Trimeri

Naravno, samo oštro, ko će da misli o tebi, ako nećeš ti sam,..kad su uzimali pare, 'e,tako može'..a kad treba da garantuju za ispravnost..to se uvek nekako dovede na neki način, veći ili manji, u pitanje.

Moje prvo iskustvo sa Villager 1900x je bilo odprilike slično tvom..jer budući da nisam koristio trimere nikada u životu, to ne znači da sam izuzetno glup da skapiram kako nešto funkcioniše..
Prvo što mi se ne svidja to je način na koji se namotava silk na glavu..kod Stihl-a postoje dva zasebna kanala za oba kraja silka,tako da nema šanse da dodje do kidanja silka, umrsavanja(tj. da se umrsi),da bude namotan samim tim jedan kraj preko drugog,pa u toku košenja kada otpustiš silk..on onako upetljan ne može ni da izadje pravilno na oba kraja, već se naravno pokida..tako se i meni desilo kada sam ga prvi put kupio..onako fabrički je bilo sve namotano..i posle generalnog iščitavanja i sklapanja trimera i nakon potrošenih pola litre mešavine na razradjivanje motora..kada sam krenuo sa košenjem fine stadionske travice oko kuće, bez trunke kamička..posle 15minuta košenja, silk se sa oba kraja pokidao..i ja onako zbunjen.nikada nisam otvarao glavu trimera da bih to proverio šta se desilo..okrenem servis, oni kažu uuu,super ,danas je četvrtak baš danas dolaze iz Kragujevca kamionom, pa kao dodjite donesite trimer,poslaćemo ga u servis..ja kažem,..ŠTA!!?!??! ...KUPIO SAM TRIMER KOD VAS NOV,TEK SAM GA STARTOVAO, SVE SE RASPADA I SAD JA DA SE CIMAM DA GA VRAĆAM..NE!!!!! NEGO ĆETE VI DA DODJETE VAŠIM AUTOM DA OVO POKUPITE I DA SREDITE, ILI ĆETE DA VRATITE PARE!!!! Jbg, morao sam oštro..nema zezanja, dao sam novac, hoću da mi trimer radi bar jedan dan ispravno,a ne nakon 15minuta nisam mogao više da ga koristim..i prodavac kao kaže javiće mi se šef prodavnice pa sa njim da se dogovorim..i u tom medjuvremenu razgledam onu glavu,vidim unutra da se polomio silk,.oba kraja vire..i sad razmišljam kako da to sam odradim,da ne šaljem u servis, jer sam prethodnih dana razgovarao sa serviserom u Kragujevcu vezano za taj trimer i pitao sam ga u vezi namotavanja silka..on kaže...'UUUUU, NEMOJTE TO DA RADITE SAMI,TO JE UŽASNO KOMPLIKOVANA OPERACIJA..' i ja se istripujem da to stvarno treba nešto specijalno da se namotava..i pozove mene šef te kao šatro prodavnice i krene da filozofira,..i naravno da je na kraju ipak odlučio da svojim autom dodje i pokupi trimer i odveze ga u svoju rodavnicu na delje procesiranje..medjutim sad se meni ne šalje trimer na servis, jer vidim da je kvar više nego moronski..da treba samo rasklopiti glavu trimera i pogledati šta se desilo unutra..i tako i uradim..sam rasklopim glavu..pogledam unutra..silk,kao da si ga zalepio smrt lepkom,za platisku od glave trimera..tamo gde se namotava..i ja onako malo jače povučem rukom oba kraja,odlepim ih do kraja,ponovo namotam onako isto smotano i nesposobno kako je i bio namotan i nastavio sam da radim sa trimerom,tj da kosim moju englesku travicu oko kuće.
Naravno, bio sam korektan i okrenuo sam tog njihovog šefa i rekao mu da ne dolazi, jer sam sredio kvar..jer sam bio planirao da idem na selo,naredni dan, da sredjujem imanje..tako da mi nije padalo na pamet da im ostavim 15dana trimer u servisu da ga oni namotavaju.

Jbg, brate, šta da ti kažem..uhvatili smo se u kolo,dali smo dinar da udjemo, sad ćemo dati dva da izadjemo..al nema veze, ja sam bar totalni amater što se tiče mašinerije i rukovanja, ali zato nisam nimalo glup da skapiram da nešto što priučeni serviseri tvrde da je potreban doktorat, da to sam skapiram i otklonim.

Naravoučenije:
SAMO TI NJIMA PRVO NAJAVI DA ĆEŠ DOĆI U POSETU SA INSPEKCIJOM, VIDEĆEŠ KAKO ĆE DA TE SHVATE OZBILJNO.

Poslednja izmena:
@Topalovic ovo si stavio Einhell motoric na Sthil-ov prenos? Vidim da nisi nista morao prepravljati ili se varam da sve štima.

