Trimeri

Razumem ja tebe ali nije do toga,sutra cu detaljno poslikati i okaciti slike pa da pokusamo resiti,mada mislim da je do opruge jer nije normalno da ga stalno moram na kant drzati i na rukama nositi a ne smem da ga spustim na glavu.

jorgovane....tulipane,što si tako preki na poslu?Opušteno samo:haha:

Pozdrav svima!Da li neko ima iskustva sa Stilovim modelom FS 56?Potreban mi je za manji vocnjak i okucnicu,radi se o 20 ari,koja je pod travom,ili da gledam neki jacu masinu?Hvala!

Pozdrav svima!Da li neko ima iskustva sa Stilovim modelom FS 56?Potreban mi je za manji vocnjak i okucnicu,radi se o 20 ari,koja je pod travom,ili da gledam neki jacu masinu?Hvala!

La imam FS56 kupljen ove godine za sada radi perfektno. Zamerka na taj model je što na glavi nema šraf za podmazivanje(pročitaj ranije tekstove).On je namenjen za 10-30 ari, tako da bi tvoje potrebe trebalo da zadovolji

ako je to samo trava a ako imaš i šiblja uzmi jači. Samo nemoj uzimati kineze posle dva košenja teško pale i stalno se patiš sa njima.:bravo:

:haha::haha::haha: a ti mislis da tvoj stihl nije kineski? Slab je to trimer, moze da posluzi za rasterivanje komaraca leti :osmeh:
Sto se mene tice proslo je to vreme kada se placalo malo skuplje za kvalitetnu stvar i znao si sta kupujes. Sada ko da ga drze u svili i kadifi, ko da je Sv Petar kosio sa njim pa mu je cena ko jugo 2000godiste. Ma ajde manite me ....:riba:

Nebi se baš složio sa tobom, ne možeš ga kupiš jeftin a dobar trimer.Kao i bilo šta drugo, ako neznaš šta je dobro onda gledaj šta je skupo.
Na trimeru piše made in Germani možda lažu papir trpi sve, kod mene u kraju ljudi muku muče sa Vilagerom i Enhelom naročito pri prvom
paljenju imaju čitave rituale kako ga pale.Ja mom 3 puta stisnem onu pumpicu za gorivo prebacim na paljene kada je hladan motor i posle
3-5 povlačenja kanapa on je upalio, i tako je i ako ga palim svaki dan i ako ga palim posle 2 nedalje.

Pozzz.:osmeh:

Neznam baš za einhell kod vas ali ja dok sam ga imao uvijek je palio iz 3 povlačenja. Znači što se tiče paljenja i rada motora tu je bio perfektan.

Ja sam juče proverio filter za gorivo..čist kao sunce..nema ništa,izduvao kompresorom, ispirao u benzinu..dakle sa paljenjem Villager 1900x je i dalje muka živa.
Opet sam zvao Kragujevac(servisere),on jede neku salamu (podrigušu) i ne sluša me..ja pričam on me prati..'aaa,jeste..aaa' i ja na kraju kad sam sve explicirao , on kaže.'šta si rekao..ade ponovi'..pa da mu se provučem kroz slušalicu i objasnim mu lično..bem ti servisere i Srbiju.

Dakle, nije problem do filtera sa paljenjem Villager-a, pa bih molio nekoga ko je provalio taj ritual kako se pali prokletinja da se ne mučim više.
Nije karburator,sigurno,jer filter za gorivo nije ni bio prljav.
Proveriću svećicu i da nadrukam iz cilindra da izadje gorivo..ali sumnjam da je i to..ne verujem i da je bajata svečica..

Nemojte mi samo ponavljati proceduru paljenja, jer to smo do sada svi apsolvirali, dakle nije u tome problem, ni do proporcije mešavine jer ja mu sipam baš apotekarski špricem merim uvek da na litru dodje 25ml Dolmarovog ulja za mešavinu.

Dakle, zna li neko kako da upali iz trećeg-četvrtog puta Villager trimer ?

Već sam pričao ovde da ja moga ;) cimam jedno 20 puta u raznoraznim razmacima,položajima, pozama, sa otvoreno-zatvorenim sauhom..ma ne znam šta sve nisam probao i na posletku nisam uspeo da provalim nijedan ritual koji je vredelo zapamtiti.

Stvarno sam se opasno zeznuo što sam uzeo Villager.
:(

Prijatelju tebi se isplati da mu stavis anlaser ako ga vuces 20puta uvek kad palis:osmeh:
Ja cu ga uzeti iduce sedmice i snimicu ti kako pali iz prvog povlacenja vruc, a iz treceg hladan :haha: i tu nema rasprave ni kompromisa. "U rukama Mandusica Vuka svaka puska bice uboita" :bravo:

E pa druškane,to ne važi.
I meni je, tek kada sam ga kupio, iz prvih par puta cimanja kanapa uspeo da upali.
Medjutim, posle prve pokošene livadice od 20tak ari, više nije hteo ni da čuje da upali ne iz prve, već iz 21ve.
Poznajem ovde na forumu trojicu ljudi sa kojima sam lično razgovarao i komšija ima Villager 1900S, (ja imam 1900x) i on ima ne isti, već identičan problem.

