Treba razgraniciti prvo 'mešavinu' i 'smešu'. Mešavina vam se odnos ulje i benzin, a smeša odnos benzin vazduh.
Nesagorelo ulje, koje vam izbacuje na i oko auspuha moze biti povezano sa vise stvari, prvo i osnovno po meni je koje ulje koristite i u kojoj kolicini. Izmedju ostalog jed od karakteristika ulja koje se koristi za podmazivanje 2T motora i jeste to da nesagoreva u potpunosti. E sad sto se tice tog odziva na gas i kao da nece da se zavrti koliko bi trebalo stvarno ti savetujem da odes kod majstora da ti to odradi, mozes naneti vecu stetu od koristi. Ali ako nisi u mogucnosti da odneses, uzmi i zapisi koliko su sad bili odvrnuti L a koliko H, znaci zavrni ih skroz i zapamti koliko su bili odvrnuti. Zatim uzmi i odvrni i jedan i drugi za 1 krug, upali trimer i pocni da se igras, slusaj kako radi... Stvarno to nije posao koji trebas sam raditi ako nemas iskustva.
Zadnji trimer sto sam radio je bio solo 125, mocna mala masina, ali jedna od najosetljivih sto sam imao do sad, reaguje na te L i H sarafe bukvalno na 1/8 kruga, i ako nije kako treba nece ni da upali...
A sto se tice mešavine, koristim Nisotec, i jako mi se dobro pokazao, sipam ga u kolicini 3% dima ima malo ali mi nesmeta, vise volim da dimi nego da se brinem da li je dovoljna mesavina...