Postovani forumasi potrebna mi je pomoc oko trimera Husqvarna 240r. Dobio sam ga kao nesipravnog, ali posto me interesuju te stvari cackao sam oko karburatora zamenio membrane i ostale delove i on sad pali. Ali nikako ne mogu da ga ustelujem. H vijak lako namestim ali L me muci. Pronadjem ja max obrtaje i vratim za neku 1/4 kruga ali trimer ima previsok ler , kao da sam dao pola gasa. E sad ide najzanimljiviji deo kada sraf T odvijam trimer umeso da spusta ler on polago povecava. Znaci kad je skroz odvijen T on ima lupam 4500rpm kako kada ga zavijem za 3 kruga on spusti na 4000 i onda kad ponovo zavijam on krene da dize obrtaje.
E sada ja odvijem L diznu onoliko koliko da se smiri rezni alat, to je nekih 1.5 kruga od maksimuma . Ali imam problem jer tesko ubrzava, i svecica je garava.
Sumnjam da negde vuce fals vazduh i zato moram da odvijem L diznu. Sta vi mislite i gde bi moglo da vuce ako je do toga. Kod karburatora nije.
Da li magnet sme da se mrda? Kod mene mrda levo desno , ne puno ali mrda.
i primetio sam da mi iz auspuga izlazi gorivo, to je verovatno jer sam odvio puno ler diznu.
Svaki savet je dobro doso.
E sada ja odvijem L diznu onoliko koliko da se smiri rezni alat, to je nekih 1.5 kruga od maksimuma . Ali imam problem jer tesko ubrzava, i svecica je garava.
Sumnjam da negde vuce fals vazduh i zato moram da odvijem L diznu. Sta vi mislite i gde bi moglo da vuce ako je do toga. Kod karburatora nije.
Da li magnet sme da se mrda? Kod mene mrda levo desno , ne puno ali mrda.
i primetio sam da mi iz auspuga izlazi gorivo, to je verovatno jer sam odvio puno ler diznu.
Svaki savet je dobro doso.