovu rucnu prskalicu za vocnjak i vinograd i da sam prezadovoljan.Pozdrav!

U mene je malo stariji model Solo 134 , imaš na ovoj stranici podatke http://www.bhgarden.ba/BHGarden/solomotokose.html
Solo je jako kvalitetna marka, ipak je to švabo napravio. Gledo sam mao u Hrvatskoj njihove trimere na akciji, za male novce mogao je se uzeti odličan trimer. Uređaj kupuj po svojim potrebama. Ja sam uzeo ovaj jer je profi i na njega montiram cikular za deblje grane.

Skini sa neke stare torbice (tz. pederuše) i namontiraj. I problem resen. A za Villager nisi upravu, ja imam bc 1,25 i radi kao sat. Zamenio sam mu jedino glavu, stavio od stihl jer se kod nje posebno namotava struna i nema nikakvih problema, cak moze i da se namota struna od 3.5mm. Ta glava je profi dao mi je prijatelja koji kosi na auto-put. Mogu i da vam slikam da vidite kako sam ja to napravio.
Ništa od toga.Morao sam da rasklapam karb do cilindra,očistio,sredio i sad sve radi.
*ebeš ti takav trimer kome moraš karburator da rasklapaš da bi palio regularno.

Elem,da je samo to..nego danas puče i ono njesra od patenta na remeniku, što se zakopčava na grudima.Na slici se sve vidi..pa ako neko zna gde može da se kupi tako neki sličan deo.

2epka46.jpg

Uzgred,super je Villager trimer, taman popraviš jedno, pokvari se drugo..i tako u nedogled.Nisam danas ni stigao da mu menjam i sredjujem glavu za silk..gledao sam da uradim posao zbog koga sam došao..jerbo, ko s'Villagerom tikve sadi o glavu mu se lupaju, al' tu je dežurni drveni advokat za Villager preprodaju ,nesumnjivo će se oglasiti ne bi li čuli još koji pametan savet od stručnjaka koji još nije ni kupio trimer :I
Kakav baja :))

Skini sa neke stare torbice (tz. pederuše) i namontiraj. I problem resen. A za Villager nisi upravu, ja imam bc 1,25 i radi kao sat. Zamenio sam mu jedino glavu, stavio od stihl jer se kod nje posebno namotava struna i nema nikakvih problema, cak moze i da se namota struna od 3.5mm. Ta glava je profi dao mi je prijatelja koji kosi na auto-put. Mogu i da vam slikam da vidite kako sam ja to napravio.
Ajde slikaj da vidimo kako si napravio

To sam i probao..čim mi pukla ta patent-šnala (ili kako se već zove), skinuo sam sa moje Samsonite torbe(pederuše,whatever),ali je koristim i platio sam je skoro kao ceo trimer,uz 10godina garancije..možeš misliti na torbicu 10godina garancije :) a na trimer 1-2godine.
Ova je plava,nije crna, al nema veze,skidaću je sa torbice kada radim,pa ću vraćati ..dok se ne snadjem. Nisam siguran da li to može negde posebno da se kupi, samo taj deo koji mi je pukao.Ima li neko ideju gde to može da se pronadje,..kod tašnera, na buvljaku..??..je l' neko video negde da se to prodaje kao posebna komponenta, da ne rasturam torbe koje koristim..

Kupi bre kod kineza celu torbicu sa tom snalom za 300 din pa namontiraj, jesi komplikovan.....
To sam i probao..čim mi pukla ta patent-šnala (ili kako se već zove), skinuo sam sa moje Samsonite torbe(pederuše,whatever),ali je koristim i platio sam je skoro kao ceo trimer,uz 10godina garancije..možeš misliti na torbicu 10godina garancije :) a na trimer 1-2godine.
Ova je plava,nije crna, al nema veze,skidaću je sa torbice kada radim,pa ću vraćati ..dok se ne snadjem. Nisam siguran da li to može negde posebno da se kupi, samo taj deo koji mi je pukao.Ima li neko ideju gde to može da se pronadje,..kod tašnera, na buvljaku..??..je l' neko video negde da se to prodaje kao posebna komponenta, da ne rasturam torbe koje koristim..

sutra ili preko sutra postavnjam slike. Nista posebno nije uradjeno, treba stihlova glava sto je najskuplji deo (ja sam dobio za dz... sto je super) i treba pomeniti sraf u glavu jer je na villager manji navoj i drugi korak i skaratio sam noz sto sece strunu jer je glava veca, da bi dobio istu duzinu strune kao sto je na villager glavu.
Ajde slikaj da vidimo kako si napravio

Da to je varijanta koju sam i ja radio (imaš u ovoj temi na ranijim postovima i slike ) i pokazalo se kao dobro rešenje

Posle Villager-a,ne kupujem kod kineza više ništa!

Nije mi žao da platim 10000din Samsonite torbicu jer znam zbog čega dajem novac.

Kupio sam Villager trimer i očekujem da izdrži bar godinu dana normalnog rada..a ne da me cima sa problemima uvek kad ga uzmem u ruke.

Pitao sam da li ima negde da se kupi taj patent posebno?

..inventivnost zadrži za sebe,na livadi, kad budeš kosio Villager trimerom ;)

Nazad
Vrh