Dakle, to što ćeš ti da ga kupiš nov, pa da nam ovde pokažeš kako se to radi, meni,lično,to ništa ne znači, jer kao što sam rekao i moja puška je u početku palila iz 'prve' .

Tako da..Madušiću Vuče..važe se samo ozbiljni korisnici koji su pronašli rešenje ili način kako da ponovo upale Villager trimer regularno,tj. onako kako bi i trebalo da se startuje.

Rezime:
I dalje mislim da sam uludo bacio novac kupovinom Villager trimera.
Evo, juče sam radio nešto na selu kosio po dvorištu koprivu i nisku travicu..i posle 30minuta mi je 'pojeo' 2metra Stihl četvrtastog silka.
Pitaš se kako?
Jednostavno, verovatno da mu je opruga otišla i ne zatvara dobro, tako da on sam otpušta silk koliko hoće,..nisam ni primetio da je nož na masci sasecao silk.., tek posle 30min-1h košenja..vidim nema više silka..KAKO BRE NEMA ..MALOPRE SAM NAMOTAO 2metra :))
Pa lepo, ,,,...NEMA!!!

Žao mi je što ti pravim antireklamu za Villager, ali ja kao korisnik NISAM zadovoljan.
Što ga više koristim sve više vremena provodim uz njega otklanjajući razne kvarove, umesto da vreme koje sam planirao utrošim u produktivan rad.
Zvao sam jutros servis u Kragujevcu i pitam majstor-servisera zašto moj Villager odmotava na prazno silk, on kaže da ne vidi razlog, osim da ga nisam dobro namotao.
Pa kako sam motao ovih meseci?
Ok,nisam dobro nemotao, ..pa otvarao sam glavu najmanje 10 puta da odmotavam,zamotavam,premotavam..ma idi begaj..ko je još lud da kupi Villager..osim ko nema šta da radi.

Eto,to je Villager.

I da još jedared podvučem, ukoliko ti nije jasno..:
JA ,BRE, MADUŠIĆU VUČE, HOĆU DA SIPAM GORIVO I DA RADIM A TO SA VILLAGER TRIMEROM JE UTOPIJA.

Poslednja izmena:
Ma jok,more.. bolje ja da kupim još jedan ,da imam u rezervi, za svaki slučaj da se ne rasproda :sreca:

Mislim..iz aviona se vidi da ti je bitna reklama za Villager.Meni ovde ništa nije bitno, osim što razmenjujem iskustva sa ozbiljnim korisnicima Villager trimera :haha::sreca:::novac::

btw, prodaću ti ga vrlo rado,...nov je tek sam ga kupio..nema par meseci,što uostalom možeš proveriti i ovde na forumu kada sam se prvi put javio za problem sa Villager trimerom..a imam i papire.Kupio sam ga jer mi je trebao za jednu sezonu da na selu uredim malo dvorište,,.. i za toliko je i poslužio..mislim, 200evra za Villager 1900x i još očekujem da mi radi celu godinu ispravno..pravi sam optimista.:sjasi:
Medjutim uvideo sam da je moja greška u proceni,,..meni ipak treba ozbiljniji trimer, jer svake sezone na placu na selu uvek ima nešto da se pokosi, uredi, neki trn, livadica, paprat, kupina..
A ti ako si ozbiljan javi se na PM, poučen isqustvom, oberučke ću ti izaći u susret i kupiću brend, a ne kineza.:kisa:

Poslednja izmena:
Pa lepo si rekao..krš!
Kupio sam mu Stihl mast za podmazivanje menjača, kupio sam mu Dolmar ulje za mešavinu,kupujem mu Stihl silk 2.7mm četvrtasti (jer je Villager deklarisan da radi i na 3mm,samo da vidim ko će kroz one ušice gde se namotava silk da provuče 3mm,ja sam jedva provukao i ovih 2.7mm), danas sam mu kupio Dolmar silk 2.4mm,najskuplji na tržištu koji postoji, 15metara original pakovanje 450dinara..bukvalno ga tretiram kao Stihl,a on se ponaša isto kao i ti tj. kao Villager :)

Napokon si shvatio da je Villager krš krševa.
U principu,možeš sa njim jedno izvesno vreme da kosiš bez problema, ali za veoma kratko vreme ćeš više provoditi propravljajući i otklanjajući kvarove, nego što si planirao da radiš, što je kontraproduktivno.

