Trimeri

Namotavam tako sto silk kad odsecem podelim na 2 dela i u sredini onog mesta gde se mota ima jedan zarez,za njega zakacim silk i namotam dok ne namotam sve,onda vrhove silka zakacim za one male rupice koje se nalaze sa donje strane "dobosa" za namotavanje i one vrhove koji vire provucem kroz one rupe koje su oblozene metalom.Kad dobos ubacim u glavu cuje se klik tj silk ispadne iz onih rupa koje su u donjoj strani dobosa i onda kosim bez problema dok ne dodje do neravnina.

Ja sam isto tako namotao i dobro radi,nedavno sam na italijanskoj televiziji gledao da umesto niti ima nesto nalik na lansc od motorne testere i kosi kao ludo,dali neko zna o cemu je rec i za cega je pravljeno.

Vidjao sam sajle prodaju na vašaru ali kao lanac nisam, ali sam jedno siguran da takve stvari NE BIH nikada stavio na moj trimer a nikome nebih ni savetovao, jer treba se držati preporuke proizvodjača jer većina nas ima amaterske mašine tipa Villager koje su prilično osetljive i treba ih čuvati i koristiti po preporuci i biće sve ok

Ljudi jel ima samo opruga da se kupi koja se nalazi u glavi za traku?
Ova moja mi se cini dosta slabom,kad kosim u placu sve je super ali kad izadjem na ulicu i krenem deo izmedju kanala i druma da kosim posto je tu neravno trimer mi dosta skace i za par metara stuce svu traku,ispadne.
nesmeš ga puno stiskati ka zemlji,onda ti neprimetno odmotava silk.imaš viška snage:haha:oduvaj malo.............:haha:

Da li neko ima uputstvo za benziski trimer Keno Kraft BC 305? Dobio sam ga polovnog, nisam se do sad susretao sa ovim masinama, startovanje nikako ne ide. Verovatno postoji caka oko polozaja svih rucica u stanju hladnog paljenja, pa bi pomoc uputstva bila dragocena. :osmeh:

Da li neko ima uputstvo za benziski trimer Keno Kraft BC 305? Dobio sam ga polovnog, nisam se do sad susretao sa ovim masinama, startovanje nikako ne ide. Verovatno postoji caka oko polozaja svih rucica u stanju hladnog paljenja, pa bi pomoc uputstva bila dragocena. :osmeh:
generalno za sve "male"motore vazi:
1.napumpas gorivo pumpicom(ako postoji)
2.polugu sauga u krajni polozaj(zatvoren vazduh)
3.poluga gasa stisnuta zajedno sa blokadom koja ga sprecava da se vrati
4.povuces starter 2-3 puta dok se motor ne "javi"
5.vratis polugu sauga,i ponovo startujes motor
naravno pricamo o potpuno ispravnom i nastelovanom motoru

Jos jedna stvar ako je otpala nalepnice na kojoj pise "Run i stop" ili nesto drugo gde se gasi trimer proveriti u kom je polozaju najlakse se proveri kad se odvrne svecica i stavi kabal pa ako varnici onda je u radnoj poziciji.A kad je vec odvrnuta svecica valja je malo ocistiti.

tacno,prekidac za gasenje sam ispustio,a on moze mnogo zajebe radnju,jer kada vuces starter a prekidac je na "stop" - u,onda presisa,pa opet problem dok ne sagori benzin...

generalno za sve "male"motore vazi:
1.napumpas gorivo pumpicom(ako postoji)
2.polugu sauga u krajni polozaj(zatvoren vazduh)
3.poluga gasa stisnuta zajedno sa blokadom koja ga sprecava da se vrati
4.povuces starter 2-3 puta dok se motor ne "javi"
5.vratis polugu sauga,i ponovo startujes motor
naravno pricamo o potpuno ispravnom i nastelovanom motoru

Da li poluga sauga mora da se vrati, mnogo lakše pali kada je hladan ako sve dok se ne upali stoji u položaju (zatvoren vazduh) ?

kod mene na dva stihl-a(testera i trimer) i dve husqvarne(testera i trimer)je tako,mozda upali,ali ako se brzo vrati saug,inace se ugasi usled manjka vazduha

Ne gasi mi se ni villager DM-14, ni villager BC 1900x, upali i na hladan motor iz trećeg, četvrtog povlačenja, nadam se da ne može doći do nekih oštećenja.....

ne moze doci do ostecenja,nego ako te ja razumem,i kad je zagrejan motor mozes zatvoriti saug i on se ne gasi?

Da, mnogo lakše upali ako je dotok vazduha zatvoren, a ne gasi se, tako mi je isto i sa MTD kosačicom, kada praznim korpu i kada je ponovo palim, prvo počuvem saug pa onda palim, vratim ga i nastavljam dalje, kod atomizera je isto...

Kod mene na poklopcu sauga ima mala rupica i na mom i na ujakovom trimeru koji je viliger tako da mu nije totalno zatvoren dovod vazduha.

Nisam gledao poklopac sauga, ali ako je tako i na DM-14 i na 1900x, onda je to razlog što se ne gasi čak i kada je motor zagrejan, zar ne ?

i ne moze biti totalno zatvoren,vec redukovan,jer kako bi palio bez vazduha,ali da vruc motor pali sa saugom...

Juce sam se dohvatio trimera nisam dugo radio oko 20min ali sam ga zesce lozio,hladan je upalio posle nedeljak dana prvo pumpanje,zatvaranje sagua,blokiranje rucica i paljenje iz drugog puta.Posle kosenja sam mu zatvorio saug,blokirao rucice i pokusao da upalim prvi put je davao znakove zivota ali nije upalio,drugi put ni najmanji znak,onda sam otvorio saug i upalio je iz prve.

Nazad
Vrh