Trimeri

Ljudi, koje kosacice koristite? :D
Licno koristim Bosch ARM 31 1200w elektricnu kosacicu! I prezadovoljan sam!

Ljudi, koje kosacice koristite? :D
Licno koristim Bosch ARM 31 1200w elektricnu kosacicu! I prezadovoljan sam!

odlična, ali svaki put pre košenja pregledaj da nema nešto u travi. nosač noža je punktovan na kućište motora, kad nož udari u nešto jače.... belaj! prošle godine za komšiju ičla u Bosch servis i rekli mi da košta oko 11.500 hiljada dinara, a NOVA koštala ispod 13.000 dinara!!!

sad se i ja ovde raspisala.... :sta:

pozdrav svima,uzimam trimer,odlucio sam uzeti Villager.Citao sam iskustva drugih pa vidim da nije los (ako te potrefi)..Zanima me koji od modela se pokazao kao najpouzdaniji,da li ima neki manu u odnosu na drugi (da ne gledamo snagu).Koji da uzmem
1. BC 1250 S
2. BC 1700 XC
3.BC 1900 S

Razumijem ja tebe,ali kazem ti da u mom slucaju finansije su oderedile da uzemem Villager model,i plus sto imam 2 godine garancije,i plus sto treba samo za moje potrebe,dakle 4-8 puta godisnje da ga upalim.A tebe bi molio,ako znas neke njihove mane da kazes,i savjetujes.

Dobro dosao na forum,sacekaj malo da se jave ljudi vlasnici tih Villagera,to nije neka intezivna upotreba,reci samo povrsinu koju kosis,pozdrav

Dobro dosao na forum,sacekaj malo da se jave ljudi vlasnici tih Villagera,to nije neka intezivna upotreba,reci samo povrsinu koju kosis,pozdrav

Pa planirao sam 2 parcele,negdje oko 2000m2 povrsine vocnjaka,i to bi bilo to vecinom.Mozda malo oko kuce,ali to je mala povrsina.
Citao sam dosta iskustava korisnika,i vidim da su ljudi jako zadovoljni (naravno oni koji se pridrzavaju pravila koristenja i cuvanja masine )

Nemam villager,ali to nije neka povrsina,posao bi zavsio i 1250,ali kao sto rekoh,sacekaj ima ovde ljudi koji imaju sva tri modela,pa znaju najvece mane i na sta da obratiti paznju

Ne znam njihovu cenu,ni koliki je tvoj limit,ali Stihl ima prolecnu akciju i daje model FS 55 (imao sam ga ranije,kupljen nov),za koji je preporucena povrsina 30 ari.To je dosta lagan trimer i mali potrosac,cak se i uklapa u tvoje potrebe,evo link http://www.stihl.rs/new-page_1.aspx

pozdrav svima,uzimam trimer,odlucio sam uzeti Villager.Citao sam iskustva drugih pa vidim da nije los (ako te potrefi)..Zanima me koji od modela se pokazao kao najpouzdaniji,da li ima neki manu u odnosu na drugi (da ne gledamo snagu).Koji da uzmem
1. BC 1250 S
2. BC 1700 XC
3.BC 1900 S
Ja imam BC 1900 XC sa 1,9 hp i kosta oko 22.000 din. Ovde su svi, koji ga imaju, zadovoljni sa njim. Ja sam posekao Boga oca sa njim i iskljucivo ga koristio u teskim radovima. Silk nisam nikada ni nakacio na njega. Nikakve probleme nisam imao. On se razlikuje od ovog 1900 S po boji tj ovaj S je zut a XC je crne boje. Takodje, XC ide sa "profesionalnim" uprtacima koji su dosta udobni, ima "profesionalne" rucice, a velika prednost mu je i ta sto ima deblji kardan od S varijante. Kupio ga je i moj kum i takodje je prezadovoljan. Takodje, dobijas uz njega debelu zvezdu tj noz, i dobijas i cirkular.
Ako budes imao vremena da iscitas ovu temu, videces da sa BC 1900 XC neces pogresiti. A ovaj S sto si okacio, koliko znam, ima identican motor kao XC (ili postoji neka mala razlika u karburatorima) ali je glupo ne dodati malo novca za XC ako moze da se nadje.

