Trimeri

Ne znam sta je sve u kompletu,ali izgkeda mi kum nije dao cirkular.U kutiji bila testera,trimer za zivu ogradu,zvezda i klasicna glava sa silkom.Al sve u svemu ok je stvat za tako male radove kao sto je moj plac,ne moram da vucem trista cuda.

Pre kad krenem trimer,pa trimer za zivu ogradu + ponekad motorka.Ovo mi bas prakticno i razmisljam da i sam pazarim da ne pozajmljujem vise.

Mada naleteo sam jednom na akciji na aku testeru isto kao trimer samo sto je fiksna glava,dva puta sam se vracao da zagledam i dok se ja odlucio rasprodalo se ono sa akcije.

Циркулар са зубима као на моторној тестери купујеш посебно. Вилиџер 250 mm 24 зуба пролетос био 1138 динара , оштри се турпијом четворком. Сечеш с њим и 15 сантиметара дебело дрво без проблема. Са својим Bc1900X хускварниним Scarlett циркуларом са 22 зуба сам секао и брест мало мање од 20 cm у пречнику . Имам и нов Вилиџер 24 зуба . Код мене се исплатио хускварнин а Вилиџер ће тек да сече . Имаш и видија циркуларе мање од 200 mm . Ако је тример 1.7 или слабији можда јеи боље коришћење таквих циркулара. Једино им је мана што се не оштре.

Pitanje koje ulje je bolje za dvotaktne mašine jer ima sintetičko, polusintetičko i da li ima još tipova ulja i koje je najbolje. Uzeo sam neko Maxol polusintetičko pa molim za komentar.
30a4bb2a74f841bd18ae56a0cccc172a.jpg

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Imaš sintetiku, pousintetiku i mineralno. Najbolje i najskuplje je sintetičko, ali nije neka velika cifra u ukupnim troškovima pa obično kupujem sintetiku.
Najčešće litarsko pakovanje husqvarna ili stihl ulja, a ako nema onda dvotaktol sint rafinerije ulja Modriča.

Ta ulja nepoznatih proizvođača koristim samo za podmazivanje lanca motorne testere, mada ima i tu svačega pa ne valja ni za lanac kako bude vodeno.

Ja juce kupio oleomac prosint2, litra košta 1200 din u prodavnici, trebalo bi da je polusinteticko. Slicna cena kao husq hp koje je mineralno. Ima i isti dozer kao hp.

Husqvarna HP je polusintetičko ulje kao i LS, dok je XP puna sintetika. Husqvarna nema više u ponudi mineralna ulja za dvotaktne motore. Evo imaš OVDJE za HP pa pročitaj. :ppozdrav:

Negde pise tako, negde pise onako kako sam ja napisao.
link: https://ufile.io/llas5 :spavam:
Trebalo bi gledati standarde koje ulje ispunjava a ne kakav je mix.

Edit:
Kod Husq XP ulja na bocici jasno pise sinteticko. Da li kod HP igde na boci pise da je polusinteticko? Ja koliko se secam ne pise nigde, bas cu sutra proveriti kad odem na vikendicu.

Poslednja izmena:
Trebalo bi gledati standarde koje ulje ispunjava a ne kakav je mix.
Slažem se. :ppozdrav:

Ipak, ako se kaže: "Husqvarna HP 2-stroke oil is a mix of mineral and synthetic oil", znači mješavina mineralnog i sintetičkog, mislim da je ispravnije nazvati ga polusintetičkim. Ja u ovim tvojim dokumentima nigdje ne vidim da piše kako je HP čisto mineralno ulje.

No, dobro sad. To i nije toliko bitno. Ako se uzme u provjerenoj radnji i originalnoj ambalaži Husqvarna HP je odlično ulje. Koristim ga kako za trimer, tako i za motornu testeru. Sad za sad nemam zamjerki.

Edit:
Da li kod HP igde na boci pise da je polusinteticko?

Ne piše nigdje na boci, zato piše na sajtu proizvođača. Za HP - polusintetika - DA.

2n994pd.jpg

Poslednja izmena:
A da li to pise igde na boci koju si licno kupio ili na nalepljenoj deklaraciji na boci? :)
safety sheet koji sam prilozio u prethodnoj poruci pise: mineralno ulje >60%, hydrocarbons 10-<30%, hydrocarbyl amine, polimer <10%,
ovo zadnje ne znam sta je.

Znao sam da ćeš to pomenuti. :haha: Može biti da je greška u kucanju. Na Husqvarna stranici na engleskom to nigdje ne piše.
Znaš kako. Vidim da si uporan da dokažeš da je Husqvarna HP čisto mineralno ulje. Meni ne preostaje ništa drugo nego da se apsolutno složim sa svim što si rekao (a i sa onim što nisi rekao) i da se duboko izvinim ako sam nanio kakav duševni bol. :ppozdrav:

Ako mislis na husqarinu stranicu na engleskom jeziku u americi, tamo ne postoji to ulje :)
Ja se malo salim, vecina ovde predlazu Husq HP kao best buy, ako nemas para za sintetiku, pa reko da malo kontriram, radi konstruktivne diskusije :)

Nego koji standardi pisu na bocici od hp?
za pro sint2 pise:
api tc
jaso fc
iso-legd

Radi se o UK stranici. Ispravio sam link, pa pročitaj. Isto će ti reći i DE verzija sajta. Jedino se na RS, BA može pročitati da je HP sintetičko, stoga sam i posumnjao u grešku u kucanju.

HP ulje ispunjava JASO FB/ISO EGB standarde i svakako je lošije od tog koje si ti kupio. Ja to nisam ni dovodio u sumnju.

Imaš sintetiku, pousintetiku i mineralno. Najbolje i najskuplje je sintetičko, ali nije neka velika cifra u ukupnim troškovima pa obično kupujem sintetiku.
Najčešće litarsko pakovanje husqvarna ili stihl ulja, a ako nema onda dvotaktol sint rafinerije ulja Modriča.

Ta ulja nepoznatih proizvođača koristim samo za podmazivanje lanca motorne testere, mada ima i tu svačega pa ne valja ni za lanac kako bude vodeno.
Philby uzeo Dvotaktol sint od Modriče. Hvala na savetu.

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh