Trimeri

Prva iskustva sa 2100 XC su odlična. Cirkularom sam sasekao dosta mladog siblja od divlje sljive i svakojakog drugog rastinja. Oprobao sam je i na bagrenu, sasekao je stabla 5-6 cm u precniku bez problema.
Dok sam radio sa cirkularom potrosnja je bila iznenadjujuce niska, dok se na trimovanju sajlom dosta povecala.

Imam problem sa vilager trimerom bc1250 vraca mi gorivo na karburator i nikako nece da upali filter od vazduha mi uvek natopljen benzinom?Da li je neko imao takvih problema inace imam ovaj trimer vec 5 godina i do sada nisam imao nikakvih problema.

Prva iskustva sa 2100 XC su odlična. Cirkularom sam sasekao dosta mladog siblja od divlje sljive i svakojakog drugog rastinja. Oprobao sam je i na bagrenu, sasekao je stabla 5-6 cm u precniku bez problema.
Dok sam radio sa cirkularom potrosnja je bila iznenadjujuce niska, dok se na trimovanju sajlom dosta povecala.
A jesi li razrađivao mašinu prije nego što si krenuo na posao s cikularom. ja svaku mašinu koju sam kupio novu, prvi rezervar na prazno odradim. Sledeća 4 lagani poslovi bez opterićivanja. Tek od 6 rezeravara počinjem da teretim mašinu do maksimuma.

Nisam razradjivao, smatram da je to nepotrebno. A i ni u jednom uputstvu to ne pise da je potrebno to da se radi.
Mada, verovatno nije na odmet.

Kum mi je pominjao da potopi silk u mlaku vodu prije upotrebe i da nema problema sa lijepljenjem. Ne znam ima li to efekta ili je prije zakačio neki faličan sa ljepljivom površinom, ali ne košta ništa da se proba. :)

Potapanjem silka u mlaku vodu se dobije momentalno da bude mekši za motanje a već na pola kotura se ohladi znači da ne brkamo pojmove mlaka voda i bilo kojadruga, ne utiču na kvalitet silka pošto je od plastike ( pa, pvc ili pp) a plastika bar tolko znamo ne upija vodu...

pozdrav

Koristio sam dosta vrsta silka i radio dosta sa svakim od njih,meni se licno najbolje pokazao zuti cetvrtasti kupujem ga na metar i kosta 30don/m.

Corkular sece i moze da radi na malom broju obrtaja. Silk kida pa mu treba vecu broj obrtaja motora da bi kosio. Zato ti je potrosnja veca sa silkom.
Po meni dovoljno je pola sata za razradjivanje motora i ni minut vise.

@paliic Mozes da postavis koju sliku trimera?

ta6yjy6a.jpg
a9aqydud.jpg
ajehy6e8.jpg
uzadary8.jpg
y3e3y3eg.jpg

Pozdrav Dejane, vidim da imas Husqvarnu a ja sam dobio od rodjaka 343r Husqvarnu, ali mu je otissla sajla gasa, zapinje u buzziru, i u toku rada je poccela dobijati nekontrolisani gas, jacci- slabiji, pokussao sam da occistim karburator, otvorio ga, izduvao pumpom za bicikl, sve silne kanalice ocistio, filter u rezervoaru izgleda cist, radi povratni ventil, sveccica baca dobru jednaku varnicu, i posle toga nisam mogao da je upalim, gde sam pogresio? Da li znass cene zamene sajle i cena novog karburatora? Pozdrav

Imam problem sa vilager trimerom bc1250 vraca mi gorivo na karburator i nikako nece da upali filter od vazduha mi uvek natopljen benzinom?Da li je neko imao takvih problema inace imam ovaj trimer vec 5 godina i do sada nisam imao nikakvih problema.

Zacepio ti se odusak na cepu od goriva, probaj malo otpustiti cep da ima vazduha pa onda pali. Kad upali zavrni cep, a kad zavrsis sa poslom obavezno samo malo otpusti cep. Imao sam taj problem na Solo trimeru.

Поздрав свима.
Трагајући за информацијама о тримеру налетео сам на ову тему, прочитао сам скоро све постове овде(изгубио читаво јучерашње поподне), доста сам ствари сазнао.
Е сад, пошто сам потпуни почетник што се тиче тримера, требаће ми мала помоћ у одлуци који тример да купим.
Због неких искустава људи у мојој околини и због онога што сам прочитао овде одлучио сам се да то буде Вилаџер.
Највећа дилема ми је око тога колика је разлика у квалитету S серије у односу на XC серију?
На пример BC 1250 XC od 1.7ks кошта 19500, а КS 1900 S-од 19ks- 18800 din.
Да ли је заиста серија XC Толико боља да иако са мањом снагом кошта више?
Коју би ми ви опцију препоручили?

Планирам да тример користим за своје потребе. Прво да средим имање од 50 ари.
Половина тог имања је до сада кошена једном годишње тако да у једном делу имам сваке године проблема са младицама багрема и киселог дрвета.
Друга половина имања је запуштена више година, желео бих да је средим и да направим воћњак ту.
Тренутно на том делу расте дивља купина солидних димензија и по негде има по неког самониклог дрвцета.

И имам још једно питање у вези тестере, да ли би она могла да се користи на овим тримерима, до колике дебљине дрвцади се препоручује њена употреба и колико кошта?

Извињавам се на дугом посту.

1900 xc ili 1250 xc jer s serija ima uze rucice i plasticni nosac rucica. X kod mene proveren u trnju i travi. Cirkular moze i od 225 mm samo da je za trimer. Debljina drveta koje moze da sece je ogranicena precnikom cirkulara. Sto se tice ostalih delova mislim da su isti u oba modela. Cirkulari cena od 400 dinara vidija precnika 180 mm do1700 husqvarnin precnika 200 mm i preko 2000 precnika 225mm. Inace seku svako drvo.

hvala puno na brzom odgovoru.
Nisam danas gubio vreme, kupio sam 1250 xc za 17500din.
nadam se da će me dobro služiti.

Juce sam bas isprobo svoj einhel 43 ... Skoro 3 sata bez pauze ... Vredi ovih 300 km ..
Potrosnju nisam pratio , silk sam kupio neki narandzasti mislim da je 2,7 ... Zasad sve kako treba

Nazad
Vrh