Eh sad, ako ti nesto znaci evo priznajem krs je i pre nego sto sam ga kupio, ubedio si me :haha:
Nego ako budes hteo da ga prodas za 30e javi mi posto ce meni trebati za delove :cool: a iako nebudem mogao da ga popravim (te opruge, poteznice i glave sa strunom) tu je uvek spremna manuelna kosa pa kad opljunem belegiju ima samo da prsti i jos necu da skidam villager sa ledja ima da kosim sa njim :haha: kao sto ti rekoh U rukama Mandusica Vuka Svaka puska bice ubojita.
E jesi me nasmejao veceras, ali pravo. :haha::haha:
TRIMERI SVETA UJEDINITE SE :haha::haha::haha::haha:
Sad sam izvalio zasto ti pali trimer iz 21 puta, palis ga levom rukom.:sjasi:

Svako ko je iole normalan,a želi da potroši novac na trimer, jer mu je potreban, skapiraće da ti niti si kupac, ni korisnik..već trgovac-amater koga interesuje samo da se prodaja Villager-a odvija u punoj pozitivnoj reklami, jer živiš od toga..a svaka negativna reklama ti smanjuje procenat marže.
Moja iskqustva, koja nisu jedina,su naprosto ono što tebi nije jasno, a to je da ja imam i koristim već nekoliko meseci Villager trimer.. a ti ga nemaš.
Koji amater od trgovca :)

Ko ti brani da ga kupiš, nemoj da ubedjuješ da je moj Villager 1900x,(najnoviji model iz proizvodnog programa Villager,star 5meseci) krš,a tvoj će biti Made In USA.
Kupi i koristi pa dodji da podelimo iskustva.
Ajd' i neka ti služi, u najmanju ruku kao što je i meni poslužio, jer vidim da ti ne biraš puno..čim bi kupio Villager za 30e.

:haha: Nemoj vise molim te:haha:. Niti sam trgovac niti prodavac. :haha:
Meni ne znaci nista ni da ga hvalim ni da ga kudim ali u jedno sam siguran, da koji god trimer da ti daju tebi nece biti dobar i u tome je poenta prijatelju shvati da si rodjen bez tog dela mozga i gotovo, bavi se necim sto ti ide, igraj sah ili slicno, odkud znam, mora da ima nesto u cemu si dobar a rad sa masinama i slicno prepusti nekom drugom, prosto.:ppozdrav:
Iz predhodnih postova videh da dosta njih ima Villagera i da imaju sitnijih problema tu i tamo ali se ljudi snalaze i rese problem, imaju slifa za te stvari radi im bubreg, covek prepravi glavu, od starog filtera, prosto covek razmislja da resi problem a ne place po forumu kao ti, i stvarno si smesan sa takvim ponasanjem, zato sam ti i predlozio da se manes rada sa bilo kojom masinom. :ppozdrav:
Ocekujes da te serviseri saslusaju a smarao si ih za nekakve gluposti u to sam siguran, pa smucilo se ljudima da te slusaju kako kmecis za svakakve gluposti i to se zacenes da nemogu da te povrate, za 2 metra strune a hoces da kupujes trimer od 700e ajde molim te gde je tu mozak.
Na kraju cu poruciti ljudima da svako bira i uzima po meri jer ja nisam prodavac ili slicno i jedina poenta ovoga je zato sto sam bio iziritiran tvojom histerijom oko bezazlenih kvarova koji ne kostaju vise od par stotina dinara, a sa tobom podeliti bilo kakvo iskustvo je besmisleno jer nisi kompetentan da dajes bilo kakva izkustva i misljenja u ovom podrucju. Ti si tu da kmecis kao bebica kad mu se slomi zvecka i nista drugo. Izkustva mogu podeliti sa nekim ko ima jednu levu i drugu desnu ruku a ne sa nekim ko ima "dve leve ruke".
Ja ga kupujem i nemogu me ubediti takvi kao ti da tu ima nekih drasticnih kvarova kako ih ti opisujes, jer ja za trimer od 700e nemam pare i jednostavno necu da dam toliko za trimer, pozdrav "narode moj"

Poslednja izmena:
Pa što ga ne kupiš već jednom?
Istina je da se ne bavim prodajom poljoprivrednih mašina, ali isto tako je istina da svako ume da pročita uputstvo i koristi trimer po uputstvu za paljenje.Ti si se ponudio da kada kupiš nov Villager svima pokažeš kako se to radi.
Upravo čovek na koga si se pozvao koji je prepravio glavu trimera da se ne zamotava trava (haha,još jedan feature Villager trimera),a koga ja lično poznajem ima identičan problem sa paljenjem Villager 1900x.

Serviseri jedva čekaju da ga pošaljem na servis, taman da ga preslišaju šta im fali.. :)

Osim što mlatiš u prazno, mogao bi da kupiš već jednom taj tvoj primerak..i pokažeš nam kako se pali iz prvog puta.. ;)
..do tada..farewell :))

Nazad
Vrh