Ja sam vlasnik jednog od modela 1.9 i zadovoljan sam za ulozen novac i previse. Par godina ga vec imam i koristim ga za krcenje medja sa cirkularem ili trokrakim nozem. Najvise ga koristim sa strunom cak i tamo gde je posao za trokraki noz. Od izdataka (predusetljivih) sam preradio glavu sa strunom na stihl 40-2 i to je to vec par godina me sluzi i prezadovoljan sam. Od odrzavanja samo redovno ciscenje na kraju sezone ili eventualno na pocetku naredne i husqvarna ulje za mesavinu. Svake sezone proveravam vitalne delove motora i za sada sam prezadovoljan habanjem. mislim da ce me sluziti minimum 10-15godina. Koristio sam i Stihl 350 i husqvarnu 235 i ovaj vilager 1900 ne zaostaje za njima u pogledu snage za obavljanje posla. Mane su kvalitet plastike , tezina, ptrosnja i jos dosta sitnica ali ako imas para za njega sigurno ce te sluziti za to za sta ga planiras dugi niz godina. Uvek je dobro uzeti kvalitetniju masinu ali ako se nema za bolje odradice posao sigurno.:ppozdrav:

Bio sam kod lokalnog dilera Stila,i mene bi taj model fs55 kostao sa glavom,sa uljem,sa silkom negdje oko 300-320 eura.Sam model je bez glave i ostalog oko 280 eura.
Medjutim vidio sam da ima snagu 1 hp,i pogon preko sajle,a posto imam jedan dio ostrugemnezz kako bi se ponasao.
Zatim i garancija od 1 godine mi i nije nesto,jer necu koristiti puno.
A i djelovinu su skuplji.
Znam da je bolja masina,i gotov sam je bio kupio dok nisam cuo misljenja ljudi koji imaju villager uredjaje.
Cak prekjucer,prskao vocnjak sa nekim covjekom koji ima motornu prskalicu villager.nita je toliko pazi a kaze vec 4 godine nikakvih problema,a radi cesto.
i tako,volio bih najvise uzeti stihl fs 120...ali

- - - - - - - - - -

kod mene imaju samo ova 3 modela da se kupe.dvoumim se izmedju 1700 xc (nesto skuplji) i ovaj 1900s

Ja kad sam kupovao trimer uzeo sam BC 1900 XC i ako je taj najmanji STIHL bio skuplji samo oko 20e.Jednostavno mi se nije svidjao jer je mnogo slab,ima sajlu umesto kardana i nema bukvalno nista uz njega.Uz ovaj BC 1900 XC sam dobio glavu sa silkom,trokraki noz i cirkular i neke sitnice i ima kardan i dosta jaci motor,a ja sa njim kosim divlju travu i detelinu i razni korov i siblje sto sa malim STIHL-om nikako ne bih mogo.Da kupim neki dosta jaci koji ima kardan trebalo mi je vise nego duplo para,a s obzirom da mnogi ljudi ovde imaju VILLAGER nisam se mnogo razmisljao i ne kajem se sto sam bas njega kupio.Vec sam dosta pisao,ali opet da ponovim da je nesto sporiji od renomiranih slicne snage i ima nesto vecu potrosnju u pocetku,ali kasnije sve vise smanjuje potrosnju i u principu sam zadovoljan i sve je ok.Ja bi ti preporucio pre BC 1700 XC nego BC 1900 S.

E pa upravo to je i kod mene problem,nemam za skuplji model stihla koji ima kardan i koji je oko 450 eura i vise,i zato gledam ovaj villager.
Samo ako mi mozes reci zasto je 1700 bolji nego 1900s ;)
i hvala ti na odgovoru

Pravo da ti kazem meni pare nisu bile neki problem,ali sam se vodio logikom da ce BC 1900 XC odlicno da mi zavrsava posao i onda je pitanje koliko je isplativa investicija od 450e za slican STIHL.Nije to mala razlika jer sam ovaj BC 1900 XC platio 180e.
Koliko ja znam kad sam kupovao razlika je bila ta sto je "S" model imao neke nepotrebne plastike pa je delovao glomazno i verovatno je nesto tezi.Dalje,imao je neki najobicniji uprtac,ako se ne varam i nije imao podesavanje rucica na tockic nego je to bilo moguce jedino sa imbus kljucevima.Mislim da "S" model kao standardnu opremu nije imao cirkular,a ovde sam procitao i da mu je kardan tanji.Pored svega toga "XC" mi je lepsi na "oko",a kad mi se nesto svidja onda mi je lakse da kupim.To su te razlike za koje ja znam.

kod mene ima model 1700 xc, i kao to je najnoviji model.on je oko 50e skuplji od 1990s ... taj tvoj nemaju u ponudi na villager.rs.

Izgleda da je od cele 1900 serije ostala samo S, u svakom slucaju 1700xc ima kvalitetnije rucke, bolje resen zastitnik oko glave... i od mene + za 1700xc.

Nazad
Vrh