Trimeri

Dasnas sam razgledavo ova dva trimera Hursqvarna 143 R i Hursqvarna 235

Hursqvaran 143r 41.5 cm3
2.01 hp
7.6 kg
T 45X M12 - silk glava
Multi 275-4 (1") -nož

Cijena:1026 KM-524€ Akcijska cijena

Hursqvarna 235

40.2 cm3
1.80 hp
7.3 kg
T 35 silk glava
Multi 300-3 (1”) nož

Cijena 1016 Km -514 €

Koja je po vama bolja kupnja?

143 r je malo jača i ima bolju silk glavu t45 x dok 235 ima T35 neki kažu problematičnu pa bih volio kave informacije iz prve ruke. 143 r je novi model pa njegova pouzdanost tek treba dokazati. Kupnje je u planu a da li ću je uspiti kupiti sad ili za 2,3 mjeseca još se ništa nezna.

t 35 je poluautomatska glava,tj.nit se izvlaci laganim udaranjem o tlo,ja imam s 35 gde se silk izvlaci rucno sto licno mislim da je bolje,jer kod t modela se desi da slucajno zakacis o zemlju i nit izadje i kad ne treba i noz je posece,tako da dolazi do povecanje potrosnje silka,a moze se desiti da ako nije dobro namotano,silk nece da izadje.Kod s modela i ako rucno izvuces vise,postoji plastican sraf zgodan za rucno okretanje kojim vratis nit na propisnu duzinu.Sto se tice samog odabira,licno preporucujem proverene modele,sto je u ovom slucaju 235 r,bilo kako bilo srecna kupovina!

p.s.Husqvarna 235 r/ Einhell bc 43 ----------- Mersedes / Trabant

Poslednja izmena:
Jest odnos mercedes trabant ali i cijena u takvom odnosu. Čak sam tražio i Villager trimere da ih oprobam, ali kod mene u krugu 50 Km nema. naletio sam na neke Stiga trimere prihvatljive cijene, 430 € Stiga sp 44, 2.6 KS. piše da je profi model. Pošto se nisam susreo s tom markom, a malo je problem oko servisa i rezervni djelova pošto je servis udaljen 115 Km, a najbliže prodajno mjesto 70 Km. I kvalitet treba provjeriti. Ništa još nije sigurno što ću da kupim i kad ali za sada su ove dvije Hursqvarne na prvom mjestu (servis i zastupnik udaljeni 5 Km) pa makar čeko i 1 g.- sreća ima dobra stara ručna kosa kovanica.

hvala Vam drugari na savetima..odnecu ga sutra kod komsije da on proba da izvadi...a on je i majstor tako da uspece valjda da uradi nesto....

Da li neko zna kako se pravilno montiraju ričice i alka na trimeru, na koju visinu, vise levo ili desno,ili moze bilo kako da se postavi.

Poslednja izmena:
Ja kod mene sam samo visinu namestio,a ostalo sve kako je bilo i u radnji,savet namesti kako ti bolje lezi i bolji za rad.

Evo i moje nove masine. Ipak sam kupio villiger. Platio sam 16400. Postavio bih par pitanja nekome ko ima ovaj trimer i ko ima iskustvo sa njim.

Koja mast treba za podmazivanje (dali je to obicna grafitna mast)?
Gde sve treba da se podmazuje trimer (znam za sraf na glavi kardana), ima li jos negde neki sraf?
Koliko treba da se razradjuje, dok se ne krene sa najvecim opterecenjem?

Ako se dosetim jos nesto sto me zanima pitacu.

HVALA

28vzxhh.jpg

257owog.jpg

Ja imam bc 900 stvarno su super masine.Mast se ubrizga samo u zglobu i nigde vise ali imas specialnu mast za to.
I nemas tu nikakve razrade ,upocetku samo bez velikog opterecenja ,tj.da ti se negusi a posle cepaj.Srecno

o toj razradi pisemo svako malo par stranica,ali evo opet da ponovimo,svaka nova masina se RAZRADJUJE,iako je odradila neko u vreme u fabrici.Ja stvarno ne vidim ni jedan razlog da se ne razradi posle kupovine i to 1 rezervoar sa malo bogatijom smesom uz povremeno dodavanje punog gasa na 2-3 sec.U drugom i trecem rezervoari raditi neke poslove,ali ne preteske i ne pre duge,i to je to,jer pravilnom razradom se produzava vek motora.sto se masti tice,podmazuje se samo glava i to mascu koja traje dugo,mislim na tubu kupljenu u servisu,recimo husqvarna mazivo kosta oko 600,00din..U pocetku podmazivati cesce,kasnije jednom ili dvaput u dve nedelje,opet i to zavisi koliko se trimer koristi!

Dali se nekom ko ima Villager trimer delilo da pomalo kape ulje na sraf gde se spajaju dva dela motora. Kod mene pomalo kape. zbog cega se to desava? Trimer je nov nije radio dva puna sata, vrlo malo sam probao da kosim ostalo je radio na leru.

Evo slikao sam ali neznam koliko moze lepo da se vidi.

k30g2s.jpg

atwuvr.jpg

Isprobao sam dosta vrsta silkova i slažem se da je kockasti stihlov dobar ali on je oko 30 d/m, a kod nas u selu ima samo vilager silk oko 10 d/m i radi i on posao za tu razliku u ceni sasvim korektno naravno u debljini 2.4 mm ja ga potopim u vrelu-toplu vodu radi lakšeg motanja i to je to

Ljudi jel ima samo opruga da se kupi koja se nalazi u glavi za traku?
Ova moja mi se cini dosta slabom,kad kosim u placu sve je super ali kad izadjem na ulicu i krenem deo izmedju kanala i druma da kosim posto je tu neravno trimer mi dosta skace i za par metara stuce svu traku,ispadne.

Kako si namotao silk. Ja sam prvi par puta namotao kako je bilo i tvornički, kroz one tri rupe x2 provlačio silk i onda namotavo. Tad mi je dešavalo ovo što i tebi da je se jako brzo trošio. Tek sam poslije skonto da ima zarez za normalno namotavnje. Odnosno 8 m raspoviš na 4, zakačiš na zarez i namotaš.

Nazad
Vrh