Ima li neko iskustva sa ledjnim trimerima, vidio sam neke Stihl modele kod kojih se motor nosi na ledjima a on je sajlom spojen sa "kosom" koja se drži u rukama. Znači sajla ide od motora do "kose" tj. cijevi kroz koju ide kardan i na kojoj je glava i ručke. Gledao sam neki Stihl, ne sjećam se broja ali je dosta težak i masivan i ima 3 ili 3.2KS. Prodavac kaže da je to baš prava profi mašina i cijeni ga 300E. Mene brine ta sajla, šta i kako sa time? Sad imam Alko trimer, dosta je jak i dobar i nije mi pravio probleme ali ipak je malo slab za posao koji treba da radi a to je najviše krčenje medja oko parcela, u mom kraju medju niko neće da održava tako da tu ima mnogo teškog posla inače medja ode do pola njive za jedno ljeto pa sam mislio nabaviti neku ozbiljniju mašinu. Pored toga, jednu parcelu od jedan hektar ne mogu kositi čak ni samohodnom kosačicom ako je vlažna godina pa sam prošle godine sve to dva puta kosio trimerom i trokrakim nožem.
Stvar je u tome da radim pa sam ograničen sa vremenom, kad dodjem sa posla i odem da čistim nešto onda nema odmora i gašenja trimera, radi se do mraka ili dok se ne završi a bojim se da ovaj Alko neće baš dugo izdržati takav režim.