Trimeri

Sad sam gledao na sajtu enhela i nema takvog trimera.
A verujem da ni trgovci ne znaju sta prodaju.
Ujak ima vilagera a ja enhela.Ni ja ne znam dal' moj ima sajlu ili kardan ali znam da ima malo vise snage od enhela,sto se potrosnje tice tu su nisu neki veliki potrosaci koji god da uzmete necete pogresiti,mada bih ja pre uzeo enhela zbog cene jer 30-ak evra nisu male pare na tu cenu.Moj ima garanciju 2 godine tako da se ne brinem mnogo.

Ja imam Einhell bc 43 i on je na sajlu a i ostali su koliko znam,sto smatram da mu nije mana sobzirom da su neke moje komsije sa kardanom
Vilagera imale problema pa je morala da se menja cela sipka.

i ja sam gledao na Einhell-ovom sajtu i nemaju tog modela, ali sam proguglao i našao neko uputstvo u PDF-u baš za taj model Einhell RBC41. Ono što sam razumio (jer je uputstvo na Engleskom) jest da ima motor zapremine 41ccm, snage 1,4KW - 1,9KS. Pored ostalog piše i ovo: "full crank shaft" dali bi to moglo značiti da ima kardan ili je nešto onako bez veze?

Stvarno ne bih znao da prevedem mogao bih samo da ofulam.
Sto se tice sajle/kardana mogu reci da moj za nijansu manje trese od ujakovog.

Stvarno ne bih znao da prevedem mogao bih samo da ofulam.
Sto se tice sajle/kardana mogu reci da moj za nijansu manje trese od ujakovog.

Jel kod ujaka kardan a kod tebe sajla?
OK onda ću najvjerovatnije uzeti ovog Einhell-a. Malo je jači, jeftiniji je i onako na prvi pogled čini mi se kvalitetnije urađen, ovaj Villager ima ručke presvučene nekakvim materijalom kao spužvom što mi ne djeluje baš dugotrajno. Mada oba imaju 2 god. garancije. Al koliko vidim da je Villager nekako lenji što se tiče paljenja. Kod komšije sam gledao ovakvog Einhell-a pali iz prvog puta bilo da je hladan ili vruć. Normalno kad je hladan onda ide par puta pumpa i čok al pali iz prve.

Moj se pali svakih nedeljak dana i upali iz 3 puta uvek,znaci prvo pumpanje 2 puta verglanje pod saugom i treci put bez sauga i to je to.
Ujakov je enhel 1250 a sta ima stvarno ne bih znao da kazem,ali mi moj mirnije radi i ono sto je kod njega bio problem je "krst" sto spaja rucke bio je plastican i pukao je,sad je stavio drugi ali ni tu nije kraj problemu jer su rucke za drzanje iz 2 dela tako da dolazi do klimanja i moraju se dotezati nekad ako se duze radi.
Sto se tice kvaliteta ja bih rekao da je to sve isti ocin,samo razlika u boji.

Колега @dejan 351 да ли морам да заменим ту кочницу гаса, данас сам косио са њим без тога, просто невероватно колико је једноставније коришћење, могу дуже да косим, а да ме десна рука не заболи ?

Ta kočnica je isključivo mera bezbednosti da ne bi došlo do nehotimičnog aktiviranja gasa i služi kao mera bezbednosti a nema nikakvog uticaja na rad samog trimera moj savet je da se promeni
e sad to je samo savet koji može da se prihvati ili ne

naravno da ne mora,sve je stvar iskustva i navike,ali kad je bezbednost u pitanju ne treba zaliti ni vreme ni pare,sve se desi u sekundi a kajanje posle godinama.Juce sam gledao neke cigose kako seku drva usluzno,pa ono je zlocin,ladno je lik strugao sa nekom prastarom stihlkom bez kocnice lanca koja je polomljena ko zna kad i on je kaze tako i kupio.Svasta ima u ovoj zemlji,naravno tvoja opruga nije ni blizu toga,ali opet ako mozes otkloni jer nije ona dzabe napravljena,tj.skoro svaka rucna masina je ima(brusilica,testera)sto znaci da kad je kocnica gasa neispravna moze se dati gas bez da se trimer drzi cvrsto u rukama,sto moze da ima posledice!

Poslednja izmena:
Podržavam potpuno što je kolega dejan 351 napisao ipak druže razmisli pa namesti onako kako je fabrika predvidela

molim za pomoc. imam villager bc 750 i danas sam polomio glavu na koju se namotava struna , pa me zanima gde je pronaci posto kod mene nema i da li pase od nekog drugog, na primerstihl ili husvarna posto ovde postoje njihovi servisi. hvala unapred....

Pozdrav!!!

Da li moze kolega Urban da mi pomogne??
Kupio sam skoro Villagerov trimer BC1900S i imam problema sa namotavanjem trave oko glave
trimera, kada kosim malo vecu travu. Da li bih mogao da mi pomognes? U pitanju je tvoje resenje sto
se tice namotavanja trave za te trimere, zanimaju me mere onog srafa koji se navrce na stilovu glavu
za silk. I ako bih mogao da mi pojasnis koja se tacno stilova glava stavlja ( kojem modelu Stil trimera ona odgovara).

Unapred hvala i izvini ako te gnjavim...
A sto se tice resenja, svaka ti cast!

Poslednja izmena:
Oni rekoše da je taj problem otklonjen na Villager 1900S, ja zato uzeo 1900X model, ali i meni u visokoj travi zamotava travu oko noža, iako pokušavam da hvatam kraće otkose i na zalazim dublje u otkosima, uvek će da zamota travu. Jel to tako zamotava na svim trimerima..i na Stihl, Husquarna..? To onda nije nikakvo rešenje za efikasan rad, ako na svakih 5 otkosa moram da skidam trimer da bih odmotavao travu..

Kosite manju travu.Kada je velika onda je potrebna rotaciona kosačica.Ja sam na svom Vilageru 900bc skinuo onaj nož koji skraćuje strunu,mnogo brže kosi i nema namotavnja trave bez obzira kolika je.

Velika trava se kosi nožem,a ne strunom..hoćeš reći da ako se skine onaj plastični nastavak na kome se nalazi nož za potkraćivanje silka, da tada neće da zamotava travu, bez obzira koliko je velika trava?
Pa zašto onda zamotava kada kosim nožem..tada se skida taj plastični nastavak sa nožem za silk..i opet zamotava travu. Znači, zamorava u svakom slučaju..ako je trava veća..a na manjoj travi sam kosio i silkom i nožem i ne zamotava.

Imam stihlov trimer.Kosi al trese.Glava deluje stabilno,a meni razvali ruke.Nije tako radio,a uzeo sam ga novog

Nazad
Vrh