Trimeri

Moj novi trimer STRAUS AUSTRIA 3.5ks,zadovoljan sam,masina je snazna,koliko ce biti dugotrajna videcemo.Koliko sam primetio nije veliki potrosac.Cena je i vise nego prihvatljiva.
Sta savetujete za silk,okrugli ili kockasti,koja marka,debljina?

Druze moracu da te razocaram, to je blago receno jedan od NAJGORIH trimera ikada!!!! ::jako_besan:: Imam ga ja vise od godinu dana isti takav samo crvene boje, hteo sam 20put da ga rasecem sekirom!!! Nista ne valja, ali NI-STA! Prvo mi pukla zastitna plastika koja je bedna, zatim pukla opruga kvacila pa mi pocepala 2 3 peraja na hladjenju motora, kada sam ga otvorio da izbacim te pocepane delove imao sam sta da vidim, telo lamele od aluminijuma bez biksni , prosirile se rupe citavih 1cm i landaraju sacuvaj Boze (kada sam otisao u prodavnici trazio sam najskuplje kvacilo koje postoji da montiram, rekli su mi "zao nam je imamo samo ovo kinesko (750din)" , glava za strunu takodje bedna razletela se na paramparcad. Jedina dobra stvar je sto je pun snage, ali sve mi se cini da nece dugo!! Ako neko procita moj post za vase dobro, ni slucajno ne kupujte ovaj trimer , za dzabe da vam daju ne uzimajte!!!

Evo moje ponosne masine ::lose::
2mqopav.jpg
vshtnm.jpg

Evo drugari ja bas jutros,sabajle,kupih trimer i to bas VILLAGER BC 1900 XC pa sta mu Bog da.O STIHL i HUSQVARNA trimerima nisam ni razmisljao jer cu trimer da koristim za svoje potrebe pa mi se nisu davale neke vece pare,a da kupim onaj najjeftiniji iz njihovog programa to mi je pa bilo slabo i odlucim da uzmem ovaj VILLAGER.U sustini sam zadovoljan ovako na prvi pogled,a jos nisam radio sa njim pa ne bih mogo da napisem nesto vise.Napravio sam mu mesavinu 3% i pustio ga da odradi na ler pola sata uz povremeno dodavanje gasa,najvise 1/2 gasa,cisto malo da ga razradim.Proverio da li su svi zavrtnji zategnuti i vecina je bila dovoljno zategnuta.Sad se spremam da ga isprobam u nekoj travi,imam nekoliko ari oko kuce pa da to polako pokosim i onda cu da napisem malo vise o utiscima u radu.Iznenadio me ima jako lep rad,bas mekano radi i dosta je tih,ali videcemo kako ce na dalje da bude.Platio sam ga 20200 RSD i ima garanciju 2 godine i to je to.

Hvala na cestitkama i lepim zeljama.
@Tintoreti,dobio sam uz njega par crnih vezica i posle slikanja sam prikacio onaj buzir da mi ne smeta.
Evo sad sam ga vec i isprobao skoro 2 sata kosenja sa manjim prekidima dok sam sve podesio da mi odgovara.Jako tesko sam naso pravi polozaj i balans i na kraju mi smeta onaj stitnik jer je mnogo glomazan i nizak pa dosta smeta kad hocu bas nisko da kosim gde je nepristupacno.Dobio sam ideju da ga skinem,ali ipak necu.Snage ima dovoljno,mada nisam davao bas pun gas,ali bi mogao da ima malo veci broj obrtaja.Udobnost nije na nivou FS 350 sa kojim sam bas mnogo radio,ali zbog mnogo manje cene mogu da mu oprostim.Ni potrosnja nije bas tako mala kao sto sam citao na forumu,ali se nadam da ce da se smanji kad se bas razradi masina.Sve u svemu ja za sad zadovoljan,jer za te pare stvarno se dosta dobija.

Generalno su veci potrosaci,ali kao sto sam kazes,cena je takva da je sve oprosteno,a kad se doda kakav -takav kvalitet i dve godine garancije,isplati se uci u avanturu zvana "jevtiniji trimer",jedan od razloga zasto Villager,a ne drugi kinezi.

