Dobro, neka dobro sluzi paliic. Villager masine inace imaju malo tezi odziv na gas, to nije razlog za brigu. Tvoja originalna Vill. mast je verovatno ona crvena i gusta, moze da radi, mozda zbog garancije serviseri traze da vide u zglobu jako crvenu mast, ali ova je boljeg ucinka. Garez na auspuh ce prestati. Juce sam komsiji na Vill.1250 menjao nit u reznoj glavi i probao motor kako radi, tacno je da malo sporije prima vatru. Dvotaktol Husqvarna LS ili noviji LS+ odlican je, kao i ona mast za zglob. Koristim tu Husqvarna mast godinama u masinama (imam ih 5 benzinskih trimera i 4 benzinske testere), i nikad problema. Samo za najjacu testeru i trimer koristim dvotaktol XP. Nikad nisam skrljao zglob na trimeru, sve drugo sam uspesno satro, ali zglob nikad. Na onim jeftinijim trimerima drugih marki pucale su mi osovine 4 puta, raspadala kvacila 2 puta, raspadale rezne glave, bila je i jedna generalka sa komplet radilicom i klipom sa sve lezajevima (posle litre ipo sintetickog dvotaktola Castrol od 1200 dinara!) , ali zglob nikad. Slobodno trpaj tu Husqvarna mast, sada na sajmu u NS dokupio sam 2 tube toga da imam za ovu godinu. Dvotaktol LS+ takodje nemoj menjati, eventualno ako dodjes do XP i nista bolje za novac ili suvo zlato neces dobiti. Husqvarna dvotaktol HP je u rangu Stihl HP koji je dobar i nas narod najvise i kupuje, ali to nije najbolji efekat podmazivanja. Bolji je tvoj LS+ a najbolji Husqvarna XP ili Stihl Ultra. Najveci ucinak podmazivanja ima udeo estarskih materija u ulju, kojih u HP ima najmanje, u LS neto vise (optimalno spram emitovanih gasova), a u XP najvise ima estra pa najbolje podmazuju i drze nize radne temperature uz nesto nepovoljniji sastav izduvnih gasova. Srecno!