Trimeri

Evo kao sam u potrazi za novim ili polovnim, nisam još odlučio što da kupim. U oglasima sam naletio na Sthil FS 350, star 2 g., nož za grmlje, cekular, glava s laksom. Cijena je 330 € nanjaniža dok uračinam još gorivo što odem i probam izađe me 350 €. Malo mi je prevelik za moje potrebe, ali nekako mi ovo najbolje i najeftinije riješenje kao doći do kavlitetnog trimera a ne previše skupa. Što vi mislite da li je ova cijena realna uzeći u obzir da ima tri rezna lata. Evo i oglasa. http://www.pik.ba/artikal/1421395/stihl-fs-350-trimer/

cijena u odnosu na novo jeste ok ali upitno je koliko je radio uredaj....ja nisam bas ljubitelj polovnjaka...pogotovo ovdje kod nas...licno ne vjerujem plaho onima koji prodaju..ali ako si ne mozes priustiti novo onda se okusaj
Ako uporedimo sa mojim KS 90R od 510 eura samo sa dvokrakim nozem, to je tvoje vise nego prihvatiljno.

Jeste to što se tiče polovnog nikad se nezna na što ćeš da naletiš sve je lutrija. Zasad mi nije toliko hitno, čekat ću nešto dobro i povoljno, ako ništa ne ispadne na kraj ću uzeti novu Hursqvarnu 235.

Einhell je prodan prije 10-ak dana. Kao trimer nije bio loš, samo ja tražim nešto jače konstrukcije, masivnije.

Postoji li način da se sredi paljenje Villager BC 1900x modela..ispoštujem ceo proces (kada je motor hladan, tj. kada ne koristim trimer nekoliko dana) , dakle, otvorim sauh+stisnem pumpicu 3-4-5puta +START..pa zatim cimnem kanap 2-3-4 puta da se motor javi, mada se kod mene i ne javlja, nečuje se ništa osim kao drukanja..ili kako da to nazovem, nema ono da kada cimneš kanap da se čuje motor da se zakašlje..to nema, samo onako kao drukanje..i posle toga zatvorim sauh i pristupim paljenju..medjutim tu se nacimam sigurno jedno 15-20puta dok ne upali..tačnije probam sve moguće kombinacije ..i kada motor upali, na kraju ne znam ni šta sam sve probao..a probam sledeće:

1.Pošto ga iscimam 5-6 puta sa zatvorenim sauhom i vidim da on nema nameru ni da se zakašlje..onda mu otvorim sauh..nekada upali sa tako otvorenim sauhom..nekada posle otvorenog sauha, mu zatvorim sauh pa opet cimam..pa tek posle 5-6-10 puta cimanja kanapa upali..a nekada neće uopšte..već onako stanem i nerviram se i tek pošto prođe minut(recimo) on upali iz prve pri tom prvom sledećem pokušaju nakon pauze nerviranja.

Uzeo sam ga ove godine..u početku je palio ragularno, koliko se sećam, ali što ga više koristim sve mu teže paljenje ide.

Kada je motor zagrejan, tj. kada isključim trimer, pa ga startujem ponovo..trebalo bi sa zatvorenim sauhom, samo da cimnem kanap..medjutim to tako samo piše u uputstvu, u praksi je muka živa..opet ista procedura..otvori-zatvori-otvori sauh..cimaj-cimaj 15tak puta dok ne upali.

Bilo koja ideja..šta uraditi?

Hvala!

Bio sam u Lominoj u Šumo Opremi, uzeo Stihl četvrtasti od 2.7mm, ali mi je bolje rezao onaj Villager silk (okrugli)što je bio fabrički namotan.Mislim da za Villager trimere najbolje ide 2.4mm, 2.7 četvrtasti sam jedva provukao kroz one ušice na glavi trimera(gde se namorava silk).Uzeo sam i Stihl lanac, ali ga još nisam probao jer sam moj Oregon nekako uspeo da kako-tako dovedem u red pa sad i on reže..nosio sam ga u Lominu,da oni pogledaju , medjutim oni kažu da ne vide da bi trebalo da se oštri i da nije okaljen..
Uzeo sam i Stihl litijumsku mast za podmazivanje menjača..za sada sve ok funkcioniše..

Dakle, poenta sa četvrtastim Stihl silkom , iz mog iskustva, da nisam impresioniran..reže, nije da ne reže, ali neku posebnu delotvornost u toku rada nisam primetio.Prvo sam bio namotao 2x po 7m, pa sam sve to skinuo i namotao samo po 2m silka, jer koliko sam primetio da se glava menjača baš zagreje a i trimer se muči i dolazi češće do zamotavanja (preklapanja) silka, jer onako četvrtast 2.7mm je teško da se namota,a da bude baš besprekorno namotan.Nisam ga potapao ni u vrelu..a u Lominoj kažu da to ljudi potope u hladnu vodu 24h pre upotrebe, kao manje se lomi.

