Trimeri

POzdrav drugari! :D
Nije me bilo duze vreme, trimer jos nisam kupio, neplanirane investicije, seci, krpi... itd.
Konacno sam uspeo da odvojim nesto para da priustim sebi i svom domacinstvu jedan trimer da nas ne jedu vise zmije i krpelji! ;)
Svidja mi se Villager trimer, pozitivno ga ocenjuju ljudi koliko vidim. Najpovoljniji odnos cena/kvalitet. Gledao sam nesto na njihovom sajtu, pa evo sta se meni svidelo (btw lozim se opasno na Stihl FS 350-radio sam ranije sa njim, pre ce covek da rikne od umora nego on, ali je preskup za mene :D )
Koriscene za moje potrebe, 40ak ari dvorista, 3-4 kosenja u sezoni. Ima i mladica voca precnika nekoliko cm, to bih sredio cirkularom.

http://www.villager.rs/srb/proizvod/142321/Motorna-kosa-BC-2100-XC

Kakva su vasa iskustva sa ovim trimerom? Ili je ovo nova serija za ovu godinu, povodom 10 godina postojanja Villager-a?
Hvala!

@cojman licno taj trimer neznam kaki je nisam koristio ovo je moja mašinjerija http://prntscr.com/6mcbz0 može o njima pričati ko šta hoće ja sam i dalje pri svom za jednu stil kupim četri ova Wilagerova svaki po dve godine garancije najstariji je 7 godina svaki od njih pokosi po 6 ha godišnje u neprestalnom tunisu ja i sin za dva dana bašta 1.5 hektar lešnika nekad je trava do metar visine.Ne racunam manje komade sto kosim ovo kluko najlona nji tri potrose za jednu godinu cevorugaoni 2.4 silik 407 metara u kluku.Prvi koji je sedam godina do sada promenuta jedna glava i jedan karburator za glavu sam sam kriv kosio sam zivicu sesa trokrakim nožem bilo je viže komada bagrenovi po 3cm precnik to sradjava glave za njih nema garancije da znate ni na novom.

- - - - - - - - - -

@zvučnik: ako ćeš tako sam da radiš - podržavam! rekreacije uz roštilj nikad dovoljno :)
Svi znamo da se treba cuvati ali retko ko to i baš koristi ja na mojim trimerima sam skino skroz stitnik vodiš računa kud udaraš sa stitnikom ne mogu zakačuje za zemlju zamrsi travu fala bogu do sada niasam imo povreda jedino što nosim cokule sa metalnim vrhom i molim se bogu :)

Stigla 2 demona od "5,2" ks,jedan upaljen i proban malo na travi odmah upoređen sa Vildžerom (1700) nebo i zemlja,materijal i plastika klasika kineska.Motor ko motor zavisi kako radiš sa njim tako i traje.Na drugi će biti prebačena glava sa štila pa ćemo videti kako radi.Ima prilično jaku lamelu i kardan mi izgleda ok,kvalitet ležajeve je upitan (100% š klasa) to ću promeniti odmah dok ne počnem da radim.No za 100 eura nije mi žao.Uprtač,vizir,kantica,trokraki nož,cirkular...i još kojih sitnica . godišnje pokosim od 8-10 ha ukupne površine.
Samo jedno košenje voćnjaka m košta 100 eura a drugara 220 eura tako da smo odlučili da probamo.

- - - - - - - - - -

Jedino na uputstvu piše da je mešavina 1:25 što me buni da li je ispravno tako praviti pošto sam do sada pravio 1:40 ! koristim husvarnino ulje.

Pa koji su to demoni od 5,2ks. Jel se to neko gadja podacima ili ce da ramena otpadaju od tih demona. 1-25 je stara mera za ulje ili 4% verovatno sa mineralnim uljem . Ako je novije proizvodnje malo mi je cudno za toliki postotak ali nista mu nece biti samo trosak veci. Daj sliku ili podatak tipa pa ce se nesto pronaci u podacima

Cao drustvo, opet ja!! Samo da vas informisem da sam krenuo sa uprotrebom motorke. Generalno jos nemam misljenje.. Prvi rezervoar je na leru sa dodavanjem gasa! Drugi rezervoar vec pocela sa sitninom i danas treci vec je ostila kolje za malinu i strugala u precniku max 30 cm.. Bez punog gasa.. Mesavinu za prvi litar sam napravio 1:30, dok sa drugim i svakim sledecim na 1l benzina 0,025 STIHL original mesavine.. Ispravite ako gresim.. Lancol original naravno.. Sada pitanje.. kada struzem da li je normalno da unutrasnjos ( gde je vodilica i lanac ) ima ulja? Ne mnogo ali piljevina se lepi i talozi, da li je to normalno?

Cao drustvo, opet ja!! Samo da vas informisem da sam krenuo sa uprotrebom motorke. Generalno jos nemam misljenje.. Prvi rezervoar je na leru sa dodavanjem gasa! Drugi rezervoar vec pocela sa sitninom i danas treci vec je ostila kolje za malinu i strugala u precniku max 30 cm.. Bez punog gasa.. Mesavinu za prvi litar sam napravio 1:30, dok sa drugim i svakim sledecim na 1l benzina 0,025 STIHL original mesavine.. Ispravite ako gresim.. Lancol original naravno.. Sada pitanje.. kada struzem da li je normalno da unutrasnjos ( gde je vodilica i lanac ) ima ulja? Ne mnogo ali piljevina se lepi i talozi, da li je to normalno?
@Đorđe, pređi u tema "motorne testere" :osmeh:

@Djordje

Normalno je da bude masno i da ta masnoća u uglovima veže sitnu piljevinu. Krupniju će ionako izbaciti i nema razloga za brigu. :osmeh:
Lanac i vodilica se podmazuju, višak se zbog velike ugaone brzine rasipa okolo i to je to.
Ako je suvo to treba biti zabrinjavajuće jer onda nešto nije dobro u sistemu podmazivanja.

Po meni Villager BC 2100 xc, u petak sam navratio do njihovog zastupnika i servisera u NS, malo popričali, kaže da od izlaska modela sa novog glavom nisu imali reklamacija, cena 29990 RSD.

http://www.villager.rs/srb/proizvod/142321/Motorna-kosa-BC-2100-XC

Da li neko može da mi kaže dimenziju šrafića koji spajaju plastike na BC 1900 x, menjao sajlu gasa, rasturio trimer, sve sklopio, ali šrafića nigde nema.

Ja sam BC 2100 XC kupio prošle sezone. Sasvim dobar trimer, ispunio moja očekivanja. Nisam ga preterano koristio, ali nije mi ni stajao.
Imao sam reklamaciju na primanje gasa i lenjost.. nekako je sporo ubrzavao, i to mi se manifestovalo od kako sam ga kupio. Nosio u ovlašćeni servis u KG i rešili su stvar.

Nazad
Vrh