Trimeri

Bosonoga čestitam na kupovini, dobar stroj, nek te dugo služi!!
Ako znaš daj malo više detalja: koliko je KW/KS, šta ima od opreme , kako stoji sa potrošnjom...

Za potrošnju ne mogu još točno utvrditi, jer neznam ni koliki je rezervar ugalavnom u sporedbi s enhellom bg bc 43 troši malo manje. Motor je 35 ccm, 2.2 KS tako stoje podatci na netu za taj model. Kao što vidiš trimer je polovan, a od opreme ima samo 3-kraki nož za travu i gustiš. Dok ga malo više isforsiram i sprobam, onda ću još da kupim glavu s niti i naramenice za nošenje jer ovaj remen nije baš ugodan.

Einhell ima veću zapreminu pa stoga i veću potrošnju. Ovaj tvoj ima malu zapreminu samo 35 ccm a dosta je jak 2,2 KS. Mora da je vrlo brz, mnogo brži od einhell-a. Dobar je to stroj, ima dosta snage za nož a sigurno bi dobro radio i sa kružnom pilom za nešto deblje rastinje.

Evo zahvaljujući članu Enesu ponovio sam se polovnim trimerom Solo 134. Ima malo posla oko njega, ali i ovako radi dobro. Na trećini gasa kosi sve živo. Najviše mi smeta pojas za nošenje koji jako žulja, morat ću da kupim dvostruke naramenice kao na svim većim trimerima. Prenos mu je jako dobar i masivan i dobro urađen, tako da nema potrebe za više od pola gasa.
Drago mi je da sam pomogao, nadam se da cete dugo sluziti :)

Za potrošnju ne mogu još točno utvrditi, jer neznam ni koliki je rezervar ugalavnom u sporedbi s enhellom bg bc 43 troši malo manje. Motor je 35 ccm, 2.2 KS tako stoje podatci na netu za taj model. Kao što vidiš trimer je polovan, a od opreme ima samo 3-kraki nož za travu i gustiš. Dok ga malo više isforsiram i sprobam, onda ću još da kupim glavu s niti i naramenice za nošenje jer ovaj remen nije baš ugodan.
lepo igleda,pre svega ozbiljno...ako nije tajna,koliko je izasao u sustecoj moneti?

Nije tajna, izašao me 100€. Danas sam kupio još cikular-žagu 200mm Hursqvrana orginal 13€. Isprobo sam ga s cikularom ide jako dobro. Drveća do 5 cm osjeca bez ikakavi teškoća. Za preko te debljine imam motorku. Trebam još uzeti glavu s flaksom. Gledo sam isto Hursqvanine, ali imali su samo M10. Meni treba M12. Doduše našo sam Sthil M12 ali malo mi poskupa. Čekat ću dok dođu ove veće Hursqvanine glave.

Jedno pitanje: da li ovi trimeri, a samim tim i moj trimer einhell, imaju ventilator za prinudno hladjenje cilindra ili se on hladi prirodnom cirkulacijom vazduha. Juce sam kosio sa svojim trimerom i to sa nozem. Nije trajalo dugo ,15-20 minuta, i trimer nije kasljucao, odradio sam sve bez problema. Do sada nisam vodio racuna o mogucoj pregrijanosti motora i odmarao sam kada se ja umorim ili kada zavrsim neku povrsinu. I nije bilo problema do ove godine kada sam primjetio da kada se zagrije da ne prihvata gas. Koliko je preporucljivo opterecavati trimer s obzirom na mogucu pregrijanost motora?

Na drugom kraju radilice ima ventilator koji je usmeren na rebra stubline i prinudno je hladi,moguce da su vam ta rebra zaprljana uljem pa se slabije hladi.

bas tako,ventilator i putem dekli i usmerivaca dovodi vazduh na rebra cilindra i hladi,zapusena rebra na cilindru kod vazdusnjaka je kao hladnjak bez vode!Dakle hladjenje ne postoji:cool:

Uzeli smo drug(komsija)Villager BC1900x, KRV nam popi....za deset dana smo istopili PET(5) glava od namotane trave.Nema strugara da napravimo onaj sraf.Sad pravimo nesto, ako ne uspe bacamo ga u Ibar, javljam svima vama kad cu da ga ljuljnem pa ko oce da ga ceka nek ga ceka.Ovako se ne moze vise....

nemoj u Ibar,to je jedna lepa reka,nazalost pun naseg smeca,sto sad da pluta i kinesko!!!:ppozdrav:
a da,zaboravio sam da napisem da se Ibar uliva u zapadnu Moravu kod Kraljeva,cisto da podsetim potencijalne tragace a mozda i dobitnike!:haha:

Poslednja izmena:
Odem danas da kupim ulje naravno Stihl međutim nema a treba mi.Kupim omda neko Oregon, trgovac kaže to je ista fabrika isti viskozitet samo kosi i ne brini.

sdc11516.jpg

sdc11511.jpg

Da li je neko koristio ovo ulje i da li valja?Dali da pravim mešavinu ili da bacim i odem u neku drugu radnju?Bio bih zahvalan ako neko nešto zna o ovom ulju.Pozzz.

oregon je Kanadska fabrika,kod nas poznatija po proizvodnji maceva i lanaca za testere.Njihovo ulje nisam koristio,ali mislim da je o.k.potrosi ovu bocicu pa ipak potrazi stihl,husqvarna,dolmar,to je provereno dobro!

NECE DA IDE U IBAR ! Napravili smo nesto i pokazalo se extra. Od starog filtera za ulje (od 539) smo odsekli deo, probusili rupe identicne onima na njegovoj kapi koja je bila kratka(ta kapa je ostala unutra ali se ne vidi).Mogli smo jos malo, mozda pola milimetra, milimetar da je ostavimo duzu ali zurili.I ovako je dobro, ne ulazi trava.Ganjali smo ga dva, tri dana bez problema.Na slikama je prikazano kako izgleda.Ako ce nekom da pomogne, drago mi je

Gde su slike?
:)
Imam isti taj trimer i moracu istu,ili sličnu hofmanovu metodu da mu primenjujem..

NECE DA IDE U IBAR ! Napravili smo nesto i pokazalo se extra. Od starog filtera za ulje (od 539) smo odsekli deo, probusili rupe identicne onima na njegovoj kapi koja je bila kratka(ta kapa je ostala unutra ali se ne vidi).Mogli smo jos malo, mozda pola milimetra, milimetar da je ostavimo duzu ali zurili.I ovako je dobro, ne ulazi trava.Ganjali smo ga dva, tri dana bez problema.Na slikama je prikazano kako izgleda.Ako ce nekom da pomogne, drago mi je
ma jesu Kinezi vredan narod,ali ko na nas krene iz mesta je najebo!

Nazad
Vrh