U rezervoaru. Zakacis ga na crevo koje vodi gorivo iz rezervoara u karburator.
To vec imas namesteno ne treba ti jos jedan filter.

E matke i ja kupio atomizer villager dm 14, ma dobar bre, pa ajd i trimer.Sreca uzeli ga ja i drug zajedno, nit ima on mnogo da radi nit ja, pa podelismo trosak.Juce poceo nesto da nas mrda, nece da pali, da moze na guranje ja bi ga do Raske vukao, al nemoze.Odneli ga u servis, majstor zameni svecicu i kaze to je to.Daj Boze, al tesko_Opet nesto mrljavo radi al ga nategosmo po gasu pa proguta nekako i sad cini mi se malo bolje.Ma oce da odpliva u Ibar pa to ti je.Ovih dana ce da ga turiramo po drljama, sve ostalo je pokoseno, pa vam javljam sta je bilo.

E ovako sutra idem po trimer u servis, biće drvlja i kamenja ::jako_besan::. I ako je kupljen 26.04. gazda kaže da taj kvar ne podleže garanciji, samo nzm na čega onda garantuju. Kažu da je kvar nastao usled jakog povlačenja kanapa :haha:, plače mi se kada to čujem, a nmg da se ne smejem, nzm kako da ga upalim, a da ne povučem jako, predložiću im sutra da mi garantuju samo u slučaju da prašina padne na njega pa ako se polomi nešto usled brisanja možemo se dogovoriti o zameni :zli:... Sreća pa su mi javili kada je već Partizan počeo, igraju dobro, pa sam se malo i smirio... Javljam vam i ja sutra šta smo e dogovorili...

Rasturio sam stihlov trimer jer za isti nema vise delova jer se proizvodio pre jedno 15 godina.Klip je na njemu 37cm ali je zato kratak i nepostoji vise da se nadje.Ostalo je bilo uredu ali dzaba sve kada je klip gde ide bolcna sav se pojeo.I onda sam kupio ovog kineza sa sajlom koja mi je pucala bar pet puta i onda mi sinula ideja da stavim volan od stihla jer je on na kardan i poseduje lezaje.Motor od kineza je 2ks i odlicno mi je odgovarao zbog prenosa.I tako sam dobio masinu sa odlicnim volanaom a masinom koja poseduje jeftine delove koja se hvala bogu jos nije pokvarila...

Koliko se sećam u uputrstvu za rukovanje Villager 1900x (a mislim da to važi i za ostale trimere) je da kanap ne sme da se prvo izvuče 50cm,pa onda da se cimne..jer će se kanap izvući,a to se tebi i desilo.
Valjda nije problem da se u servisu ponovo vrati taj ili neki drugi nov kanap..

matke , normalno da će da ti to svrstaju u čupanje špage , uzmi bilo koju mašinu koja se pali na špagu isčupaj je i odnesi pod garanciju pa ćeš vidjeti šta će da ti kažu
u mene šurak ima duge ruke i često mi čupa špage sa motorki

Koliko se sećam u uputrstvu za rukovanje Villager 1900x (a mislim da to važi i za ostale trimere) je da kanap ne sme da se prvo izvuče 50cm,pa onda da se cimne..jer će se kanap izvući,a to se tebi i desilo.
Valjda nije problem da se u servisu ponovo vrati taj ili neki drugi nov kanap..
Није ми се то десило, проблем је у потезници у сервису су ми данас рекли да је ово 50 потезница коју мењају на новом моделу вилиџер тримера. Морала је да се мења комплетна потезница, променили су и свећицу и ако нзм зашто, чак ми сада и мало теже пали...Све у свему уродило је плодом то што сам повео пријатеља, одмах се другачије прича... :haha: :osmeh:

Pozdrav svima i da vas priupitam:
Citao sam ovu temu uzduz i popreko ali mi je i dalje nejasno da li i kako trimer kosi visoku travu. BigBang je na pre nekoliko strana izjavio da trimer moze za zbunje i slabu travu ali ne i za visoku. Na predhodnim stranicama sam procitao da sa trokrakim nozem trava moze uspesno da se kosi. Interesuje me zbog 10tak ari vocnjaka i jake trave koja tu raste jer sam isti propisno djubrio pre sadnje voca a stim posle hranim ovce.
Kod mene u selu lik jako uspesno remontuje i prodaje trimere i testere pa da li mislite da je bolje da se kupi polovni Sthill, Husquarna ili novi Villager? Ovo je izgleda klasicna srpska dilema :veseljak::

Moj savet ti je novi Villager.Ja imam bc 900 i fenomenalno me sluzi a kosta ti oko 16000 din.Ako hoces samo da pokosis sitnu travu tu ti je auto cut glava.Ako hoces da sakupis travu za to ti sluzi noz i snjim kosis kao rucnom.Ako te nesto jos interesuje pitaj

Nazad
Vrh