Upravo tako ali drasticno se smanjuje potrosnja kad se razradi masina. 4-5rezervoara i posle dodje na svoje. Videces i sam. No normalno je da ako ga uvalis u visoku travu sa strunom da ce vise trositi nego sa nozem. Sto vise opterecujes motor to je veca potrosnja, normalno. Nije za porediti vilager i stihl na to smo davno stavili tacku ali za te pare se dobija i vise od trimera za hobi upotrebu.

Narucio sam onog ,,STRAUSA" kineza za 70e pa cemo videti kolko ce da traje,komsija ga koristi vec duze vreme i nije imao vecih problema.Iznenadjuje me to sto je mocan jer on sa njim kosi puno brze nego kolega sa vilagerom od 17000din.A kvalitet materijala bas kineski.

Hvala na cestitkama i lepim zeljama.
@Tintoreti,dobio sam uz njega par crnih vezica i posle slikanja sam prikacio onaj buzir da mi ne smeta.
Evo sad sam ga vec i isprobao skoro 2 sata kosenja sa manjim prekidima dok sam sve podesio da mi odgovara.Jako tesko sam naso pravi polozaj i balans i na kraju mi smeta onaj stitnik jer je mnogo glomazan i nizak pa dosta smeta kad hocu bas nisko da kosim gde je nepristupacno.Dobio sam ideju da ga skinem,ali ipak necu.Snage ima dovoljno,mada nisam davao bas pun gas,ali bi mogao da ima malo veci broj obrtaja.Udobnost nije na nivou FS 350 sa kojim sam bas mnogo radio,ali zbog mnogo manje cene mogu da mu oprostim.Ni potrosnja nije bas tako mala kao sto sam citao na forumu,ali se nadam da ce da se smanji kad se bas razradi masina.Sve u svemu ja za sad zadovoljan,jer za te pare stvarno se dosta dobija.
Videces za godinu koliko ce da trosi. Kad seces zbunje i trnje skidaj plasticni stitnik. Jer ako ga polomis muke da se nadje nov. Mozda je samo model mog trimera imao stitnik kakav je imao.
Ovaj moj kad radi radi bez odmora i ne pokazuje znake umora a nasekao se trnja i tanjeg drveca.

- - - - - - - - - -

Da li ce nesto da fali trimeru kad bi mu skinuo plastiku koja pokriva ceo prednji deo motora i ostavio ga da lici na acin trimer? Čemu služi plastika osim sto na njoj pise villlager i ima utisnuto V ?

Ja sam uz ovaj moj dobio dva stitnika.Ovaj na slikama koji se koristi kad se radi sa silkom i koji cu da skidam kad secem trnje i dobio sam jedan manji koji se drugacije montira i koristi se za trokraki noz i cirkular.Jedino nisam obrato paznju za taj manji da li je i on plastikaner ili je od metala.
Mislim da nista nece da fali trimeru ako mu skines onu plastiku.

Zna li neko gde može da se nađe kvalitetan starter za trimer BC520.Ono što sam do sada mogao da nađem kao od plastelina da je pravljeno stalno se lomi.

a9u7h0.jpg

Ili možda postoji neko rešenje da se stavi neki drugi starter umesto ovog sa slike?
Nemoj da kupujes nigde,jer neces naci kvalitetan.... Ja sam ovu moju plastiku razbusio i stavio umestom one plastice matice,metalnu(rukohvat sipke od sporeta).I radi bez problema vec god dana. Cak sam danas i sam pravio metalne ove pipke jer ih pojede onaj metalni deo od radilice...

Da nisam video ne bi verovao. Istopi brat glavu sa silkom za 15 minuta u velikoj travi. Zalepila se za plocicu ko da je tekla rastopljena po plocici. Pogodio trimer sa lose resenom glavom trimera koja je mnogima ovde pravila probleme.
Uzmem njegov trimer pre topljenja glave pun gas , prevrsivao i nenamota ni travu. Kako je on istopi jos mi nije jasno.

Ok ubedili ste me,pregledao sam neke sajtove,klipove razmenio iskustva i definitivno je villager bolji od kineza.Samo mi recite taj Straus sto se pojavio kod nas na crnom trzistu jel upitanju ovaj model ili nesto jos gore.

Nazad
Vrh