Nemaju ljudi pojma to im je samo trip u glavi,aj nek mi neko objasni kako voda moze da deluje na plastiku od koje je napravljena ta traka ??
Sto se tice tople vode isti ocin dal bio na suncu ili u toploj vodi tu toplota odradi svoje da se lakse namota a voda kao voda nema nikakvu ulogu !!

Jedno pitanje, posle košenja trokrakim nožem ili silk trakom, da li se sme plastični štitnik trokraki nož/glava sa silk trakom oprati pod jakim pritiskom vode, da li to smeta ulju za podmazivanje glave ?

Pisao sam već nekoliko puta u vezi vode i silka ( pošto se 25 g bavim proizvodnjom plastike te mislim da sam ponešto i "naučio" o istoj) vruća voda samo pomaže da se silk ugreje te stim dobije elastičnost i lakše se namotava a potpuno je svejedno da li je ugrejete na suncu ili u vodi ili bilo gde drugde mada uopšte se i ne mora grejati a priča da voda daje bilo kakve bolje osobine plastici u smislu dugotrajnost ili bilo šta drugo su najobičnije GLUPOSTI šta bi bilo kad bi silk ili bilo koja druga plastika upijala vodu znači voda i to samo vruća služi da igrejete silk da bi ga lakše namotali i ništa drugo

Plastični štitnik se sme oprati bez ikakvih problema

Poslednja izmena:
Hvala kolega @urban, nisam bio siguran zbog masti kojom se podmazuje glava.

Definitivno ne treba preterano hvaliti stvari pa samim tim ni Trimer villager BC 1900x. Nzm da li je to dečija bolest ili šta, danas sam kosio kanal uslužno, oko 1 h i na samom kraju mi je pukao feder koji izgleda otprilike ovako i vraća sigurnosni prekidač:

056765.JPG

A evo i kako sada izgleda džojstik trimera:

294oxgz.jpg

70ckzd.jpg

Ja plastični štitnik odšrafim komplet i operem kada trimer odlažem na neko relativno duže vreme, jer kasnije kada se trava zalepi i sasuši, skori se i okameni ,pa je potrebno dodatno otapanje u vodi..to je par minuta posla da se odšrafi štitnik.

sto se tice stitnika,ocistim ga svaki put kad zavrsim za taj dan,ali samo malom spaklom,neko detaljnije pranje,na kraju sezone.Ne znam koliko je preporucljivo kvasiti ga svaki dan i to pod pritiskom,jer voda nadje svaku rupicu i dopre tamo gde ne treba,opet i stalno skidanje stitnika dovodi do ako nista drugo ono do ostecenja srafova,to je moje misljenje!

Da li da ovaj trimer nosim u servis ili da ovako kosim sa njim, i ovako kosi bez problema, ali nzm da li može doći do nekih oštećenja ?

Veliki pozdrav!!
Skoro sam se registrovao na ovaj forum i evo odmah imam par pitanja.
Pročitao sam sve postove u ovoj temi i umjesto da nađem odgovor ja sam samo u još većoj dilemi šta uzeti. Dvoumim se između ova dva modela: Villager 1250. 1,7 KS cijena:345 KM i Einhell RBC 41. 1,9 KS cijena 280 KM.
Ne treba mi neki profesionalni stroj jer za njega nemam ni para a ni posla. Treba mi nešto za travu i kupinu za oko kuće. Ovaj Einhell je jači i jeftiniji samo neznam ima li kardan ili sajlu. Za Villager znam da ima kardan ali je on slabiji i skuplji.
Šta izabrati?

Sve što smatraš da možeš sam da popraviš, otkloniš kvar, slobodno, ta opruga nije nikakav problem..ja, kada sam kupio taj isti trimer, ništa nisam znao o njemu..i par puta su mi govorili da ga pošaljem u servis, jer nisam znao kako se,recimo, menja (namotava) silk..još mi je serviser rekao..NEMOJTE TO SAMI RADITI IPAK JE BOLJE POŠALJITE GA ,OVDE, MI ĆEMO GA ZAMENITI..ali najbolja kombinacija je _sam svoj majstor_, otvoriš glavu sa silkom, rasklopiš lagano, zapamtiš gde je koji deo bio, snimiš situaciju kako je silk namotan, vidiš kako su ga zakačili kroz plastične ušice..i to je kao neka matematika, ne..,nego ću tako uvek kada mi se istroši silk da ga šaljem na servis..pa nisam kupio trimer da bi ga cimao po servisima,zbog sitnica..medjutim problem je sa paljenjem koji sam već naveo..jutros pozovem servis u Kragujevcu, glavni majstor kaže da moram da ga pošaljem (opet:) na servis, izgleda je nešto upalo u karburator,..e to ne umem da radim i izgleda ću morati da ga pošaljem da to izduvaju jer je kao i presisao gorivo i ta prljavština se zaglavila negde u karburatoru..prljavo gorivo, šta drugo..jer ja to baš pazim kada sipam mešavinu.

Dakle, sve te sitnice, federi, silk, maska..sve to može po principu URADI SAM.

Nazad
Vrh